Jump to content

CarpKiller

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CarpKiller's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Legg på en tapebit bak simkortet slik at det blir bedre kontakt. Virker som om kameraet og simmodulen er litt temperaturavhengig, mhp stabilitet...
  2. Tanken er å bruke den på blink og kanskje en og annen rype.
  3. Hei, Jeg har en m22 kongsberg liggende. Vurderer nå å montere kikkert på denne. Den er i orginal stand. Hva må jeg gjøre? http://www.kvf.no/guns/salong/bilder/Salong-Kongsberg-M22-18231-1.jpg Jeg har ikke skutt med den på mange år og husker ikke hvordan den går. Er det noen som har erfaring med tilsvarende? Hva går disse for i markedet i dag? Mvh
  4. Vil ikke en kompositt stokk være lettere? Har sett Advanced technology sin Mauser 98 stokk til ca 500 kr. Noen med erfaring fra denne?
  5. Tanken med 45 cm løp er egentlig å ha den så kort at man fremdeles kan bruke den i Sverige. Hvis presisjonen blir grei så kal man ikke se bort i fra at det kommer en demper på den etter hvert. Noen som kan anbefale en lett og billig stokk til disse? Må den beddes inn i stokken eller kan man bruke drop-in? Hva gir best resultat?
  6. Hvordan vet jeg om den er utskutt?
  7. Da jeg var 18 skøyt jeg en del med en gammel mauser 30-06. Som regel var det 4 skudd i blinken og et utenfor. Dette resulterte i at jeg kjøpte ny rifle (T3) og problemet forsvant;) Jeg har nå anledning til å erverve denne Mauseren og lurer derfor på om jeg vil klare å få god presisjon i den? Tanken er at jeg skal bytte stokk, kappe den til ca 45 cm og sette på et lite og lett sikte. Ønsker i utgangspunktet en liten og hendig børse som ikke koster for mye. Ønsker også en så lett stokk som mulig. Kan det være så enkelt at et stokkbytte vil holde for å øke presisjonen? Hvilke andre tiltak kan man gjøre? Bør man bedde stokken? Jeg må antagelig gjøre noe med ladearmen. Er det kurrant å skaffe nye deler til dette våpenet? (tror det er en k98) Har ingen ønsker om å holde den i orginal stand som dere skjønner og ønsker tips om stæsj/modifikasjoner som er verdt å gjøre i et slikt prosjet..... Hjelp og svar tas i mot med takk PS. Da jeg brukte børsa synes jeg å huske (kan ta feil her) at løpet lå fritt i skjeftet og var beddet om. Mer info om geværet kommer når jeg har det tilgjengelig.
  8. Ser det er nevnt ca 2nm moment på skruene her inne: den lille nøkkelen som følger med optilock ringene er 5 cm lang i "langenden" (L formet). vil ikke 2nm da tilsvare at jeg fester eks fiskevekta i enden av den og trekker til slik at vekta viser 4 kg??? (2n-m = 20,4 kg-cm)
  9. Har sett litt til på dette: den lille nøkkelen som følger med optilock ringene er 5 cm lang i "langenden" (L formet). vil ikke 2nm da tilsvare at jeg fester eks fiskevekta i enden av den og trekker til slik at vekta viser 4 kg??? (2n-m = 20,4 kg-cm)
  10. Flytter tråden min hit: Da var endelig ny kikkert i hus. xxl hadde 25% rabatt på alt her om dagen . Når det kommer til montering så har jeg gjort dette selv. Føler egentlig at alt er rett og fint, men etter mye søk på nett osv så ser jeg at det er utallige meninger angående moment ved stramming av ringer. Ringene er optilock low og de sitter på en tikka t3. Kikkerten ble en zeiss victory ht. Jeg har kryss strammet ringene så nøye som jeg kunne og staret med å bare bruke den korte enden av torx/umbraco nøkkelen til moment. Syntes ikke at det ble helt optimalt og tok da tak i den lange enden og dro til litt. Har lest på optilock sine sider at "mellom foringen" i ringene er konstruert slik at men ikke skal herpe kikkerten ved tilstramming. Lurer egentlig på om det er noen som har noen dårlige erfaringer rundt dette med stramming samt hva som kan gå galt? Har ikke rukket å prøveskyte enda.
  11. Da var endelig ny kikkert i hus. xxl hadde 25% rabatt på alt her om dagen . Når det kommer til montering så har jeg gjort dette selv. Føler egentlig at alt er rett og fint, men etter mye søk på nett osv så ser jeg at det er utallige meninger angående moment ved stramming av ringer. Ringene er optilock low og de sitter på en tikka t3. Kikkerten ble en zeiss victory ht. Jeg har kryss strammet ringene så nøye som jeg kunne og staret med å bare bruke den korte enden av torx/umbraco nøkkelen til moment. Syntes ikke at det ble helt optimalt og tok da tak i den lange enden og dro til litt. Har lest på optilock sine sider at "mellom foringen" i ringene er konstruert slik at men ikke skal herpe kikkerten ved tilstramming. Lurer egentlig på om det er noen som har noen dårlige erfaringer rundt dette med stramming samt hva som kan gå galt? Har ikke rukket å prøveskyte enda.
  12. kjører selv oryx, jaktmatch og nosler i min Tikka T3 30-06, synes de går veldig likt....
  13. Har tenkt på det samme selv og fant denne tråden: http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtop ... 3&t=218510
  14. Nå er dette en hagle som ikke har allverdens verdi, og jeg har heller ikke tenkt å koste på den så mye + at litt av morroa er jo å gjøre det selv. Har lest på flere engelske og amerikanske forum at damping er blandt de tingene som gjøres, så kommer til å teste det. Tips og erfaringer mottas med takk;)
  15. Hei, jeg har søkt litt på forumet, men ikke funnet det jeg var ute etter. Det jeg lurer på er hvordan man justerer/tilpasser en haglekolbe? Hagla jeg har er en o/U med helt rett kolbe. Kolben burde antagelig hatt cast-off og vært en smule høyere. I forrhold til cast-off så lurer jeg på hvordan man "måler" denne slik at man vet hvor mye man skal justere? Bygger man på skjeftet eller damper man det? ( damping: litt jalla;)) Når det kommer til høyden på kolben så er vel det enkleste å bygge justerbar kolbe, kanskje? Noen som vet? Link gjerne til oppskrifter/bilder;)
×
×
  • Create New...