Jump to content

McIver

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by McIver

  1. Av en eller annen grunn så har jeg endt opp med 2 nye og (fortsatt) ubrukte RCBS diesett til 9,3x62. Diene ser helt like ut i begge settene, bortsett fra at på kuleisetteren fra det ene settet står det «RCBS 9,3x62 MAUS SEAT 12» og på den andre står det «RCBS 9,3x62 MAUS SEAT 20». Noen som vet om det er noen forskjell på de? Skal vel ikke være det?
  2. Har noen hundre norma og lapua hylser til 9,3x62 og skal nå begynne å lade egen ammo. Jeg håper på å finne en kule som er god nok til elg og rådyr. Skyter sjelden over 120 meter med dette kalibret. Finnes det en kule som er såppass "rimelig" at den kan brukes til treningsammo også, eller må/bør jeg belage meg på å i tillegg finne en FMJ kule til trening. Hadde håpet på å både trene og jakte med samme ammo eller iallefall ammo som går noenlunde likt. Så spørsmålet er egentli om noen har tips til jakt/treningskule(r) til 9,3. Evt ladedata til de kulene.
  3. @Tjukkas Hva heter den appen du bruker?
  4. Skal begynne å lade egen ammunisjon og ønsker å starte med å føre en slags log der jeg har oversikt over ladingene mine. Litt usikker på hvilken info/data jeg bør ha med? Ser man får kjøpt en ferdig bok til 100-150 kr som ser grei ut (link under). https://hjemmelading.no/produkt/ladenotater-personlig-ladebok/ Eller kan noen anbefale et annet oppsett eller mal, evt bok man får kjøpt? Forslag mottas med takk. Er det eventuelt noen gode apper man kan bruke til hjemmelading generelt?
  5. Takk for tilbakemeldingen @FredrikW, fikk egentlig svar på det jeg lurte på her! Har tenkt litt på en slik vasker til bruk på annet småtterier, men hvis den i tillegg funker bra på hylser så er det win-win!
  6. Er på tanken om å kjøpe ultralydvasker fra biltema, den med 2,5liters kapsitet. Noen som har erfaring med denne? Noen anbefalinger på alternativ ultralydvasker til omtrent samme pris (ca 1400)? tror denne vaskeren er slik at den går på bestemte tidsintervaler, der lengste vaskeintercal er 680sek. Virker litt idiotisk, men mulig det er vanlig på slike vaskere? Er det nok, eller må man kjøre i flere omganger? om noen har erfaringer å dele her så setter jeg stor pris på det!
  7. Jula har en marinator for marinering av mat. Den kan være et "billig" utgangspunkt til en DIY:) Største utfordring med den er at den roterer veldig sakte. https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kokekar/matoppbevaring2/vakuumpakker/vakuummarinator-001696/
  8. Skal lade til rifle. Fortrinnsvis 9,3x62, 308 og 6,5x55. Har to våpen med kaliber 9,3x62 samt har fått en del hylser fra andre, så ser for meg at helpressing er nødvendig?
  9. Er i startfasen av hjemmelading og driver fortsatt og sanker erfaring. Jeg lurer på hvordan dere renser hylsene før lading? Selv synes jeg en hylsevibrator eller thumbler virker radig, men kan være kostbart. Hvis man ser bort fra pris på utstyr, er det å investere i thumbler eller vibrator å anbefale, eller er det andre metoder som er bedre?
  10. Endte opp med en Bear Archery Cruzer G2. Nå gjenstår det å finne seg en plass i Trondheim for å bynne å trene. På Basspro der jeg kjøpte den fikk jeg prøveskyte en del på en innendørs 20m bane. De justerte buen til meg etter beste evne. Holdt på å justerte-testet-justerte i en time iallefall. Godt fornøyd med servicen!
  11. Det endte med at jeg kjøpte en Plano Case til 45$. Kjøpte i tillegg 2 TSA godkjente kodelåser med wire til 6$ på Wallmart som jeg låste den med på de to låseørene som var på kofferten. Sjekket den inn i Houston og plukket den opp sammen med annen bagasje i Trondheim, null problem. Da jeg åpnet kofferten med buen og piler så jeg at TSA hadde vært oppe med kofferten. De hadde romstert en den og lagt igjen en lapp med melding om at de hadde åpnet og sjekket. Helt greit og jeg er fornøyd - samt glad eier av min første compound bue.
  12. Hei Jeg har lyst til å kjøpe meg compomdbue mens jeg er her i USA. Det er en butikk her i Texas som heter "precision Archery", de hadde masse utstyr samt en bane der jeg fikk prøve buen. Så på en Diamond Infinite Edge. Den får jeg for 380$ noe som jeg føler meg komfortabel med mtp budsjett. Blir noe ekstra for å få med avtrekkshanske og 6 piler. Det som bikker lasset for min del er at de påstå at jeg måtte ha en koffert som er godkjent for flyfrakt. De koset mellom 160-250$ og da blir regestykket fort stygt for min del. Så for meg å kjøpe en rimelig koffert til 35-40$. De koffertene er noe mykere såklart og har heller ikke lås. Tenkte jeg kunne kjøpe en bagasjerem med lås på som jeg evt kunne tvinne rundt kofferten for å låse den. Selve kofferten er ikke av all verden kvalitet, men skulle tro at det holdt for å få den med hjem. Problemet er at de påsto at jeg ikke ville få lov til å sjekke den inn med en slik koffert. Noen som har noen forslag?
  13. Hei. Jeg er nå ikke langt unna Houston på en jobb og skal være her i noen dager. Har lenge hatt lyst til å kjøpe meg en bue her og tatt med hjem. Tror Bass Pro i Houston har en bue bane der du får testa, satt opp og kjøp det du trenger, og det frister veldig. Vurderer en Diamond Infinite Edge. Jeg er max nybegynner og denne virker til å passe midt i blinken for meg. Spørsmålet er egentlig som følger: Hvordan får jeg med meg eventuelt en bue med tilhørende utstyr hjem igjen? Så for meg å bare kjøpe med en hard-case til buen og sjekke den inn som bagasje? Men frykter at det ikke er så enkelt... Hvis noen kan komme med noen hete tips her så hadde det vært helt suverent
  14. Hei Vi er en gjeng som har etablert reveåte med campingvogn og hele greia, perfekt til å sitte på kveld/natt å vente på reven. Vi har inntil nå brukt en kraftig lyskaster på stativ på siden av vogna. Vi sliter med at den tar sikringene til kursen som er lagt opp til campingvogna. Derfor ønsker vi nå å kjøpe inn et åtelys som kan kobles til 12V bilbatteri siden vi har flere batteri på lur. Kan noen komme med en anbefaling på noe som funker her? Ser Brunst har en modell til 1.099, kan den være noe å satse på tro? http://www.brunst.no/products/tebelysning
  15. Ser meg nødt til å bytte ut min gamle arvede Star Baikal med noe nytt som passer meg bedre da det blir bare mer aktuelt å jakte med hagle fremover. Hagla blir nok brukt til jakt på rådyr, hare, rev, gås, kråke og noe Skogsfuggel og rype - altså allround. Men, først og fremst trenger jeg en hagle jeg kan skyte godt med og som jeg kan trene masse med!! Ligger ann til å gå for en halv-auto. Så på Franchi fast serien, men den har dessverre gått ut av produksjon. Disse haglene var iallefall veldig aktuelle da det virket som de var solide, pålitelige, lav vekt og enkle å pusse/holde i orden. Man fikk mye for pengene (rundt 8-10.000) Budsjettmessig er jeg litt fleksibel, men håper på å finne noe til rundt 10.000,- Har fått anbefalt et par andre modeller: Fabarm l4s Beretta A300 Franchi Affinity/Intensity Jeg ser for meg synt stokk da hagla blir et bruksvåpen og jeg ikke gidder å bekymre meg for treverket. Camodesign kan også være aktuelt. Kaliber 12/76 evt 12/89, men det sistnevnte er ikke et must, men absolutt ikke noen ulempe. Helst litt lav vekt, siden bruken ikke blir aller mest lange turer på fjellet så er det ingen krise med en lettest mulig hagle, men dette er også da en bonus om den veier minst mulig. Løpslengde 61 eller 66cm? Kortest mulig kanskje, litt usikker? Er 66cm for langt om man skal gå i skogen, evt er 61cm for kort? Tar imot tips og erfaringer, leverer våpensøknad i dag da jeg håper på å ha ny hagle i hus asap. Etter jul blir det stortsett hagle jakt det går i
  16. Hadde plan om å skaffe meg Alfa 100 for årets jakt, men ser nå at Alfa 50 også har kommet på markedet. Slik jeg ser det nå er howed forskjellen på de to følgende: Alfa 100: Touch skjerm, ikke utbyttbare batterier (kun lading), Alfa 50: knapper (lik Astro 320), kan bruke vanlige AAA batterier. Noen som har erfaringer med begge? Funker Alfa 100 bra? spesielt med tanke på touch skjermen...
  17. Denne såg genial ut, da også mtp den lave vekta! Denne må jeg se nærmere på
  18. Takk for gode innspill Det at dunposer, eller dun generelt kanskje, tørker dårlig er noe jeg fikk høre av en butikkassistent en eller annen plass. Jeg tok det nok bare som god fisk da jeg ikke har kjempemye erfaring med rene dunprodukter. Men, det er altså bare bullshit Virker som at en slik Haglöfs lim +1 kan være tingen for meg da? Eller iallefall noe i den retningen. Kan legge til at jeg som liggeunderlag har brukt Exped Downmat 7mm LW, den veier rundt 500gram mer enn Exped SynMat Winterlite som ble nevnt lengre opp i tråden her. Er godt fornøyd med dette underlaget og bruker å ha den inni fjellduken sammen med soveposen. På kroppen har jeg ull, samt lue på hodet. Må legge til at jeg bruker fjellduken siden jeg ligger under åpen himmel på reinsjakta. Dette har funket fint og jeg har vært gjennom kalde netter samt netter med mye regn. Det blir såklart en del kondens inne i duken, men har sålangt aldri hatt problem med å fryse og har aldri blitt våt på kroppen. Jeg har vurdert å gå til innkjøp av et veldig lett telt å ta i bruk. Noen som har forslag til et egnet telt foresten? Jakter foresten rein i Romsdal, så det er mye steinete og kuppert terreng.
  19. Min gamle gamle 3-sesongs sovepose er mildt sagt utslitt og jeg planlegger å investere i ny utover sommeren. Tanken er at jeg skal kjøpe en lettest mulig så den egner seg godt til reinsjakta bl.a. Samtidig vil den bli brukt på overnattingsturer på fjellet om sommeren, på turer som innebærer vandring med oppakning. Jeg har fra før en bra vinterpose så jeg er altså interessert i en så lett som mulig pose. Jeg har en Fjellduken Hunter som iallefall alltid er med på reinsjakta og vil bli brukt i kombinasjon med soveposen. Har vært innom sportsbutikk og sett litt. Det finnes bl.a. en ultra lett sovepose på 600g Haglöfs l.i.m. down +1. Den besto for det meste av dun og tåler fukt veldig dårlig, tørker aldri slik jeg har forstått det. Mulig den blir altfor lettvekter også?? Noen som har erfaringer med denne? Noen som har noen erfaringer og/eller anbefalinger å komme med? Gjerne gi meg navn på soverposer som kan passe bra til mitt bruk.
  20. Skal kjøpe Astro 320 selv, men er litt usikker på hvordan det funker å bruke både DC50 og T5 bånd på 320'n samtidig? Har hørt/lest noen steder at hvis man kobler både DC50 og T5 bånd (flere hunder) til Astroen så får man f.eks. Bare sporlogg på det ene bånd (enten DC50 eller T5 båndet). Noen som har erfaring og kan oppklare dette? Kjenner mange som har DC50 og 40, bør jeg da gå for DC50 selv?
  21. Hei godtfolk Jeg har skaffet meg en Browning BAR HC Short Track i 9,3x62 som jeg til nå kun har dratt gjennom en Boresnake etter skyting. Jeg ønsker å kunne plukke fra mekanismen - iallefall til en viss grad - for også å kunne rengjøre den og andre deler av rifla, men finner ingen informasjon på hvordan dette gjøres noen steder. Er det noen som har tips til hvor jeg finner det, evt kan forklare meg dette på enkelt vis? Ønsker også hvordan man enklest rengjør løpet ordentlig, type med pussestang. Man kommer jo bare til fra "feil ende" på halvautomaten. Vil jeg da dytte mer drit inn i kammeret hvis jeg kjører børsta med diverse remedium denne veien? Noen tips her også? Lurer også på hvor mye man kan demontere rifla selv uten at man påvirker noen form for garanti på den. På forhånd takk
  22. Så Dillon 550 er en grei presse? Hva med denne? det står 550B, aner ikke hva det betyr? http://www.xxl.no/jakt/vapenpleie-hjemm ... 75_1_style
  23. Hei Jeg er helt fersk på hjemmelading. Har lest ladeboka og ellers lest litt rundt på nett osv. Vurderer å kjøpe meg en enkel presse og utstyr for å komme i gang. Lurer på om noen har noen gode forslag til hvilken? Skal bare være en enkel enstasjonspresse. Trenger ikke noe fancy, men er det noen presser som er spesielt gode eller har noen finnesser som det er verdt å betale litt ekstra for så er heller ikke det uaktuelt. Kom over et par "tilbud" på brownels sine sider. For å bruke et par eksempel der ifra (se linker under). Er noen av de gode? Er det store forskjeller? Er det utstyret som følger med disse pressene (som kruttmål, tennhetteisetter osv) godt nok, eller må må/bør det byttes?? http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /100009441 http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /100010147 http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /100010149
  24. Da har jeg bestilt 100 partizan kuler samt 100 Federal tennhetter. Dette blir mitt første forsøk på hjemmelading Hvilken krutt type kan dere anbefale til denne kula?
  25. Hei Jeg er rykende fersk innenfor hjemmelading, men har lest ladeboka, søkt mye på nett samt har en onkel som er godt drevet på hjemmelading, men han lader stortsett 6,5x55 til konkurranseskyting. Skal til å prøve meg på å lage egen ammunisjon til 9,3x62. Jeg har 2 rifler med dette kalibret, en Blaser R93 der løpet er kappet til 50cm og med en Stalon demper. Det andre våpenet er en ny Browning BAR HC Short Track der løpet er 47cm. Vet ikke om det har noe å si for hvilken ammunisjon jeg bør lage?? Uansett, jeg har en god del 1-gangsskutte hylser fra Norma og Lapua. Jeg ønsker tips om hvilke kuler jeg kan bruke til billig og bra treningsammunisjon og hvor jeg evt kan kjøpe dem. Er det nøye på å skille Norma og Lapua hylsene eller kan jeg bare blande de? Kom gjerne også med tips om gode jakt-kuler. Jeg er klar over at det antageligvis finnes en del tråder om dette fra før her inne på forumet, men jeg har søkt litt rundt og har egentlig ikke funnet det jeg lette etter, derfor prøver jeg meg her
×
×
  • Create New...