Jump to content

FAMJSV

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FAMJSV

  1. JAda Så ett rypepar i nærheten av Lauåsen. Ellers ingenting på 9 dager MEN, flere av de jeg snakket med på turen hadde sett mer... ikke alltid de ligger i stien, da
  2. Gikk 9 dager der, og så få lemen... Ikke lemenår!
  3. Eller bare en som fungerer til alt: http://www.lightman.no/product/570262/Z ... elykt.html" target="_blank Kun 86 gram inkl 1 AA batteri. Husk nok batterier (som garmin GPS også bruker)
  4. Viltart: - røyskatt Antall: - 1 Fangst/våpen: - Hagle 12/70 10 poeng
  5. Jeg er nybegynner som jeger, og har løst jaktkort i østmarka for å kunne gå ofte på jakt. Jeg har gått mye i skogen, og har faktisk fått skutt litt etter fugl (uten hell), og sett noen fler. Forrige lørdag gikk jeg en lengre tur, og på hjemoverturen dukket det plutselig opp en spraglete hønsefugl flygende fra tre til tre fremfor meg. Etter litt rask listing, og to raske skudd gled fuglen avgårde nedover langs stien jeg gikk på. Jeg ble litt engstelig for skadeskyting da jeg så noen dunfjær dale ned der jeg dro etter den (måtte lade om først). Etter litt frem å tilbake så jeg at den lå steindød på stien (så den ikke med en gang og gikk forbi). Trodde med en gang at det var en liten orrhøne, men etter et oppslag i feltboka noen dager etter skjønte jeg at det var snakk om en jerpe. Den er nå gjort opp, og på plass i fryser'n. Selv om ikke fryser'n ble "sprengt" av viltkjøtt fra denne jerpa, må jeg si det var gøy å få belønning for alt "strevet" for å bli jeger. Det blir nok flere turer, og forhåpentlig mer mat frem til 23.12. Ønsker imidlertid alle nye og gamle jegere lykke til videre
  6. Jeg synes at myggmelk i nakken hjalp mot bitt. De "rusla" selvfølgelig rundt, og det var ubehagelig nok, men den bet ikke i hårfestet.
  7. Gratulerer med skutt fugl allerede. Hjelp meg litt. Jeg er nybegynner, og skal ut å jakte i oslomarka på søndag. Skal prøve å unngå sopp-plukkere/bær-plukkere og andre "turister", og det vil nok gå bra. Det jeg ikke klarer å finne info om er: hvis jeg skulle være så heldig å få en orrfugl eller evt storfugl, skal de henge 40 døgngrader FØR de gjøres om til fillet og lår? På forhånd takk (link meg gjerne til tråder som beskriver dette)
  8. Fiskars er tingen. Sammenleggbar sag (lang) 195 gram, 30 cm lang sammenslått. Øks. Ikke kjøp turøksa, fordi hånda kommer for nær eggen, og da er du litt mer forsiktig før du dæljer til en kubbe Altså kjøp den som er litt lenger. Veier kun noen få gram mer. Eller fungerer vel det meste ... En vanlig liten buesag er helt topp, det, men litt klumsete i sekken og litt tyngre.
×
×
  • Create New...