Jump to content

Arn i brakken

Members
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arn i brakken

 1. Vi gjenger helst løpet med demperen til stede, slik at vi kan sjekke underveis
 2. Hvis du handler kikkertsikte fra USA, så kan du føle deg sikker på at den norske importøren ikke hjelper deg dersom du får et problem med siktet som ellers ville vær dekket av garantien. Meopta, f.eks, gir ikke garanti i Europa på sikter de har eksportert til USA, og jeg regner med at de norske importørene registrerer serienummeret på de siktene de selger, og har de ikke nummeret på ditt sikte i registret, så niks hjelp!
 3. Kaliber .270 er ikke 7 mm, men derimot 6,85 mm.
 4. Gi blaffen i de forskalingsplatene, du vil vel ha et ordentlig skjefte. Ring til Ragnar Hansen, han tar 815,- kroner for et laminatemne, og du får det raskt, ca ei uke leveringstid. Snakk med hansen, så får du råd om oljinga også
 5. Skulle tro en Leupold Quick Release medium høy, eller i verste fall høy, skulle greie seg lenge. Våpensøilen i Bergen leverer, hurtig og grei. Jeg aner ikke om Midway har, dersom det er slik at du må kjøpe derifra.
 6. Arn i brakken

  søknad om 308

  Lading lønner seg alltid, men kanskje ikke før du har passert noen hundre skudd.- Stå på, kjøp ei rifle som du liker selv, .308 win er hverken bedre eller værre enn andre kalibre, det duger til det meste. vi trenger unge jegere.
 7. Stallon standard bygger 150 mm innover løpet og 110 mm foran.
 8. Arn i brakken

  Innkjøp av rifle

  Ettersom du sier at du skal kjøpe kikkert i utlandet bør du sjekke så du vet at garantien gjelder i Norge, det er ingen selvfølge.
 9. Arn i brakken

  Elgkaliber

  Slutt å mobbe ungdommen Jeg regner med at når dere sier 9,3, så mener dere 9,3-62? Jeg vurderer potatiskastare neste gang, altså 9,3-57. Store kuler, men snillere rekyl enn 9,3-62. Jeg bruker lettvekts systemrifle, så jeg må ta rekyl med i betraktninga.
 10. Etter å ha jakta storvilt tre uker i strekk ifjor, var det godt å komme tilbake til hverdagen....... Men jakt er ikke jobb for meg!
 11. Kanskje du skulle se på Røssler Titan 6 også? Billigere enn de andre (litt), men ikke mye dårligere.
 12. Hei! Velkommen i forumet, og velkommen som jeger! Mitt tips er Røssler Titan 6 i 6,5-55 og en Meopta 3-9x42. Kikkerten holder bra til det meste av jakt i dagslys, og Røssleren er ei helt grei børse mad løpsbyttesystem àla Sauer. Lett er den og.
 13. Jeg er inhabil så det suser! Men, vær så snill, bruk bare godkjente børsemakere. Husk dette med straffeansvar hvis ting skulle gå galt!
 14. Vel, vi foretrekker å bli kalt børsemaker da, vi driver ikke så mye med bøsser, bortsett fra ved TV-aksjonen da. Men for å være alvorlig: dersom din børsemaker ikke gir deg et papir på at du har levert et våpen hos ham, så gjør han ikke jobben sin.
 15. Sako 75 er produsert den gangen Sako var finsk, og målet var først å bygge bra våpen, så å tjene penger. Det ser du på finishen , bla sluttstykkegangen. Sako 85 er produsert etter at Sako ble oppkjøpt av et obskurt Italiensk firma som først skal tjene penger, så lage bra våpen. Når det er sagt, så er ikke Sako 85 et dårlig våpen.
 16. Til Tordenkjeppen; Ja, jeg er en optimist som gjerne prøver å se det beste i folk. Til plå; Er det ikke bra at disse rotekoppene kommer en tur innom skytebanen og finner ut litt om våpenet og får litt informasjon om kikkerten de nettopp har kjøpt seg. For mange av disse er det slik at de har respekt for standplassledere og kontrollører som har greie på våpen, og de tar ofte imot tips om skytestillinger, ammunisjon og justering av sikter. Det ar bare å gi dem en hjelpende hånd med et smil og med glimt i øyet, så har du deres respekt som våpenkyndig. Dersom kravet om storviltprøve, og senere de obligatoriske treningsskudda ikke hadde kommet for endel år sia, så hadde vi fortsatt hatt mange jegere ute i skogen som ikke hadde løsnet et eneste skudd før jakta! Jeg er enig med de som mener at det egentlig burde stilles høyere krav til treningsskytinga og til skyteprøva, jeg for min del ville fjerna muligheten til å skyte prøva liggende, og vil gjerne ha krav om at la oss si 50 av 150 treningsskudd skulle sitte i svarten på skiva. Men jeg synes også at det opplegget vi har nå er bedre enn ingenting
 17. Ingen grunn til skepsis Du trenger bare å legge deg til noen nye rutiner. Skru løpet til med litt fart og styrke når du setter det i, sjekk at det det sitter før du skyter/setter deg på post. Til slutt, løsne løpet etter at du har skutt det varmt, så det ikke "setter" seg. Mitt systemvåpen med muffe fungerer meget bra. God presisjon, veldig praktisk, og ikke minst, ingen vektøkning.
 18. Den der er litt for lettvint! Hvis løpet er kappa, noe som er ganske vanlig ved dempermontering, så er det også laga ny kroning, og da vil treffpunktet flytte seg litt.
 19. Jeg er i alle fall glad for at norske jegere må skyte minst tredve treningsskudd og bestå storviltprøva. uten dette pålegget hadde det vært mange jegere med dårlige forutsetninger for våpenbruk ute i skogen. Tenk på hvor mange som er på elgjakt bare for at naboen ikke skal få all jakta for seg selv!
 20. Jeg tror jeg er enig med trådstarteren, men jeg skjønner også de som blir fristet til å se på dette som jakt. Men synes trådstarter sin fremgangsmåte virker ok. Vi må holde vår sti ren.
 21. Jeg er enig med HighPower i nesten alt, men jeg synes du skal gå for Tikka T3! Den kan bygges om til systemrifle senere! 6,5-55 er også et utmerket valg! Uansett! Lykke til!
 22. Det er litt vanskelig å forklare uten å ha noe å peke på men; det er ei skråflate på sluttstykket (bolten) som, når du løfter hevarma, "dytter" mot ei tilsvarende skråflate på boltmuffa, og dermed dytter denne bakover slik at denne hekter i avtrekkerhaken og holder seg oppspent når du skyver sluttstykket fremover og tar hevarma ned. Det er i de fleste tilfeller disse flatene som er ru og trege når hevarmsløftet føles tungt. Puss med fint smergelpapir som du legger mot en bakking, f.eks ei fil. Avslutt med Autosol eller tilsvarende. Smør, denne flata skal bestandig ha en oljefilm på seg. Kanskje noen kan forklare dette bedre?
 23. Ikke kapp fjæra før du har prøvd å polere oppspenningsflatene. De kan ha tverrstriper eller være "ru". Begynn med 400-papir, fortsett med 600-papir og avslutt med autosol. Pass på at du ikke "runder" flatene!
 24. Arrowmaker; jeg har ikke tenkt å gjøre noe med all den informasjon, og feilinnformasjon som ligger ute på nettet, men som børsemaker har jeg litt yrkesstolthet, og den får meg til å si ifra av og til. amatør; Jeg føler meg slett ikke som en gud, og vil ikke avfeie den kunnskapen andre har tilegnet seg, men jeg synes ikke at å lære seg, eller å lære bort, avtrekker- og sikringsjustering via internett! Selvfølgelig finnes det børsemakere som gjør feil, de er jo bare mennesker de òg (ikke guder noen av de). Jeg er klar over at noen "kammerater" ser på børsemakere som hår i suppa, og har ofte lurt på hvorfor, vi har tross alt gjennomgått ei fagutdanning og bestått ei svennprøve før vi vi godkjennes og slippes løs på andre folk sine våpen, så litt kunnskap og erfaring har vi å fare med.
×
×
 • Create New...