Jump to content

PPC

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PPC's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Supert, takk for rask og oppklarende respons
  2. Hei, På DFS sin hjemmeside finner jeg følgende beskrivelse av vindens påvirkning av kulen ved sidevind: "Vind fra siden påvirker også treffpunktet i høyde. Standard rotasjonsretning på Sauer kaliber .22 piper er mot høyre. Med vind fra høyre gir dette et høyere treffpunkt, og motsatt ved vind fra venstre. Erfaringer viser at for hvert 3. knepp i side må det justeres ett i høyde." Jeg har alltid tenkt at ved rotasjonsretning mot høyre vil vind fra høyre medføre at undersiden av kulen representerer "lavtrykksiden", noe som medfører lavere treffpunkt. Noen som kan bekrefte at informasjonen som sitert over er korrekt?
  3. Takk for det! Å bygge om en STR og få den under 5 kg er definitivt et prosjekt som tvinger frem en del kompromisser. Jeg tror en del av de vekter enkelte oppgir på sine ombygde sauere mildt sagt er noe pyntet på, men for all del, det er sikkert mulig med kombinasjoner med tynne eller kappede piper og lette kikkerter. Jeg hadde forøvrig lest, sjekket og finregnet meg frem til en akseptabel vekt som jeg var fornøyd med uten å måtte kappe pipen. Det var imidlertid helt til de individuelle komponentene dumpet ned i postkassen og skulle kontrollveies; Bredvoldstokken, hvor indikert vekt var 1100 gram viste seg å være nærmere 1300 gram, kikkerten som hadde oppgitt vekt på 522 gram var nærmere 6 hekto osv. Når jeg i tillegg fant ut at jeg måtte forlenge stokken så forsvant i hvertfall det lille håpet jeg hadde om å få på en en liten demper! Nå er vekten som sagt 4,89 kg innkl. tomt magasin og det gir ikke mulighet for demper og heller ikke mulighet for å sette på den kikkerten jeg egentlig vil ha, så 100% fornøyd tror jeg neppe at jeg kan bli med et slikt prosjekt
  4. Oppgitt vekt på siktet er 522 gram, men i realiteten viste det seg å veie noe mer enn det. Pipa veide 1400 gram før fluting og jeg mener det ble tatt ut 180 - 200 gram.
  5. Jeg har 200 str i 6,5x55 i en Bredvold stokk, flutet 620 mm/18 mm pipe, Zeiss conquest HD 5 3-15x42 i aluminiumsskinne og optiloc ringer. Blir 4890 gram.
  6. Takk for svar, den airmax så ikke dum ut!
  7. I forbindelse med trening innendørs med Scatt simulator opplever jeg at parallaksefeilen er forholdsvis stor når jeg bruker jaktriflen med kikkertsikte. Er derfor på jakt etter et rimelig alternativ som kun skal benyttes til denne treningen (kun tørrtrening). Det må være et sikte som har parallakse justering ned til 8 meter. Var nå inne på XXL nettsiden og kikket på noen BSA sikter. Kan dette være noe eller er det noen som har noen andre tips?
  8. Min svært begrensede erfaring med Eley Bismuth rype er fra høsten 2007. Jeg skjøt da 7-8 ryper samt et par orrfugl med denne patronen på avstander mellom 10-25 meter. Det var overhodet ingenting som indikerte at effekten var dårlig. Problemet var imidlertid at de ikke vekslet særlig pålitelig i en Remington 1100. Jeg har egentlig både før og etter dette holdt meg til hevishot. Først benyttet jeg Remington Hevishot 70 mm #6. Disse testet jeg grundige og med relativt åpne choker hadde jeg da tilfredsstillende dekning ut til 40 meter med en gjennomtrengning jeg bare kunne drømme om med tilsvarende haglstørrelse i bly. Disse ble brukt mye på orrfugI med veldig godt resultat. I senere tid har ikke denne patronen vært å få tak i dessverre. Jeg gikk da over til Saga maximum 36 gram. Disse har også fungert helt utmerket. Jeg kan på lik linje med enkelte andre ikke forstå lovprisningen av bly. Ingenting jeg tidligere benyttet og testet av bly kommer opp i mot det jeg har erfart av mange moderne patroner og materialer. Jeg velger tungsten fremfor bly om jeg har valget. Jeg ser ulemper med pris og ikke minst hardhet relatert til rikosjetter og bruk i eldre våpen og trange boringer, men det er en annen diskusjon ut over den reelle effekten patronene har på viltet.
  9. Hei, jeg opplever at det er relativt utfordrende å finne tilfredsstillende ammunisjon i kaliber 20. Etter å ha letet lenge endte jeg opp med 20/76 Federal Premium High Density 28.5 grams ladning US 2 og US 4 som jeg skal teste på papp mht. bruk i drilling for skogsfugl og rådyr. Tettheten er T10 så vidt jeg har klart å finne ut, men jeg skulle gjerne hatt mer egenvekt om mulig. Dersom noen har noen tips i denne sammenheng settes det pris på det!
  10. Vurderer å bygge om min sauer 200 str til jaktvåpen. Tenker på en KKC stokk og vil kappe ned pipa til 55 cm og montere demper. Jeg er imilertid i tvil om hva som er fornuftig diameter på pipa. 15 mm?
×
×
  • Create New...