Jump to content

andyki87

Members
  • Posts

    313
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by andyki87

  1. Hva burde en gå for om man har valget mellom en ny Zeiss V4 3-12x56 og en classic diavari 2.5-10x50?

     

    begge har lys, og skal brukes til elgjakt, rådyrjakt, revejakt og toppjakt

  2. Behovet for ny jaktdress til høsten melder seg. Jeg driver for det meste med posteringsjakt og går med hund/posterer i rådyrjakta.

     

    de dressene jeg har kommet frem til pr nå er Härkilas Stornoway (liker det klassiske utseende) og Bergans Hogna V3. 
     

    noen som har erfaring med en av disse to etter en høst eller fler?

     

    det viktigste er vanntetthet. Härkilas egen membran er oppgitt til en vannsøyle på 20000 mens Bergans oppgir 10000 på sin dress.

  3. Ruger #1 skrev (10 timer siden):

    Nå er det forskjell på skinnende stokker. Kan selv ikke fordra disse på dårlig norsk glossy, som minner om klarlakk. Liker best en silkematt finnish som viser dybden i treverket. Man får en 3D effekt alt etter hvilken vinkel man ser fra. Den nevnte glossy, er som å se det hele gjennom et vindu. 

    Det ser sikkert veldig skinnende ut på bildene det jeg/vi legger ut, men husk vi tar bildet for å vise oljefinnish. I skogen blinker den ikke ;)

    Glossy blir noe annet ja, det er den perfekte oljefinnish jeg er ute etter. Ikke et speil😊 skal få lagt ut bilder etterhvert, ligger noen bilder av stokken tidligere i tråden også. Men jeg ønsker en litt blankere finnish enn silkematt😊

    lakk har etter min mening ikke noe på et våpen å gjøre😉

  4. Polardego skrev (4 timer siden):

    Det er veldig fint med skinnende stokker, men vil det kunne være en ulempe under selve jakta? Feks at den reflekterer lyset når man hever våpenet?

    Vel, det kan det jo helt sikkert være. Men for meg gir en nydelig blank trestokk en godfølelse som overgår det viltet som evt måtte slippe unna😊  og er den blank nok vil viltet bli blendet og paralysert av det sterke glimtet

  5. Jeg har gått hele runden med metting, porefyllyng, uttørking og legge finnish. Men jeg får det liksom ikke blankt, det er noe matt. Metoden jeg bruker er som nevnt tidligere i tråden med red root oil og sikkativet som medfølger. Jeg blander dette 1-1 og påfører stokken. Lar det tørke litt til det blir litt klissete. Deretter tørker jeg av det oveflødige og masserer godt med håndbaken så det utvikles varme. Men jeg får ikke sluttresultatet blankt slik jeg så for meg. Noen tips?

  6. Har montert yodave triggerkit på min 455 og er superfornøyd med vekta på avtrekket og hvor crisp det er. Problemet er at jeg opplever et veldig langt "lett" etterslep. Dette gjør at det er utrolig enkelt å nappe skuddene. Noen som har noe løsning på det aktuelle problemet?

  7. 2 hours ago, Skaubjønn said:

    Ccl finishing oil 😊. Funker sikkert med Liberon også. Jeg har ikke forsøkt den. 
     

    Ccl har en voks. Jeg har god erfaring med Renaissance wax. Flere som selger den i Norge. Mange som mener at voks er fy fy, fordi det stenger inne flyktige elementer i olja som trenger å slippe ut. Kunsten blir vel å la det tørke lenge nok før man vokser. 

    Jeg skjønner😊

     

    vet du hvor man finner den olja? Jeg finner den ikke noe sted ved å søke på ccl finishing oil

  8. 8 hours ago, Skaubjønn said:

    Det står vel at de anbefaler tre -fire runder? Foreslår at du stopper nå, og så gjør en vurdering om du skal legge på et lag til før jakta. Du kan også vurdere finishing oil. Gir mye det samme resultat som olje og herder.  Om du vil kan du legge på voks, når alt er skikkelig tørt. 
    Gratulerer med et flott resultat!! 

    Ja det blir å stoppe nå. Jeg er fornøyd. Selvsakt er det noe jeg kunne vært mere nøye med om jeg skulle gjor det en gang til, men det får bli på neste prosjekt😊

     

    finishing oil; er det for eksempel liberon finishing oil du mener?

     

    jeg skal ha på voks til jakta, når det hele har tørket skikkelig. Har du tips til voks?

     

    takk for god veiledning, det har hjulpet meg mye.

    • Like 1
  9. On 4/8/2021 at 7:35 PM, Skaubjønn said:

    Kan godt ta en uke. Eller lenger. Smør deg med tålmodighet 😊. Denne prosessen kan ikke skyndes på. 

    Nå har den stått en uke med smørje på, tok av forrige lag med stålull og førte på nytt lag med olje og 600 pappir. Jeg prøvde å pusse litt av med tørt 600 pappir nå. Smørja klabber på pappiret, da er det vel bare å vente enda lengre?

  10. 5 hours ago, hovdeknuten said:

    Nei, men nå snakker jeg utifra tilstand. Har ikke sett på stemplene.

    Tilstanden er bedre enn bildene tilsier, ingen rust, mekanismen er utrolig tight og fin. Løpene innvendig er glatte og fine. 
     

    det er stemplet n nitro på begge løp. 

  11. Jeg har en bekjent som har ei eldre sauer and sohn hagle etter sin oldefar, denne er uregistrert. Jeg har nå fått tilbud om å overta denne hagla. Hvordan er regelverket rundt dette? Er det mulig å registrere den på meg når det ikke er direkte arv?

  12. 2 hours ago, Skaubjønn said:

    Det kommer an på hvordan det blir. Poenget med pussingen med våtslipepapir Og olje er at det skal legge seg en snerk med seig gugge, som består av en blanding av ikke og slipestøv. Dette legger seg i porene. Noen ganger kan man polere bort det overskytende av gugga med ei fille. Andre ganger må det 000 stålull uten såpe til. Noen ganger må det flere runder med vått 400 eller 600 papir til for å få det glatt.   Dersom du er fornøyd med overflaten da kan du matte den med tørt 800 papir, og så legge på et tynt lag med herder og olje. Er deg grovt har du olje på 800 papir og lager ny gugge. 

    Skjønner. Men vil det ikke være fare for at stålulla går ned i porene å drar med seg gugga opp igjen? 

×
×
  • Create New...