Jump to content

små(vilt)jegeren

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by små(vilt)jegeren

  1. Dette var mange store spørsmål på en gang.. Vanligvis får man svar raskt her inne. Jeg tror ikke du får mange svarene fordi det finnes egne tråder for hvert spørsmål du stiller. Søk på revejakt, revelokking osv her inne. Tusenvis av innlegg. Uansett er beste læring en kombinasjon med timer i skogen litt lesing. Legg merke til vektingen av skog og lesing. Dette er praktisk jakt, noe man ikke kun kan lese seg til. Lykke til!
  2. På min loddede kombi har jeg akkurat samme opplevelse. 2 og 3 skuddet går 7-8 cm over første skuddet. På oppskyting venter jeg ca 1 minutt mellom skuddene. Da er problemet eliminert. Skal bare skyte 3 skudd uansett. Møter god forståelse for det på skytebanen. Bruker den på rådyrjakt. Siden kombien skal "knekkes" har jeg aldri rukket oppfølgingsskudd. Har heldigvis ikke hatt behovet heller. Hvis behovet skulle oppstå og muligheten er slik at jeg rekker å lade om må jeg sikte litt ned mot overgangen mellom kropp og forbein.
  3. Der var den: Sitat: Våpenforskriften: § 20.Erverv av våpen på grunnlag av arv og affeksjonsverdi Det kan gis tillatelse til å erverve og inneha inntil 3 rifler eller hagler til søker som ønsker å beholde slikt våpen som minne etter arvelater i rett opp- eller nedstigende linje. I særlige tilfeller gjelder tilsvarende for pistol, revolver og våpen som ikke er tillatt benyttet til jakt. Begrensningen til 3 våpen gjelder likevel ikke. Sitat: Rundskriv 2009/009: 3.5.1.4.2 Søknad om ervervstillatelse på grunnlag av arv for pistol/revolver og/eller rifler/hagler som ikke lovlig kan benyttes til jakt, skal i alminnelighet avslås. Forskriften åpner imidlertid for å innvilge slike søknader «i spesielle tilfeller». § 20 annet ledd siste punktum bestemmer at begrensningen til tre våpen likevel ikke gjelder. Politidirektoratet antar at Justisdepartementet med dette mener at vedkommende ikke kan forvente å kunne erverve inntil tre våpen av disse våpenkategorier. Som du ser kan det slå begge veier... Lykke til.....igjen...
  4. Fordelen med hardox er at man kan ha tynnere stål uten at kulene trenger igjennom. Dette har med vekt og håndtering og gjøre. Stål er TUNGT! Selv skal jeg forsøke med 10 mm vanlig stål som er litt skråstilt og hengt opp i ei stålramme med kjettingfester. Skråstillingen er for at kraften og kula skal slå ned i bakken. Skyter mest med 22lr og 30-06.
  5. Lokker du eller bruker du åte på sommeren v-max? Eller sitter du bare i nærheten av hiet?
  6. Jeg istemmer det vingmutteren skriver sist, men så vidt jeg vet er det noe som heter å søke om arv/å beholde våpenet pga affeksjonsverdi. Dette står i våpenloven et eller annet sted, men jeg er på ferie og får ikke sjekket notatene nå. Kanskje noen andre på forumet som kjenner til dette? Mulig det fortsatt kreves plombering. Det enkleste er å ringe våpenkontoret og spørre. Ring gjerne våpenkontoret i 2-3 distrikter. Da får du raskere overblikk over jussen. Lykke til!
  7. Det var en interessant tråd! Legg gjerne ut priser o.l. når du evt finner ut noe. Kanskje jeg kan hive meg på? Håkon F.
  8. Nå nærmer det seg jakttid på rev igjen. På tide å begynne øvingen på lokkefløyta! Forresten. Jeg jakter i Rakkestad i Østfold. Ikke mye til vinter på våre trakter. Jeg har to muligheter mtp åteplassering. Det ene er nede langs elvebredden på ei smal elv, og det andre er ca 300 meter unna, oppe ved skogkanten i nærheten av både et revehi og et grevlinghi. Hvilke vurderinger gjør dere? Alt sammen er dyrket mark med små skogtjafser og åser. Plasseringen er kanskje ikke så viktig? Skal fore med gris og ihjelkjørte rådyr.
  9. Kritikken var nok mest ment mot Ole fra Karmøy sitt innlegg. Når det gjelder svartelistede arter heromkring har jeg aldri hørt at politiet har fått oppdraget. Lokale jegere har derimot gjort en kjempejobb. Spesielt gjelder dette villsvin og mink. Jakt og avliving er i utgangspunktet ikke en politioppgave i det hele tatt, men en jobb for jegere og viltnemda.
  10. Skjønner ikke helt sleivsparkene mot politiet i denne saken. Det sier vel heller mer om egne holdninger enn om politiet kanskje? Vanligvis er det jo lokale jegere som får jobben med å ta ut svartelistede arter. Tipper det blir sånn her også.
  11. Jeg søkte i Wikipedia og fant det beskrevet at revens parringstid er des-Jan i sørlige strøk, Jan-feb i sentrale strøk, og feb-april i nordlige strøk. Om dette kun gjelder i Norge eller er en beskrivelse over hele rødrevens utberedelsesområde er uklart ut fra det som står. Noen som vet? Uansett - stas med en østfoldrev mindre Vegard! Grattis!
  12. Jeg var heldig å skjøt 2 rever natt til fredag. Det var tre rever så langt denne sesongen. Kom ut ca kl halv 5. Så i snøen at det hadde vært enda en rev der iløpet av natten da jeg gikk ut fra glugga på morgenen. Jeg har en teori som jeg vil spørre dere om. Vi er så heldige at det er flere åtejegere i nætheten. Det virker som om det omtrent bare er ungrev igjen i området nå. De "fastboende" er skutt og de streifende og revirløse er igjen virker det som. Det gjør jakta lettere siden de er mer uerfarne, unge og ukjente. Tar jeg feil om denne teorien tror dere?
  13. Jeg jakter ved å gå 10 skritt, og så "stå stille i 4". Så går jeg 10 skritt igjen, osv. Da blir viltet usikker på om de er oppdaget. Jeg opplever også mer på denne måten siden jeg får mer tid til å sanse det rundt meg. Har ofte opplevd at viltet flyr ut akkurat idet jeg starter å bevege meg igjen. Dette gjelder nesten all slags vilt. Uansett vil man se bevegelse fra viltet bedre når man selv står i ro. Resten handler som nevnt ovenfor av andre om lokalkunnskap, lesing om viltets vaner og prøving og feiling. Tvi tvi!
  14. Jeg har også opplevd at vomma sprekker. Slik gjør jeg det: Bare vom ut på vanlig måte. Få ut det meste. Ikke skyll med vann. Det er bare egnet til å forringe kjøttet. Vel hjemme flår jeg og tar ut resten av innholdet, lunger osv. Skadet kjøtt/blodskutt o.l. skjæres vekk. Så tar jeg tørkepapir og tørker rent. Kjøtthinnene beskytter kjøttet mot vominnholdet slik at det holder å tørke rent med papir. Deretter er det vanlig mørning og 40 døgngrader som gjelder. Luftig så klart. Dette er slik jeg gjør det. Mulig andre har andre løsninger. Jeg har aldri opplevd hverken usmak eller andre konsekvenser med denne måten å behandle kjøttet på. Jeg vil presisere at det kjøttet jeg skyter kun er til eget bruk.
  15. I viltlovens §32 står det at "grunneiers rett til jakt og fangst går så langt som hans eiendomsrett". Etter kartene stanser jo eiemdommen ved vannkanten. I praksis er likevel ikke dette noe problem. Jeg kan vise med et eksempel. Hvis grunneieren jeg jakter hos skal fiske kreps, gjør han jo det i hele elven som han som grunneier grenser til. Dette har vært gjort slik i uminnelige tider av grunneiere på begge sider av elven. Derfor vil rettspraksis og "hevden" tilsi at grunneier på begge sider av elven "eier" elven. De har derfor lik jaktrett til det som måtte befinne seg der. Hadde det vært jaktet på vilt hvor det er begrensninger i antall felt vilt slik som med hjortedyrene måtte man gjor om på regelverket, men dette er ikke aktuelt. Konklusjonen blir da at du som eier eller leier av jaktrett kan jakte helt over til motsatt side, men ikke hvis fuglen/dyret sitter på land på motsatt side. Ved vann blir dette litt annerledes, men det er jo ikke det du spør om her. Hvis du likevel skulle treffe på grunneier på motsatt side av grensen pleier jeg å "knekke" hagla, gå frem og presentere meg. Høre om de jakter, spørre om det er noe de ønsker med tanke på din jaktutøvelse osv. Kanskje du tilogmed får terreng på andre siden etterhvert? Det er utrolig hva man kan få til med dialog. Skitt andejakt!
  16. Jeg har en cz452 med nikko stirling 3-9x40 kikkert på og lyddemper i links. Et morsomt og treffsikkert våpen til korte avstander. Jeg betalte 5500 for dette. Det var et pakketilbud fra et firma i Drammenstraktene. Hverken kikkert eller stokken er spesielt supre, men jeg har fortsatt tilgode å måtte etterjustere noe selv om rifle er mye med på due og andejakt. Treffer faktisk duer på over 60 meter! Jeg er ikke en så god skytter at jeg alltid klarer å treffe så små mål på lengre avstander.. Jeg bruker forresten 22cal subsonic hulspiss ammo fra cci for de som er interessert. Tror i ettertid at jeg ville valgt cz455(?) med mulighet for løpsbytte, men samtidig klarer jeg meg godt med 22cal, hagla og 30-06'en. Er forøvrig enig med andre her på tråden om at tålmodighet til undersøkelser, og å vente på et godt tilbud er veien å gå. Kjedelig med et flott våpen som kun dekker deler av ditt bruksområde. Lykke til.
  17. Festlig tiltak! Elglagene og hjortelagene registrerer alder og slaktevekter og sender dette inn. Jeg vet ikke hvor, men det er det sikkert andre her som vet. Kanskje det går å ringe eller maile til direktoratet for naturforvaltning e.l? De vil nok vite hvem som har tallmateriale til deg. Statistisk sentralbyrå er en annen mulighet. Man kan diskutere alt fra rettet avskyting til viltstell og biotoper m.m. ut fra dette. Bakenforliggende årsaker er spennende og vanskelige temaer. Dette blir spennende å følge med på!
  18. Jeg og flere med meg har tørrtrent 1000-vis av klikk uten at jeg noen gang har hørt om at P30 har tatt skade av det. Selv tar jeg ca 10-15 klikk hver dag uten at jeg har opplevd noen form for problem. Har gjort dette de siste 5 årene. Tror ikke det er noe å bekymre seg for.
  19. Jeg har ofte laget killingens kontaktrop med buttolo, men den er lett å lage med crit'r call også. Det fungerer på geiter som er litt unna kalven sin. Jeg vet ikke om noen lyd som lokker bukk bortsett fra hetslåt i brunsten. Utenfor brunsten tror jeg ikke bukken kommer på lokk. Noen andre som vet mer?
  20. Jeg har sett de sitte i voksen granskog når de skal ta kvelden. De sitter ofte 1-3 meter under toppen, inn mot stammen. Jeg har prøvd å snike meg innpå, men har alltid blitt oppdaget.. Det gjelder å finne de rutene de tar til - og fra spise og hvileplassen. Trekkrutene altså. Prøv og poster ved dem. Tror nok likevel det er vanskelig jakt. Jeg ville nok heller spurt en bonde med hvete eller erteåker om du kan jakte der. Jeg har gjort det flere ganger med hell! Skitt jakt!
  21. Imponerende og veldig motiverende "blyfylt"! Bra jobbet! Prøvde meg på noen forsiktige fugleskrik. Så ingen rever, men det kan jo hende de så meg... Prøvde på hareskrik. Da kom det en rev løpende, men den fikk tydelig ferten av meg og bråsnudde. Moro likevel. Det ser ut til at det er enklest å lokke med rolige, men stabile vindforhold. Har vært litt for stille idag. Nesten umulig å være stille nok ved innpåmarsjen.
  22. Vær gjerne uenige. Jeg vet hva jeg har erfart. Det endrer seg ikke selv om andre har andre erfaringer... Jeg kronograferte også hydrox, og det var da ikke SÅ ille? Kanskje du var uheldig med lot'n? Jeg bruker dette jevnlig til trening og jakt og deler ikke din erfaring. Jaja. Vi får være enige om å være uenige da..
  23. Jepp! I min cz går det tilnærmet hull i hull på 100 meter. Det står ikke på børsa, men på meg...
  24. Jeg takker for alle innspill. Får prøve dette neste gang.
  25. Er ikke det tvert imot anbefalinger fra "reveeksperter"?
×
×
  • Create New...