Jump to content

favoritten

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by favoritten

  1. Resultater etter helgas stevne ligger på jaktfeltcup.com. Mye god skyting som forventet
  2. Da ligger resultatet på jaktfeltcup.com. Var mye god skyting som forventet med en såpas lett løype. Men vi valgt å ha en litt lett start på sesongen, å heller skille på storviltpoeng. Selv om løypa var lett skal det skytes, å det var noen som mista poeng forde, meg selv inkludert. Trur nok kulda må ta litt skyld for få deltagere, var mange som ikke kom. Var et frafall på rundt 40 stk.
  3. Nei dessverre er det ikke det, grunnet få skyttere der de siste åra, har vi valgt å la være i år.
  4. nei da. God plass til 10 hold i år å vi. Men du veit det du å at det ikke alltid er lik lett å få folk til dugnad. Å for å spare hos for litt jobb, har vi valgt å gå ned til 6 hold. Skal nok bli noe utfordringer forde trur jeg.
  5. Da er vi snart i gang igjen. Påmeldingen starter i mårra via påmelding.net. Så bare å melde seg på, er en lett å fin løype å gå. Så skulle være mulighet for alle å komme å skyte. Eneste lille forandring i år er at vi kjører 6 hold i stede for 10.
  6. Ja vi ska FM til Lørdag, så det er bare komme en tur nedover det. Er nok forseint på året for jaktfelt nå.
  7. Må bare beklage at resultat antakligvis ikke kommer på nette før eventuelt i morra, pga av at vi gjorde en lien feil med finale resultatet. Så vi må legge det inn på nytt. Håper ellers at folk var fornøyd med stevne, være var i hvertfall bra.
  8. Å få med den vanlig jeger på jaktfelten trur jeg nesten er umulig. For de fleste av dem HATER å skyte, de ser på det som er ork å reise på skyte banen for å skyte de skudda de må. Men så må dem bruke en par patronesker før dem klarer prøva å da. En tanke jeg har er at alle må delta på et jaktfeltstevne før dem tok prøva, hadde det vært et krav for ta prøven. Da vil den vanlig jeger kanksje skjønne at det ikke er farlig å konkurre mot andre, og at det faktisk er fin trening. Trur ikke det hadde hjulpet om vi hadde elefanter liggende på 10 meter, hadde ikke kommet en jeger til fordi.
  9. Skyter selv i jakt, å har vel før vært noe i mot sporter, grunnet jeg syntes ofte det har vært mye rart der. Men å fjerne dem går ikke, da mister vi mange skyttere på stevnene. Å kåre to norgesmestre hadde sikkert vært en grei løsning, men for min del vil jeg kun ha en tittel. Er man norgesmester, så er man det, ikke 2 som er det. De beste jaktskytterne er ikke så mye dårligere, så er ikke umulig å slå dem i sporter. Tenk hvor helvetes morro det hadde vært, hadde en jaktskytter blitt norgesmester. Nøkkelorde her er TRENING.
  10. Er jo noen som er født for å klage å da, så trur ikke arrangjørene skal ta det så tungt. Det var tross alt rundt 950 skytere, og da vil det alltid komme litt kritikk i ettertid. Vi må bare være glad at noen gidder og orker, å bruke så mye tid på å få til et nm. Kjenner jeg nesten blir irritert av å lese noe av kritikken her, dem kan vel for helvete arrangere selv da.
  11. Vil bare si i fra at vi har åpna påmeldingen til landsdelmesterskapet. http://skyting.pamelding.net/default.aspx" target="_blank
  12. jeg syntes også at stevene var bra gjenomført. Det er bra at noen gidder å bruke så mye tid på å arrangere et nm, det er tross alt mye mannskap som skal til for å klare å gjenomføre, å da må vi leve med at ikke alle er like drevene på alt. Er vel ganske nomalt at vi må parkere et stykke unna, sånn har det vært på de siste nm. At det var bløtt der er jo noe dem ikke kan noe for, dem styrer jo ikke være. jeg er vel av dem oppfatning at hvis folk ikke klarer å gå 600 meter på vei, så burde dem kanskje vurdert å blitt hjemme. Det er jo feltskyting å da er det bare fint å gå den runden vi gjorde i strålende solskinn!! Skytingen gikk til helvete for min del, dårligste på 3 år omtrent.
  13. Da var stevne på lunner unnagjort, artig med 2 virkelig lang hold, kan ikke slurve der. Men sku nok ha ønsket at det ikke var 3 hold på 30 meter, men må jo takle det å. Det var kaldt, men ikke så ille som fryktet, så det var egentlig ikke noe problem. Skytingen gikk helt greit, men håper det blir bedre utover vintern.
  14. resultate ligger på nett nå: http://jaktfeltcup.com/ mye bra skyting, var litt større innertreff en vanlig på enkelte blinker, men vi tenkte at det er en grei start på sesongen
  15. Da var løypa bestemt: Hold 1 Elg ligg 180m, Hold 2 tiur stå 100m, Hold 3 hjort sitt 173m, Hold 4 villsvin stå 112m, Hold 5 hare sitt 94 m, Hold 6 rype stå 48m, Hold 7 rådyr sitt 131m, Hold 8 rev sitt 80m, Hold 9 bever sitt 82 m, Hold 10 Bjørn stå 73 m Det vart ingen lang hold i år, må varriere litt å.
  16. Det er forsatt mange ledige plasser, vi anbefale alle å melde seg på. Blir en artilg løype med ingen haglehold, Mange hold mellom 100- 200 meter, å kanskje et over å. Påmelding skjer via: http://www.påmelding.net/
  17. Vil bare si i fra at nå er påmelding til stevne vårt oppna på påmelding.net. Stevne er den 14-15 Januar, så nå er det bare å melde seg på!!
  18. Jeg skjønner faen meg ikke vitsen med å gå ut i media når de skaut den elgen, hadde de holdt kjeft å slakta var det det ingen som hadde vist noe. Når de jævla dyrevernerne får greie på det så er helvete løs. Elg er elg om den er hvit eller grå, spiller vel ingen rolle.
  19. Er litt enig i det du skriver om at folk ikke har tid til å reise å skyte, mer en 2 kvelder i løpe av 4 månder er tull. Resten er jeg ikke enig i. Alle har tid til å skyte mere 2 ganger hele sommeren, det det handler om er at mange (de fleste) elgjegere hater skyting, de ser på det som et ork å skyte prøven. Jeg mener også at antall prøveskudd sku vært økt til 100, ALLE har tid til det. Kan noe forklare meg åssen folk har tid å jakte hele høsten, men ikke har tid til å skyte 3-4 kvelder om sommeren???? Prøven mener jeg burde vært tatt sitende, grunnen til det er at det ikke er mange som ligger på post enten det gjelder elg el hjorte jakt. Hvis en ikke klarer å treffe en papp figur sittende, klar man da å treffe et levende dyr uten å skadde skyte det.
  20. jeg tror at det enste som hjelper er trening og trening. For det første må du ha en rifle og et kaliber du er komfortabel med. Som noen nevnte før tror jeg at det lurt å være med på et par jaktfeltstevner i året. Da får du trening med å skyte med litt puls å være nervøs. Storvilt prøven er jo i utgangspunkte veldig enkel, det er ring med diameter på 30 cm du skal skyte innenfor. Mye av problemet sitter nok mellom øra, men det kan også være en kombinasjon mellom mange ting. Dårlig avtrekk, vridning av børsa, lukke igjen øya før du skyter. Det er bare å ha fokus på vært skudd, så blir det nok jakt på deg i år å.
  21. +1 beste forslag jeg har hørt på lenge.
  22. Jeg bruker Laupua Mega i 308 min. Det har fungert veldig bra lite kjøttødlegelser å. Kjenner mange andre som bruker mega å, de har samme erfaring dem.
  23. Etter mitt syn så burde NJFF kopiere regelverket til boj/hadlandscupen, syntes det er et bedre regelverk. Er ikke bare kaliber som er forskjellig de har også forskjellige alders krav i klassene. De som har fylt 65 år kan sitte å skyte alle stevne i cupene på østlandet, men de må stå i njff stevner, der er kravet 70år. Det samme gjelder i yngre junior, der han til sitte til å med 16 i cupene, mens det er 15 i njff. Alders krava må være likt, uansett regelverk, blir for dumt ellers!!!! Ser ingen fordeler med å bruke 22Lr på jaktfelt annet enn at det er billig, men er folk så gjerrige så kan de holde seg hjemme. Å her på østlandet som det er mye variete hold fa 30-250, så skal du være ivrig med kneppingen på kikkert hvis du ska bruke 22lr. Jeg trur nok at de fleste bruker 6,5 på jaktfelten men finnes også mange andre varrianter.
  24. Det var et veldig fint stevne, og bra arrangert, men en merker at det er seint på åre, å skyteformen ikke er på topp. Spesielt merket jeg på stående at jeg ikke hadde skytti på tre uker, men resultatet kunne vært verre. Det er synd at det var så få deltagere med, er jo tross alt mye arbeid å arrangere et stevne. Men trur nok kanskje noe av forklaringen er at det er seint på sesongen, og at flere har gitt seg for i år. Trur nok at det hadde komme flere hadde stevne hvert i mars el april, men da problemet at det er mange andre stevner å. Så det er ikke lett å starte å arrarngere et nytt stevne.
  25. Å forby sporterklasser i jaktfelt er jævlig dumt syntes jeg, og det vil stoppe rekruteringen i jaktfelt trur jeg. Er mange som skyter i sporter i jaktfelt å. Jeg mener at det mest rettferdige hadde vært å kårra to norgesmestere, med tanke på at finale skytingen ikke blir rettferdig. Det er en stor prestasjon å skyte 150 uansett klasse, men syntes den er størst i jakt klassene. Selvføgelig er det trening som er nøkkelen til sukses. Men alle er vel enig i at skytter klær hjelper, men jeg skal på sikt klare å skyte like godt uten skytter klær, det er målet.
×
×
  • Create New...