Jump to content

Elveng

Members
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

About Elveng

  • Birthday 06/10/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elveng's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ref Jibrags start innlegg, så er det ganske drastisk nedgang i antall para elgkyr, eventuelt lang forskyving i paringstidspunkt fra 2004 til 2013. Dette må jo gi negativ utvikling over tid med senere kalving og mindre dyr. Osv.. Og dette er i , etter det jeg har hørt, en av Norges " sunneste " elgstammer , med stor reproduksjon, aktiv forvaltning og uten den vektnedgang vi har andre steder.
  2. http://104.radiofolgefonn.com/
  3. Elveng

    Andedam

    I siste nr. av jakt og fiske skryter ekspertene av at andedam er et enkelt og fungerende viltstelltiltak. Er det noen som har oppskrifta og tips om hvordan ?
  4. 38 hjort på tellinga her i går kveld. Kunne vært enda høyere hvis det ikke ble tett snø drev på slutten med ca. 2 m. sikt. Litt mindre enn i fjor. I tillegg 15 elg og 4 rådyr.
  5. Kan man ta utlånserklæringen det er linket til tidligere i tråden og legge inn mange linjer for dato og signering. Og bruke samme skjema for flere utlånsperioder, bare med ny dato og signering ? F.eks for lagsvåpen. Stemmer det som det står i linken at en utlånsperiode bare er 4 uker ? Er det noen endringer om utlån i den nye loven og forskriftene ?
  6. Tar opp denne tråden igjen. Er det kommet nyheter som gjør at den ene leverandøren er å foretrekke foran den andre. Vi har liten aktivitet i laget og vurderer å ha 2 skiver på 200m og 4 på 100 m for trening og storviltprøven.
  7. Jeg har solgt en rifle i cal.6,5, og kjøperen hadde skrevet småviltjakt på bruksområde på søknaden. Han sa at lensmannskontoret hadde sagt at å skrive jakt ikke var nok. Men han hadde ikke med; i henhold til viltloven!
  8. Hva med Norma Sierra 6,5 gram V0 810 m/s, er den ok i kragen ? Fikk en gammel Krag i fjor men har ikke prøvd den enda.
  9. Viltart: kråke Antall: 3 stk. Fangst: Norske kråkefella poeng 6
  10. Elveng

    LS2015

    fra referatet siste møte i skytterstyret: Administrasjonen anbefaler Norges Skytterstyre å fremme følgende innstilling til Skyttertinget 2011: For åtteårs perioden 2016 – 2023 tildeles Landsskytterstevnet etter denne turnus: 2016: Nord-Norge 2017: Hele landet 2018: Vestlandet 2019: Hele landet 2020: Sørlandet 2021: Hele landet 2022: Østlandet 2023: Midt-Norge Landsskytterstevnet skal som hovedregel ikke arrangeres i samme landsdel to år etter hverandre. Turnus kan fravikes ved spesielle hensyn eller når nye modeller ønskes prøvd ut. Norges Skytterstyre innbyr Skyttertinget 2011 til å fatte følgende vedtak: Sak angående turnus for LS i framtid utsettes til Skyttertinget 2012. Saken sendes først til Rådgivende utvalg for uttalelse. Nord-Norge landsdel tildeles Landsskytterstevnet i 2016
  11. skytterstyrets vedtak: Høringsresultatene viser at det er stor usikkerhet i organisasjonen om konsekvensene av å tillate kaliber 5,56 i DFS på generell basis. Med bakgrunn i høringene pålegges Rådgivende utvalg å utarbeide en konsekvensanalyse som omfatter alle sider ved å tillate kaliber 5,56 på generell basis i DFS. Norges Skytterstyre skal legge fram saken for Skyttertinget innen 3 år.
  12. Elveng

    brukt sauer

    Hvis jeg kjøper en ny 200 str til jakt og skriver det i våpensøknaden, vil skytterkontoret reagere på det ? de vil jo få se det når jeg sender inn søknaden.
  13. Elveng

    LS2015

    Skyttertidende melder at det er 3 kandidater til ls2015: Lesja som skal ga stevnet etter turnusen , Elverum som hadde det i fjor og Kongsberg som er ny. Er det rett å bruke store resurser på og bygge opp flere arrangørsteder når de som er inne i turnusen ønsker stevnet ? eller bør Elverum, som er ferdig utbygd fra i fjor, få stevnet så tett på forrige for å spare penger ?
  14. Det står at forslagene skal ut på høring rett etter påske, så her bør vi/nojs være med og uttale oss. Første sak for det nye styret? Er det mulig å lage et eget kammer, høringskammeret, med underkammer for de forskjellige forslagene ?
  15. Tidligere generell jaktstart bør innføres, kanskje kan bukk unntas for å spare flere av dem. Det vil hjelpe oss som har en trekkstamme og det gir mye lengre skytelys og vil gi mindre støy om nattjakt. Kalmarmodellen som vi skal innføre på elgforvaltninga her legger opp til 60% kalv i avskytinga for at vinterstammen skal bestå av produksjonsdyr. Det skal gi mange dyr (kalver) å skyte i forhold til beiteskader på vinteren.
×
×
  • Create New...