Jump to content

banan

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

banan's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Kjøpte nettop en ny sauer classic som jeg skulla hatt noe stokkolje til. Virker veldig tørr fra fabrikk, og kunne nok trengt noen lag med olje. Ser at CCL er mye brukt her, men hvilket sett skal jeg kjøpe da jeg ikke skal pusse opp stokken slik mange her i tråden gjør, men mette stokken med olje? Er det da hand polishing kit, eller oil finishing kit jeg bør gå til innkjøp av? Eventuelt andre produkter? conditioning oil? Litt forvirrende med de ulike settene til CCL, så er det noen som kunne forklart kort hva de ulike produktene brukes til?
  2. Takk for svar, hvor får du tak i kokt linolje? Ser ellers at det er mange på forumet som har hatt gode resultater med CCL. Noen som har prøvd dette på sin sauer? og isåfall hvilket sett? Ser at det er forskjellige kit å velge mellom.
  3. Hei, Har noen erfaring med en god stokkolje til sauer? Har en grad 2 stokk på en classic som er rimelig tørr. Kunne godt trengt et par lag med olje. Noen som kan anbefale stokkoljer eller sett med produkter til trestokk?
  4. Da har jeg bestemt meg! Blir en sauer 202 classic II i 6,5x55 med snellertavtrekk og EAW
  5. Hei, håper jeg kan låne tråden litt da jeg sårt trenger noen råd angående de forskjellige modellene. Det står nå mellom en classic II og en classic XT, som dere da forstår er det stokken som gjør meg usikker på hva jeg vil ha. Har vært å sett på trestokken classic II har flere ganger, liker meget godt utseende og hvordan stokken føles. (++ med kinnstykke) Det som trekker litt ned her er den ekstra prisen, og at jeg hører rykter om at fortreet har en tendens til å vri seg hvis den har vært utsatt for en skikkelig regnskyll (ikke usannsynlig med mitt bruk). Noen som har opplevd dette? Må stokken oljes ofte for å holde den ved like? Har desverre ikke fått sett særlig mye på XT-stokken, men fra det jeg husker var denne uten kinnstykke men med montecarlo-utforming slik som classic II, stemmer dette? Er det denne som også sitter på outback-modellen? Har desverre ikke fått prøvd rifler med påmonterte kikkerter, kan dere si meg om montecarloen er tilstrekkelig for å få øyet linjert skikkelig med kikkerten? Det blir mest sannsynlig EAW-montasje hvis jeg kjøper, noen som vet om denne er tilstrekkelig lav? Liker å få linjert øyet skikkelig med kikkerten Lurer også på avtrekksvariantene som finnes, forstår det slik at en kombinasjon av snellert og direkte avtrekk kan monteres ved ønske. Er det noen som kan fortelle meg om dette systemet er noe anderldes i utformingen enn standardutformingen med direkte jaktavtrekk. Har kun sett på børse med direkte jaktavtrekk, liker avtrekket meget godt. Men kunne tenkt meg snellert hvis dette ikke ødelegger for avtrekket i uspent tilstand. Er varianten like god som det direkte avtrekket når snellerten ikke er oppspent? På forhånd takk for svar!
  6. Har ikke handlet der, men er godt mulig at det ikke kommer til å skje! Har sendt masse henvendelser på brukte kikkertsikter de har på finn. Av henvendelsene jeg har sendt er kun 1 blitt besvart, og dette på en lite utfyllende måte hvor det ikke svares utfyllende på hva jeg spørr etter. Det er lite aktuelt å handle med noen som ikke svarer utfyllende eller i det hele tatt om produktet de vil selge! Har nå sendt en mail direkte til de, hvor jeg har skrevet hvilke kikkerter det dreier seg om. Så får se om det er noen andre selgere som tar tak i dette!
  7. Har selv en T3 supervarmint i 3006. Har brukt denne i lia og på fjellet etter hjorten, men det skal jeg ikkje gjøre igjen! Forblir ei rifle til bøjakt! En særdeles god børifle i kombinasjon lyddemper og god optikk er min konklusjon. Hold deg langt unna denne rifla dersom du skal traske lange turer etter viltet!
  8. banan

    Kimber Montana

    Takk for tilbudene! Pleier som regel ikke å kjøre mellom bergen/stavanger. Men har derimot tilgang til bil når jeg er hjemme i Stavangerområdet. Er forøvrig eksamensperiode, så blir ikke mulighet for noe reise før uti desember. Sender deg en PM Ruger #1 så kan vi se om det blir mulig å få noe til når jeg er komt meg hjem
  9. banan

    Kimber Montana

    Bergen/ Stavanger Er vel bergen jakt og fritid, våpensoilen, våpenhuset, hommersåk våpen og sandnes arms som blir aktuelle da. Noen som vet om disse butikkene fører kimber montana?
  10. banan

    Kimber Montana

    Tusen takk for mye god info! Er det noen som har peiling på om det er andre enn jaktdepotet som fører børsa? Jeg er ganske lang i kroppen så jeg skulle gjerne ha kjent litt på en børse, og sett om den passer før jeg eventuelt finner noe som er brukt.
  11. banan

    Kimber Montana

    Takk for gode svar! Må bare komme med flere tips om det er noe dere kommer på! Blir vel mest aktuelt uten demper på en slik rifle, den er påtenkt som et våpen som skal bæres mye og skytes lite Er mest aktuelt med 308 eller 7mm-08, men har fått med meg at den føres i wsm- kaliber også. Gjerne 270WSM hadde vært noe for jakt i fjellet!? Ser at jaktdepoet tar inn disse børsene, vet noen om det er andre som også kan skaffe børsene? Skulle gjerne ha vært innom noen som fører de for å tafset og kjent litt på de. Er mest aktuelt å kjøpe brukt pga økonomi. Ser at det ligger to børser ute på finn nå, men ser at begge har fått kraftige overhalinger. Er mest interesert i børser som er mest mulig orginale
  12. banan

    Kimber Montana

    Hei, vurderer å gå til innkjøp av lettvektsrifle da rifla jeg har (tikka t3 supervarmint) ikke er noe særlig å dra på når man skal gå i fjellet eller opp i liene. Har sett meg ut montana- modellen til kimber og lest litt rundt på ymse forum. Det jeg har lest er både veldig positivt og veldig negativ, det virker som kimber har levert rifler av forskjellig kvalitet. Nå er de fleste erfaringene som jeg har lest om i eldre tråder, de fleste fra 2008. Var dette kun en periode for kimber der de leverte rifler med ymse kvalitet. Eller går dette igjen i dag? Siden det skrives mye om presisjonsproblemer i gamle tråder har jeg et intrykk av at dette var en periode? Kan noen av kammerets montana- eiere trå til og fortelle litt om sine erfaringer rundt denne børsa?
  13. Heisann, jeg lurte på om noen her på forumet har fått prøvd ut disse jaktskoene og som kan si noe om produktet?
  14. Har selv en supervarmint i 3006, og jeg har ingenting negativt å si om presisjonen! Har man ferdighetene inne klarer man å få meget fine samlinger!
  15. Heisann, i ene jakterrenget jeg pleier å jakte har det i løpet av de siste årene blitt en rimelig grei stamme med rådyr. Er hovedsaklig hjort vi jakter der, men pleier å ha et par løyver på rådyr hver høst. Er nå litt bekymret for tilveksten i stammen da det har blitt observert gaupe flere ganger i terrenget. Har tidligere vært obervert gaupe i området, men da bare gauper som har trekt igjennom terrenget (observert gjerne 1 gang og så forsvunnet). Denne gangen derimot virker det som det er en gaupe som har slått seg til ro i terrenget, da den er blitt obervert flerne ganger. Mitt spørsmål da: vil dette mest sannsynlig bli et dårligt år med tanke på rådyrjakten? Eller vil den mest sannsynlig kun ta rådyrkillinger og la de voksne rådyrene få gå i fred?
×
×
  • Create New...