Jump to content

Ultra1

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Fant feilen... Brukte en teipa pussestokk i steden for trestokken eg vanligvis bruka. Hadde glemt å sette i endestykket så det var hull i enden som spissen på kula gikk inn i 😂 Så patronlengden var lik, tydeligvis litt for seint på kveld til å holde på med det her 😬😊
 2. Hei. Har ei rifle i 300wsm som eg har fått børsemaker til å sette nytt løp i. Det gamle løpet hadde maks patronlengde på 74mm med 168accubond, med det nye løpet er maks patronlengde 69mm med samme kule. Har ikkje prøvd våpenet enda, hvor stor betydning har dette for presisjon osv? Hylselengden er 53mm, så kulen blir sittendes rimelig dypt i hylsen. Er dette ok eller bør dette gjøres noe med??
 3. Hei. Har en T3 Super Varmint i 300win som eg eg ikkje har fått brukt så masse som eg burde pga andre våpen. Har laddet og skutt en del Barnes ttx168 i den, og litt Nosler CC168grs men ikkje noke tyngre. Tenkte å prøve litt tyngre spisser, har Nosler 190grs og 220grs, samt Lapua Scenar 220grs. Til Lapuaen har eg tenkt å begynde på 68,5grs N560 og ta det oppover og prøve. Men litt usikker på Nosler. Har både N160 og N560. Er og usikker på om rifla vil klare å stabilisere så tunge spisser som 220grs da den har 11:1 snurr. Noen tips?
 4. Stemmer det at avsender er ansvarlig for forsendelsen. Kjøpte en relativt dyr IOR kikkert med Artemis i fjor. Dei sendte kikkerten i oppkrav pga forsikring. Oppkravsgebyret trakk dei av for på kjøpssummen, slik det ikkje kostet meg noke ekstra. Når en pakke er sendt i oppkrav er den automatisk forsikret i tilfelle det skulle skje noke med forsendelsen, og en slipper masse tull i etterkant.
 5. Supert, takk for hjelp:) Har skreve ned reknestykket til neste gang. Har 150 klikk ned til zero med den skinna som står på. Skal bytte skinne i måra tidlig, og få tatt meg en tur på skytebana og prøve litt.
 6. Hei. Har kjøpt ny picatinnyskinne. Den som sto på tida var 0 Moa, den nye eg har kjøpet er 40moa. Hvordan regner eg ut kor mange knepp eg må stille ned? Veit eg må skyte inn osv, men lurte på hvordan eg regnet det ut?
 7. Bygde nettopp ny ladebenk. Brukte ei 18mm tjukk hobbyplate som var 300cm x 60cm. Kappet den i to, limte og skrudde den sammen så det blei ei plate på 3,6cm, 150cm x 60cm. Bygde ei liggendes ramme på sidene og bak, ståendes framme under den av 1 1/2" x 3" og bein av det samme. Malte den med noken gamle malingsresta. Skrudd fast i veggen med to små vinkler så den står fast. Billig. Enkelt. Fort gjort.
 8. Ultra1

  Tikkaklubben

  Tikka T3 super varmint i 300winmag bestilt Lang leveringstid, men fin pris og god service veier opp for det. Får og den nye modellen med forbedra rekylklakk, sluttstykke osv. Skal ned i en GRS Berserk og få seg gjenga, en lyddemper, Sako TRG brems, harris to-fot og bli toppa med en fin liten langholdskikkert
 9. Takk for alle svar, setter stor pris på det. Skal inn på GRS i romjulen og sjå på stokker, håper på å få litt enkle tips/råd der i samme slengen. Kaliber er bestemt til den riggen til 300winmag, er bare å bestemme seg for et utgangspunkt som kan fungere bra til en fornuftig pris.
 10. Praktisk langhold er vel kanskje litt dårlig formulert. Har ingen plan om å konkurrere - vertfall ikkje enda. Tenkte litt meir som ei Langholdsrifle som kan bli brukt på jakt og i et knipetak. Har en schultz & Larsen 308 med kkc og langt løp og demper som har blitt brukt litt, men er vel i hovedsak et jaktvåpen. Har fått gode svar her mtp vekt og en god peikepinn på ka eg bør sjå etter. Rekna nesten med at vekt burde ligge på 6kg pluss om skal klare å hanskes med våpen og skyte nokelunde bra. Er litt opptatt av vekt om eg skal klare å bære med meg våpen. Ser at feks Remington Police veier rett over 5kg med en ok demper på.
 11. Hei. Går med tanker om å anskaffe en rifle til praktisk langhold, 400 til maks 1000meter. Har bestemt meg for kaliber, 300 winmag. Dette for å muligens kunne bruke riflen til jakt seinere på litt større dyr osv. Har fra før 300wsm i ei lett rifle, så litt rekyl er eg ikkje redd for. Saken er den at eg ikkje veit om eg kjeme til å fortsette med langhold/like det, så vil ikkje legge så mykje i våpen med en gang type børsemaker, trg osv. Derfor er spørsmålet mitt; Hvor mye spiller vekten inn på presisjonen på en langholdsrifle, gitt at presisjonen i løpet er bra? Hvor tung bør en slik rigg være for at den skal fungere bra? 6kg?
 12. Litt trøtt i gårkveld så blei rot oppi topplokket, blanda sammen 151 og 155
 13. Hei. Har en Classic DL i 308win som jeg har hatt i noen år. Skal sende inn våpenet for å få det gjenget og påmontert en lyddemper. Tenkte å få børsemaker til å gå over våpenet for å få det til å gå best mulig, hva bør gjøres med det? Bedding, oppretting? Blir det stor forskjel om en kjøper en GRS eller en KKC stokk? Har et annet våpen som blir dratt med til fjells og i skogen, så tenkte å få Schultzen til å gå best mulig på 100/300meter da det er trening og blink det blir mest brukt til, samt eg vurdera litt jaktfelt. Og til sist, ligger det noen liste på nettet over hvilke kaliber jeg kan kjøpe pipe i til denne riflen? Har snakket med Jakt & Friluft to ganger i forbindelse med kjøp av pipe og diverse andre ting, men har fått to forskjellige svar
 14. Demperen som heter "Jakt JD155" er det en magnumdemper? Svelger den feks 300wsm og 300wm?
 15. Hei. Var i samme situasjon som deg. Etter lang tid og mye leting sto valget mellom en Sako 85 Finnlight og en Kimber Montana 8400. Endte opp med Kimberen i 300wsm, satte på en hausken jd155 og satte på en swarovski z3 eg hadde liggandes. Totalt rett over 3kg, og demperen gjør børsa fin å skyte med sjøl om den er i 300wsm.
×
×
 • Create New...