Jump to content

cbr

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About cbr

  • Birthday 05/27/1962

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cbr's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hvordan er det med denne FFV 553`en - er den såpass redusert at man bør være forsiktig med å bruke den i et våpen man er glad i ..? Bruksområdet er jo rimelig snevert...... Vet den reduserte 9 mm NM 125 til M72 øvingssystemet er såpass reduset at man KAN risikere at sporlysprosjektilet blir sittende fast i våpenet med dertil ugrei utbrenning av sporlyssats i løpet. Noen som vet ?
  2. Er jo ikke helt greit dette ,- drittsituasjon å havne i, - egentlig.... Løsningen kan vi ikke gi her, tror jeg, men sakte målrettet tilnærming over tid har vist seg å ha effekter i tidligere saker..... Fikk også en "flashback" fra da jeg i sin tid var fersk jeger ; En eldre , og meget erfaren jeger holdt en liten formaningstale for oss forholdsvise "ferskeinger" . Hele formaningen husker jeg ikke , men den gikk i hovedtrekk ut på følgende : Dere ungdommer må huske EN ting ; for Guds skyld, - få handlet det dere trenger av våpen og jaktutstyr FØR dere gifter dere.......- senere kan / vil det by på problemer....... Han hintet vel helst til økonomi og HKH`s overoppsyn med husholdningsbudsjetter osv . , men den traff jo nesten midt i her........ Uansett , lykke til, ta tingene litt etter litt, og håpe det går seg til etter hvert , ...........
  3. Den nest siste der, før Gibbs`en, - kunne det vært en .450 Rigby ? Litt morro dette her, å få brynt seg litt og tenke litt hardt av og til......
  4. Stemmer vel som det kommer frem over her. 7,62x51 kom først i trekasser med 5 plastpølser a' 200 skudd ( 10 pakker a' 20 patroner) Så ble det plasstkasser med samme " pølsefordeling. Her var det vel 2 forskjellige typer på lokkene ? De tidlige hadde vel en type ' klipsåpning, mens de nyere har to " sleider" og er en del enklere å åpne.... 5,56 kommer vel stort sett i sinhelhet nå i "12,7 metallbokser" - både skarpe og løse. Alt etter egne erfaringer., så selvfølgelig med forbehold..... Gamle 7,62 løse tror jeg kom i 50 patroner i pakkene og 4 pakker i blanke " pølser" Samme med " blåplast" - 50 pr pakke og 4 pakker i plastpølse...
  5. Sitter her og klør meg litt i hue..... Den siste der , med en ledetråd mot Kynoch....- , kunne det være en .240 Flanged N.E .......?
  6. Et råtips herfra på # 3 fra venstre måtte muligens være en .455 Webley & Scott Auto ( mod 1904 ) ??
  7. cbr

    Verdivurdering

    Ser du skriver "vurderer å avslutte".......... Tenkt på å ta en tur til en optiker ..? Det er jo morro å skyte Var selv på "lesebrillestadiet" , - mange forskjellige briller som lå og slang alle steder. Var en tur hos en optiker og fikk prøvd progressive linser . Helt nytt syn på det meste......!! Er jo ikke sikkert dette er veien for deg, men jeg følte jeg bare måtte nevne det. Muligheter for å gjøre ting med øynene , og fortsette å skyte / ha det morro en stund lenger.....
  8. Hallo folkens. Har brukt Peltor sine sport tac elektroniske hørselvern på fjerde sesongen nå. Stort sett brukt på jakt noen helger hvert år, samt noen turer på skytebanen. Kan ikke se de har vært brukt.. Har vært strålende fornøyd frem til nå. Plutselig, sittende på elgpost kommer det snodige lyder på øret, og så forsvinner all omgivelseslyd....., og samband på radioen... Flatt batteri! Bytte! Men,...etter ett minutt -samme senario.. Har vært nøye med å tørke opp klokkene etter hver tur, da jeg har tatt " knekken" på ett sett tidligere, og fikk beskjed om at dette skulle være årsaken Er klar over at ting ikke varer evig, men er det å forvente at slik elektronikk må skiftes hvert fjerde, -femte år, eller bør de ved normalt bra vedlikehold vare lenger? Har plukket de fra hverandre og sprayet alle microkontakter, uten resultat. De virker alt fra to til ti minutter, så faller de ut igjen. Hva mener folket på kammeret? Erfaringer ? Må jeg bare skyte dem... ?? PS ! Peltors representant i Norge mente de bare burde kastes og nye rekvireres.......! OK kundebehandling ..?
  9. cbr

    S&W 686

    Sist jeg handlet fjærer til noen av mine skytejern fant jeg det meste hos Wollf gunsprings. Riktignok en stund siden nå, men utvalget ser fortsatt ut til å være bra. Tok litt over en uke, så lå det en konvolutt fra statene i kassa mi. Nesten like kjappt som å sende noe her til lands..... Minimumsordre ser ut til å være 25US$ og max 100US$ for å slippe exporttillatelse, alt innimellom går/ gikk greit.
  10. Heisann Joda, alltid morro med noe nytt som man ikke har fra før.... 12,7 spotter og .55 Boys gror jo ikke på hvert eneste tre ....! Når det gjelder den 7,92 x 57 , så ser den mistenkelig ut som en såkalt " B - patrone" Dette er i så fall også en gammel tysk " spotter" , og begge to, - både 7,92 og 12,7 inneholder sprengstoff i prosjektilet og vil pr definisjon være eksplosive. Vær litt forsiktig angående håntering , - fingre gror ikke ut igjen.... Alt dette har du sikkert hørt før.
  11. Joda, HADDE et slikt treprosjektil. Stemmer som Veidinn sier her, de er hule innvendig. Har en hylse nå med et "kaldt" prosjektil montert; grønnmalt stålkule med kopperband. Hylsene på disse er forresten som regel stålhylser med kun et tynnt kobberlag ( elektrolytisk pålagt ?) - henger greit på magneten. Har noen hylser, men de har desverre fått en del rustperler pga dårlig lagring før jeg fikk kloa i dem. Et lite skrap, og du er nede på rent stål. Ikke prøv å pusse dem skinnende blanke,- stor mulighet for at du bryter gjennom " kobberfilmen" !
  12. Bowtech kan vel også handles fra den europeiske "grenen av huntersfriend - www. huntersfriend . eu - i Finland Kan se litt dyrere ut, men verdt å regne litt på mht frakt, toll mva , leveringstid . evt. reklamasjoner / garantier ol.
  13. God morgen ! Dette er vel en 20 x 138 B Solothurn - ladet med " trepropp" = løs, eller kortholdsammo. Tror nok det har vært krutt i denne, ja. Ble brukt relativt mye av tyskerne under siste krig i blandt annet luftvernkanoner ( 20 mm FlaK 30 og Flak 38 - vierling ) samt i antitankriflen Solothurn S18 - 1000 Har en helt lik en selv, funnet på et loft sammen med en del hylser som var trukket, - noen har sikkert hatt det morro med de prosjektilene som var friskere i fargene .....! CBR Godkjennt patronsamler - har dere noe jeg ikke har ( mye mulig - ) feel free to PM mee !
  14. cbr

    Hjelp til ID

    Se der , ja ! Ser ut til at Petter1414 er inne på sporet her. Kan nok være en tenner til artilleri jeg har dumpe borti. Ser rimelig lik ut som i den i den første linken din der , Petter1414 Er denne brukt i de " norske" M 109 ? Er nok av den elektriske typen, - har denne plastisolasjonen rundt "hetta". Har denne eventuellt en NM betegnelse ? Takker for opplysningene !
  15. cbr

    Hjelp til ID

    Hallo igjen. Virkelig ingen som kan ha peiling på hva dette kan være ? Har prøvd å finne en grei måte å få inn noe bilder på, hvis det eventuelt kunne hjulpet, men sliter litt her. Har DU en mulighet til å laste opp et par - tre bilder, så send meg gjerne en PM, så kunne jeg evt. maile over noen.
×
×
  • Create New...