Jump to content

Mephisto

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Mephisto's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kommer nok neppe til å bruke denne karen på jakt. Tenkte kanskje å bruke han på blodspor/skadeskutt vilt, men synes det er flott å se på hunder som jobber å vet hva de holder på med. Tror nok han beveger seg sikkert å greit i terrenget, er verre med meg. Er ikke noe fjellgeit heller da Å det er rimelig stupbratt/vanskelig terreng der vi bruker å gå, så slippe han løs oppover fjellet er ikke aktuellt i allefall ikke vinterstid. Trekker vi litt lengre innover mot nærmeste tettsted er terrenget langt bedre. Da får han spore det han ønsker. Han blir fort litt tung (55kg) når det er mye snø, men gjør sitt beste for å holde se oppå skaren. Har sansen for at hunden blir brukt til det som de er beregnet på, men med omlag 20-30 hunder i landet så skal det vel godt gjøres at noen bruker dem på samme måte som i england, men tenkte det kunne være morsomt å spørre alikevel.
  2. Vi bruker vår til idsøk etter folk for det meste, men i utgangspunktet er det bare å peke å si finn så setter han avgårde. Samme hva det måtte være. Skal prøve å få han godkjent på blodspor til neste år var planen. Han er veldig gira på spor etter rev, samt mink. Han jager rypa opp når han kjenner den å kommer han forbi spor av hare så loffer han avgårde på de å. Har ikke sluppet han løs siden det er så fryktelig bratt i området vi bruker å gå. Tror ikke jeg klarer å komme meg opp i de fjellene hvis han trekker lagt avgårde. Det står i tillegg skrevet flere plasser at de er flotte sporhunder, men følger så lite med når de sporer at de ikke vet å finne veien hjem igjen. Tror nå ikke helt på det da, men man vet nå aldri. Vet at det har blitt brukt blodhunder til jakt av hjort i trøndelag. I england ble de brukt på samme måte som foxhound å jaktet rev i flokk med folk på hester bak. Når det ikke lengre var lov gikk de over til å "jakte" folk. Noe lignende som idsøk, bortsett fra at de har en flokk med hunder Tenkte bare siden foxhounden var så mye nevnt at kanskje noen hadde prøvd å jakte med blodhund:)
  3. Morsomt å høre om jakt med støver. Er det ingen som har prøv den største støveren på jakt? Hadde vært gøy å høre hvordan blodhunder gjør det. Kan være at det er en rase som er for få av i landet, men den har nå et fint tempo å ingen trøbbel med luktesansen i værtfall. Har ennå ikke turt å slippe vår helt løst, selv med gps på. Siden han blir så oppslukt av sporingen.
×
×
  • Create New...