Jump to content

hjort

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Hadde tidligere en caddy som oppførte seg liknende, der var det bryteren i døra som det var noe galt med. Samme bryter som gjør at lyset i taket slår seg på når døren åpnes, denne startet vist også forgløding.
 2. Er vel en del faktorer som spiller inn her. Hvor mye vil det påvirke naboer om du trekker deg ut, blir terenget ditt faktisk brukt under jakt eller er det bare med som tellende areal, blir det skutt dyr på ditt tereng. Tar dem ut full kvote hvert år og vil dem få mindre dyr på kvota vist du trekker deg ut. Vist naboene tar ut kun et dyr i året så skjønner jeg dem litt, avhengig av hvor viktig terenget ditt er. Du har lite igjen på å avslutte i dette valdet vist du ikke kan gå inn i et annet vald. Er nok ingen problem å finne en som vil jakte gratis for deg også uten en del av kjøttet. Ville spurt naboer om det er et alternativ, så kan dem velge om dem faktisk vil ha med en til, eller om dem skal begynne å gi deg kjøtt uten at noen fra deg deltar.
 3. Byggverket bør ikke bli for høyt , syns det virket litt ustabilt pga høyden når jeg fraktet min jaktbu . Den er 2.2 meter høy . Tror det blir enklere å feste bua til hengeren med stropper,da blir det vel regnet som last og du trenger dermed ingen godkjenning ? Hvor stor henger har du ? Husk på at det blir fort tungt . Du skriver snekkerbu ? Hva er formålet ,bortsett fra å spikke tregubber
 4. Har et sg 550 , fikk melding om at batteriet begynte å bli lavt, og det kunne ikke sende flere bilder . Var ute i skogen og byttet batterier for 14 dager siden . sjekket at det var strøm på kamera før eg gikk hjem . Har forsatt ikke fått bilder fra kameraet , er det noe eg burde endret/tilbakestilt etter at eg byttet batteri ?
 5. Tror den loven er laget til det formålet at ingen skal binde fast eller stenge inne dyr. Vist musa kan gå fritt ut og inn av kassen og måren ikke kommer inn i det rommet ,blir det flisespikkeri å bruke den loven .
 6. Såg i ein jakt/slakte film en gang der dei hadde stativ/gaffel som hode på rådyret ble tredd inn på . virket veldig som en genial patent ,siden rådyret hang veldig stødig . husker ikke helt hvordan denne såg ut , kansje noen her har bilde av en sånn sak? Erindrer at det var to stålstenger som gikk ut med en avstand som passet mellom nakken på rådyret,og det ble dermed hengende etter hode .
 7. hjort

  Hjortejakt 2013

  Brunsten er vel på topp i uke 41 +/- , har hørt litt brølin i uke 38 vist eg ikke husker feil . Her er noen tips som Vidar Vedaa har skrevet http://www.jeger.tbt.no/slik_lykkes_du_ ... lejakt.htm
 8. hjort

  Hjortejakt 2013

  En tanke eg har om det å "skyter ikkje eg storbukken så gjør naboen det" problematikken , vil være egen kvote på store bukker . La oss si at over en femårs periode kan du bare skyte en storbukk/okse på eit bukkeløyve. Dei andre fire årene må du ta ut mindre bukker . Blir kansje vanskelig å følge opp ,og passer helt sikkert ikkje i alle vald .
 9. Felleskjøpet har en saltstein for vilt , er mørk grå .
 10. Ja du får 100 stk for 1600 pluss frakt , og da har du en god start. Drangeland planteskole som eg handlet av skrev at det ikke er tilrådelig å plante barrotplanter,-som dette er,-etter 15.juni. Men vist han har flere på lager så har du muligheten til å gjøre eit kupp nå , bør kunne få dem enda billigere ellers må han kaste dem .
 11. Her er en raport fra høgskolen i Hedemark om lauv på inmark til elgfor . http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=s ... 3778,d.bGE" target="_blank" target="_blank" target="_blank
 12. Når du poder , så tar du en kvist/grein fra foreksempel eit eple tre og får den til å vokse på stammen på eit pæretre. Du skaffer ikke flere, men får to eller flere forskjellige frukter på samme treet .
 13. Bruk fjorårets skudd til å lage stiklinger , ca 8-10 mm tykke og 25 cm lange . Har ingen erfaring med vanlig selje , men har eit lite prosjekt med gråselje (salix cinea) og alaska pil . Bør håpe på en fuktig vår , vist du ikke kan vanne . Nettside som forklarer praktisk poding? er det det du skal ? Da krysser du to treslag på samme stamme ? (Ikke helt sikke selv hehe) Er vel stiklinger du er ute etter ?
 14. Spørst hvilken teleopreatør du velger det . Ellers står alt du trenger i denne tråden viewtopic.php?f=35&t=46829&start=0&hilit=SG550
 15. Vist vi snakker om trykkimp trevirke så vil du doble levetiden , (10 år ) Men med fiskeolje ? om du ikke oppnår lengre levetid så får du hvertfall bra med lukt . Ville vært forsiktig med å bruke bensin,disel og parafin .
×
×
 • Create New...