Jump to content

krikinn

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

krikinn's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Var innom Mattilsynet i dag og hadde med det lille kreket jeg fant i ett lite glassbur "syltetøyglass". Når vedkommende hos Mattilsynet så hva dette var, ble svare Hjernemark meget vanlig hos alle våre hjortedyr. Disse er helt ufarlige for mennesker og tipper jeg ikke mye feil så er det flere av dere som jakter og skriver her inne så har fått denne, men har da blitt liggende i kjøttet. Legger ved noen sider jeg fikk av han med fakta. Beklager på forhånd at sidene ligger og ikke står.
  2. Dyret ble skutt i Vindafjord.
  3. At jeg vill ha kjøttet på bordet har jeg ikke sagt, men er veldig på jakt etter å finne ut hva som befinner seg i det. Håper ikke det er noe smittsomt mellom hjortene. Har tenkt på trikiner, men har ikke hørt om tilfeller der det smitter til hjorteviltet, men svin, rev og bjørn.
  4. Problemet er at jeg har ein god del reveåte i fra før som holder i noen sesonger. Har sortert ut litt av kjertler, og disse parasittlignende sakene og kjøtt som blir overlevert til mattilsynet i morgen klokka 8. Så blir det spennende å se hva dette er. Har snakket med flere om dette, men ingen vill si eksakt hva det er. Han ene på mattilsynet mente dette var en for for brems parasitt, men får dette ikke til å stemme med googling av bilder osv. Svar fra mattilsynet/vertrinær instituttet blir lagt til når det kommer.
  5. Har snakket med mattilsynet i dag dei mener dette er en for for brems parasitt som også finnes i større grad på reinsdyr. De mener dette var helt ufarlig, men skal kjøre innom i løpet av de neste dagene og levere eksemplaret til de slik at det er sikkert.
  6. Det var ingen tegn til liv i disse. Låg som sagt mellom hinnen mellom kjøttet. Lurer litt på om det samme type makk som er å oppdage i fisk? spolorm trur eg det va!
  7. Hei, Slakta i dag ein kolle som eg skaut. Under slaktinga merka eg meg noe eg ikkje har sett før. Mellom hinnen i lår, bog og mellom hinna i svangen. var det makk. 2-3 stk på hvert lår, bogg osv. Dei blei så klart fjerna. Var ca på på tykkelse med et hårstråd når dei va utstrekte. vel 5cm lange. Sjekka levera i skogen under vomming ingen stygge ting å se. Skar også opp kjertlene og dei var fine uten om ein med litt mørkere inner kjerne. Noen som vet hva dette vil si for kjøttet?? eller har erfaringer med dette?
  8. Er det noen som vet ca hvor lang tid det tar før kolla som blir fra skutt kalv mister melka i juret?
  9. Hei, Lurer på om noen har erfaringer med Sawyer Permetrin Anti Flåttspray? Føler selv denne fungere bra. Tatt ett par stk av buksa i år etter lagene turer i lyng og vill gress under jakta, men ingen som har funnet veien inn på huden. Har for øvrig også vært overaskende litt flått på dyrene i området jeg jakter.
  10. Hei, Noen som sitter på fornuftige ladedata på vmax 35gr til 223?
  11. Hei, Noe som har ladedata på .223 Barnes Varmint Grenade 30gr? N130 eller N120
  12. mulig farten på kula kunne vært redusert litt på bergeren til 1050ms? Hvis du sammenligner litt med vmax så trengs det ikke så stor hastighet for å få "vmax" effekten.
  13. Noen som har erfaring med Barnes granade 30gr på rev (kal .223). Gjennomskytting? Vurdere denne opp mot vmax 40gr, men vett ikke om du lager kjøttdeig av dyret eller om det er brukende etter på?
×
×
  • Create New...