Jump to content

gjesten

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gjesten

  1. Bestill fra utlandet, det har jeg best erfaring med. Omtrent lik frakttid om ikke bedre (om du slipper å vente på at en toller skal pelle sæ i næsa ved deklarasjon), billigere frakt/ekspedisjon, Bøker er moms/tollfritt. Ingen risio for betalingsanmerkning pga posten-norge eller at du har tatt ei ekstra jaktuke akkurat den dagen pakken kom. Kurtz bor nokk i førsterangsnorge siden han tror noe tar max tre dager hit opp, her er det ikke uvanlig med ti dager i postens system
  2. Hei Prøvde å lese gjennom tråden å så heldigvis ikke noe budsjett. Om man skal ha ou/ss eller ha blir veldig mye en smakssak, driftssikkerheten på dagens ha er etter min mening upåklagelig om alle ha er laget like bra som min og ikke noe grunn til å styre unna. ou/ss er kortere og man har mulighet til og bruke to chookerter , dette gir fordeler ved tett skog og ved varierende hold, dagens ammunisjon og kamringer gjør at du godt kan bruke 12/76 komme rundt 3kg og ha ammo helt opp mot 58g ladning med tungsrammatrix som dreper bedre en bly. et andrevalg om man skal gå med hund (rifle kommer som førstevalg med skjikkelig skogsfuglehund) ha er lengere men oppfølgingsskuddet kommer raskere og rekylen er omtrent fraværende selv med relativt tunge ladninger noe som gjør at man treffer med skudd nr.2 da siktebanen blir lite forstyrret av skuddet. (enhver ou/ss traver kommer til å påstå et å bynne å skyte med to skudd bare er tull, for da blir det mere skadeskyting, dette er ikke min erfaring med ha) hær må man bruke ammoen som en slags chooke men jeg har ikke hatt noen problemer med dette. en kandidat om man jakter blandings og bare skal ha en hagle, ikke bryr seg så mye om tradisjoner og håper kammersperra en dag forsvinner. ha har oftest justerbare kolber i lengde og cast, dette er noe skjeldnere på ou/ss men det finnes til begge deler, dette er et klart pluss på børsa om du ikke finner en som passer 1000% Selv bruker jeg en win. sx3 ha kammret i 12/89 med justerbar chooke og er meget fornøyd med det. den er nokk gått ett par tre tusen skudd nå og har null funksjonsfeil på jakt, når den var ny og jeg var på lerduebanen vekslet den ikke godt på lette ladninger men har fått mæg en egen lerdueventil som gjør at den går like godt på fjertpatoner som med ordentlig ammo.(tar 20sec å bytte og den er kun for at den skal klare 12skudd på 2,442sec med uansett ammo) Om du lider av rengjøringsangst så kan du kanskje kjøpe ss/ou selv bruker jeg 5minuter på en ordentlig rens av ha'en, daglig vedlikehold går unna på under minuttet, smøring og lett rens. lykke til med valg av våpen , husk å prøv før du kjøper så slipper du å ende opp med noe du egentlig ikke vill ha.
  3. hei jeg har en sx3 , og du shimser den både linx å rex på samme shimmen , syns jeg leste noe i instruksjonsboka om å snu sikringa for venstrehendte men er usikker på dette , kan sjekke i løpet av uka kansje.
  4. Hei Her er en sann historie fra virkeligheta , var ute med hunden torsdag forige uka og fikk los på en tiur omtrent med en gang vi kom ut, det var ca 500meter til hunden å siden det var så tidlig venta jeg ti/femten minutter før jeg begynte å gå inn på dem, jeg har en unghund og dette er andre jaktsessongen både for hunden og meg. Det var nysnø på bakken og knaseføre var det så jeg regna ikke med noe fangst. jeg tussla rolig innover og der sto en tiur fem meter opp i treet rett foran meg og hunden rett under, ding så var den død. jeg gikk fram og ga hunden belløninga og hun var bare semiinterisert i den, jeg tok bilde av fuggeln og hunden ,pakka og styrte med fugeln mens hunden fortsatte og lose på treet fugeln hadde vært i. Jeg hadde jo sett i treet kjapt når jeg kom fram og hunden hadde jo vært så fornøyd når tiuren falt ned på den, at jeg kunne ikke i min villeste fantasi tenke meg at det satt fuggel i treet. Tok på meg sekken etter mye rommstering rundt i området for å se etter spor og sånt, plukka opp hagla, stakk nævvan i lomma for å fiske framm patroner, kasta et blikk fram på hunden som fortsatt losa på treet, lot blikke fange treet ved rota og skli oppover, kom til greina der tiuren hadde sotte og litt videre, der kaster en gammeltiur seg ut og blir borte nedgjenna terrenget, hunden følger etter men gir opp og snur etter fem seks hundre meter. Jeg flirer godt inne i skogen, nesten så snøen ramler av trærne rundt meg, hadde jeg sett det tidligere kunne det blitt kanonfine bilder av hunden, i stedet får jeg litt mere erfaring med hunden og dele bildet som faktisk ble tatt av hunden.
  5. Hei Jeg kan ikke svare for andre hagler en den jeg har selv , har en win. sx3 12/89 og er kjempefornøyd med den. Ikke behov for mye puss og stell, funker/veksler hver gang. eneste er at om du skal bruke mye lerdueammo bør du kjøpe en alternativ ventil, den som følger med er ment for tyngere ladninger og kan slite med annenrangs lerdueammo, om du ikke har behov for så store ladninger kjøper du bare den som er mindre kammer på, den veksler all ammo. Gode justeringsmuligheter og lite rekyl i forhold til andre hagler jeg har prøvd.
  6. gjesten

    Sakoklubben

    Hei Har en sako 85 finnlight 6,5x55 med a-tek demper og swaroski z6i-bt 3-18x50 Bra rifle men leter etter en annen type stokk til den, noe ala dragonovstokken/tommelhull bare syntetisk, er det noen som vet hvem som kan ha ettermarkedsstokker til disse børsene?
  7. Villreinjegeren , dette er det eneste problemet jeg har hatt med min astro, jeg er ellers svært fornøyd med den og synes garmin har ett helt topp produkt det eneste jeg skulle ønske var at de inntegrerte denne med en ny og forbedret rhino enhet. -Den sparer allt av data i enheten , jeg er ikke avhengig av noe annet system for å finne ut hvor hunden er eller hvor den har vært, hvilken fart den hadde , eller når den var dær. Den har god batterilevetid i massevis bare man vet hvilke innstillinger man skal bruke, jeg synes denne er bedre en din løsning for meg hvertfall. Du er hjertelig velkommen til å prøve systemet ditt hær hvor jeg bor, det finnes omtrent ikke norsk gsm dekning og russiske sendere kjører for fullt for å snappe en stakkar som ikke har manuelt nettverksvalg slik at de kan sende regninger på størrelse med gjennomsnitlige fammiliebiler til stakkaren. -fordelen med dette systemet kontra gsm, er at selv om den mister sattelitt så regner hålsbåndet ut hvor det er, ikke spør om hvordan for det vet jeg ikke, men jeg har sett at det fungerer ganske bra (et spørsmålstegn som flytter seg rundt på skjermen med rellativt grei nøyaktighet den er dog avhenging av å ha hatt sattelittdekning ved begynnelsen av dagen) -Antenna er sjekket den er OK. -"Mistet sattelitt på hundeenheten" er ikke et problem med håndenheten dette er kryssjekket.
  8. Hei Jeg har et dc40 halsbånd som mister satelittsignal hyppigere og hyppigere, er jeg alene om å oppleve dette eller er det flere en meg som har hatt samme problemet? jeg har kryss-sjekket mot to håndenheter og to hunder/hålsbånd , kun det ene dc40 hålsbåndet som tuller på alle hunder/håndenheter. Har kjøpt en ny dc40 og venter en tilbakemelding fra garmin om de tar det som reklamasjon eller ikke, men etter det jeg har lest om de tidligere så har jeg ikke store forhåpningene. (jeg skal selvsagt gi en tilbakemelding her om hvordan det går) Har noen en vært bortig en forbedring man kan gjøre for å ungå at dette skjer? Har hørt rykter om silikon eller annen tettemasse som en slags støtdemping rundt gps-mottaks-printet, har noen gjordt dette? -Ja den er oppdatert med nyeste software og den tømmes for data etter hver tur, gode tørkerutiner og håndenheten er tipp-topp, det er utvilsomt en feil på hålsbåndets gps-signalmottak og ingenting annet.
  9. finnland , sverige eller russerland , for å ta nabolandene , norge er også et greit land men jaktida er vell gått ut nå for lissensjakta uten at jeg har sjekka det.
  10. sletta the kid, det ligger nokk i navnet ditt gitt , værden vill bedras
  11. Er han en vill mann? kansje , jeg kjenner han ikke. Har han mere en 365 dager som jeger,fisker og sanker? ja garrantert selv før han begynte prosjektet. Har boka og mange av filmene hans ,fine bilder ,god underholdning. noe av det beste eller kansje det aller beste som er av norske jakt filmer. Jeg tviler på at noen i moderne tid har levd alene ett år ute, selv om det er mange som påstår de har gjordt det. Håper bare ikke dette har gjordt at han slutter å lage filmer, for det har han et stort talent til, selv om kansje noen hær er mere opptatt av hva en person de ikke kjenner påstår å ha gjordt. håper han fortsetter, å møter jeg han noengang så er dette en grei ting å dra fram på lygarkvelden
  12. Bombe var det vell ikke akkurat. Kanonbra filmer han lager , så om han har vært ute to eller to hundre dager i strekk bryr meg ikke sålenge han fortsetter å lage gode filmer , hva folk ønsker å tro og mene får være opp til hver enkelt, synd de blir så skuffa når illusjonene deres rakkner. om det går ett år (de som har fulgt med på kammeret hadde vist om dette fra starten av) eller om det går tredve år som for andre "naturfotografer" betyr ingenting sålenge filmen er bra. Om man vil ha ekte vare får man flytte flæske sitt ut av sofan og inn i skauen i stedet for å syte om at noen ikke har vært her eller dær så å så lenge, -på internettet mens man spiser potetgull å tyller i seg cola. 0.002 film er film hverken mer eller mindre.
  13. Kent tungstenmatrix i str.4 magnum har fungert bedre en the bismuth co. supermagnum str.4 hos meg hvertfall.
  14. Her er en snutt med eberlestokken, den er med lyddemper på børsa , jeg foretrekker qrs sekken da den er overlegen når du trenger rifla men den mangler drikkesystem og noen lokkom for å bli perfekt (den var hos sydama til modding når dette blei filmet) qrs selges vell på forumet hær om han er kommet igang med produksjonen. viewtopic.php?f=35&t=32858&hilit=riflesekk https://www.facebook.com/video/video.ph ... 3394731405" target="_blank" target="_blank https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150393394731405
  15. Mine dypeste kondolanser og medfølelselse til de pårørende og berørte.
  16. Har sx3 camo , i 12/89 , helt topp til mitt bruk, jakt å morro. har brukt alt av ammo å kun de svakeste lerdue skuddene var vanskelig å få til å gå i begynnelsen , nå er det null problem. man får en alternativ gassventil om man vill ha den til å lade 12 skudd på 1,42sec. på lerdueammo også.
  17. gjesten

    4-hjulstrekker

    Bare se hvor i verden de lager de beste børssene , de lager de beste bilene også..... såh , de land hvor det er flinke folk er det flinke folk , og det er ikke langs ondskapens axe å femti tusen i bilbudsjett holder ikke langt, da er kansje deleprisene noe å sjekke før du handler, husk at en gammel bil fort blir like dyr som en ny bil i dagens samfunn om du ikke mekker sjøl... lykke till
  18. så samtlige jegere som jakter i finnland og sverige må kaste ammoen i grøfta før man kjører hjem?
  19. mec presse etter hva jeg forstår , sjekk unlimitedammo.fi for komplette ladedata og komponenter.
  20. gjesten

    Avstandsmåler

    medmindre jeg har oversett noe i brosjyra er zeiss sin prf 8x26, swarovskien er 8x30
  21. gjesten

    Avstandsmåler

    like greit å kjøpe deg kikkert med måler først som sist så slipper du å verke etter det senere.... jeg har en burris scout 1000 å som billigmåler er den helt grei , du trenger strengt tatt ikke mere om du har en god kikkert ved siden av, om du har tenkt å levne kikkerten hjemme og bruke målern til identifisering er det swarovski som har den med mest forstørring (8x30) og god optikk disse går for rundt 1000dollars på e-bay og billigere brukt, etter det er det bare kikkerter med måler som har mere forstørring.
  22. ingen grunn til å ha noe begrensning på antall skudd , synes man selv skulle fått bestemme hvor mange skudd man vil ha i magasinet , både på rifle og hagle ,3-5-10 osv, eneste grunn til å ha begrensning på to skudd er for at noen gammlinger med over/under eller s/s ikke skal føle seg forbigått av evulusjon ...... det er mye mere praktisk å gå ut med tolv i magasinet og null i lomma en to i magasinet og ti i beltet. man blir ikke bedre skytter av færre skudd uansett, det at triggerhappy itchyfingers brenner av femm skudd på rappen får han bare til å se ennå dummere ut kjør på med fult magasin i alle våpen.
  23. CTM-4 og nick and johnny strong white
  24. Om du har en lyddemper så passer i allefall bunnlokket av en snusbox perfekt på min a-tec
  25. mente å huske noe fra tida det var inn med cemeleon lakk , å jaggu stemte det , alsa-corps rubber feel på spreybox . vet ikke hvor du bestiller i norge men med jetcarrier el. lignende er det vel dette du er på utkikk etter ...... link : http://alsacorp.com/products/softtouch/softtouch.htm
×
×
  • Create New...