Jump to content

små(vilt)jegeren

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

About små(vilt)jegeren

  • Birthday 05/30/1979

små(vilt)jegeren's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette var mange store spørsmål på en gang.. Vanligvis får man svar raskt her inne. Jeg tror ikke du får mange svarene fordi det finnes egne tråder for hvert spørsmål du stiller. Søk på revejakt, revelokking osv her inne. Tusenvis av innlegg. Uansett er beste læring en kombinasjon med timer i skogen litt lesing. Legg merke til vektingen av skog og lesing. Dette er praktisk jakt, noe man ikke kun kan lese seg til. Lykke til!
  2. På min loddede kombi har jeg akkurat samme opplevelse. 2 og 3 skuddet går 7-8 cm over første skuddet. På oppskyting venter jeg ca 1 minutt mellom skuddene. Da er problemet eliminert. Skal bare skyte 3 skudd uansett. Møter god forståelse for det på skytebanen. Bruker den på rådyrjakt. Siden kombien skal "knekkes" har jeg aldri rukket oppfølgingsskudd. Har heldigvis ikke hatt behovet heller. Hvis behovet skulle oppstå og muligheten er slik at jeg rekker å lade om må jeg sikte litt ned mot overgangen mellom kropp og forbein.
  3. Der var den: Sitat: Våpenforskriften: § 20.Erverv av våpen på grunnlag av arv og affeksjonsverdi Det kan gis tillatelse til å erverve og inneha inntil 3 rifler eller hagler til søker som ønsker å beholde slikt våpen som minne etter arvelater i rett opp- eller nedstigende linje. I særlige tilfeller gjelder tilsvarende for pistol, revolver og våpen som ikke er tillatt benyttet til jakt. Begrensningen til 3 våpen gjelder likevel ikke. Sitat: Rundskriv 2009/009: 3.5.1.4.2 Søknad om ervervstillatelse på grunnlag av arv for pistol/revolver og/eller rifler/hagler som ikke lovlig kan benyttes til jakt, skal i alminnelighet avslås. Forskriften åpner imidlertid for å innvilge slike søknader «i spesielle tilfeller». § 20 annet ledd siste punktum bestemmer at begrensningen til tre våpen likevel ikke gjelder. Politidirektoratet antar at Justisdepartementet med dette mener at vedkommende ikke kan forvente å kunne erverve inntil tre våpen av disse våpenkategorier. Som du ser kan det slå begge veier... Lykke til.....igjen...
  4. Fordelen med hardox er at man kan ha tynnere stål uten at kulene trenger igjennom. Dette har med vekt og håndtering og gjøre. Stål er TUNGT! Selv skal jeg forsøke med 10 mm vanlig stål som er litt skråstilt og hengt opp i ei stålramme med kjettingfester. Skråstillingen er for at kraften og kula skal slå ned i bakken. Skyter mest med 22lr og 30-06.
  5. Lokker du eller bruker du åte på sommeren v-max? Eller sitter du bare i nærheten av hiet?
  6. Jeg istemmer det vingmutteren skriver sist, men så vidt jeg vet er det noe som heter å søke om arv/å beholde våpenet pga affeksjonsverdi. Dette står i våpenloven et eller annet sted, men jeg er på ferie og får ikke sjekket notatene nå. Kanskje noen andre på forumet som kjenner til dette? Mulig det fortsatt kreves plombering. Det enkleste er å ringe våpenkontoret og spørre. Ring gjerne våpenkontoret i 2-3 distrikter. Da får du raskere overblikk over jussen. Lykke til!
  7. Det var en interessant tråd! Legg gjerne ut priser o.l. når du evt finner ut noe. Kanskje jeg kan hive meg på? Håkon F.
  8. Nå nærmer det seg jakttid på rev igjen. På tide å begynne øvingen på lokkefløyta! Forresten. Jeg jakter i Rakkestad i Østfold. Ikke mye til vinter på våre trakter. Jeg har to muligheter mtp åteplassering. Det ene er nede langs elvebredden på ei smal elv, og det andre er ca 300 meter unna, oppe ved skogkanten i nærheten av både et revehi og et grevlinghi. Hvilke vurderinger gjør dere? Alt sammen er dyrket mark med små skogtjafser og åser. Plasseringen er kanskje ikke så viktig? Skal fore med gris og ihjelkjørte rådyr.
  9. Kritikken var nok mest ment mot Ole fra Karmøy sitt innlegg. Når det gjelder svartelistede arter heromkring har jeg aldri hørt at politiet har fått oppdraget. Lokale jegere har derimot gjort en kjempejobb. Spesielt gjelder dette villsvin og mink. Jakt og avliving er i utgangspunktet ikke en politioppgave i det hele tatt, men en jobb for jegere og viltnemda.
  10. Skjønner ikke helt sleivsparkene mot politiet i denne saken. Det sier vel heller mer om egne holdninger enn om politiet kanskje? Vanligvis er det jo lokale jegere som får jobben med å ta ut svartelistede arter. Tipper det blir sånn her også.
  11. Jeg søkte i Wikipedia og fant det beskrevet at revens parringstid er des-Jan i sørlige strøk, Jan-feb i sentrale strøk, og feb-april i nordlige strøk. Om dette kun gjelder i Norge eller er en beskrivelse over hele rødrevens utberedelsesområde er uklart ut fra det som står. Noen som vet? Uansett - stas med en østfoldrev mindre Vegard! Grattis!
  12. Jeg var heldig å skjøt 2 rever natt til fredag. Det var tre rever så langt denne sesongen. Kom ut ca kl halv 5. Så i snøen at det hadde vært enda en rev der iløpet av natten da jeg gikk ut fra glugga på morgenen. Jeg har en teori som jeg vil spørre dere om. Vi er så heldige at det er flere åtejegere i nætheten. Det virker som om det omtrent bare er ungrev igjen i området nå. De "fastboende" er skutt og de streifende og revirløse er igjen virker det som. Det gjør jakta lettere siden de er mer uerfarne, unge og ukjente. Tar jeg feil om denne teorien tror dere?
  13. Jeg jakter ved å gå 10 skritt, og så "stå stille i 4". Så går jeg 10 skritt igjen, osv. Da blir viltet usikker på om de er oppdaget. Jeg opplever også mer på denne måten siden jeg får mer tid til å sanse det rundt meg. Har ofte opplevd at viltet flyr ut akkurat idet jeg starter å bevege meg igjen. Dette gjelder nesten all slags vilt. Uansett vil man se bevegelse fra viltet bedre når man selv står i ro. Resten handler som nevnt ovenfor av andre om lokalkunnskap, lesing om viltets vaner og prøving og feiling. Tvi tvi!
  14. Jeg har også opplevd at vomma sprekker. Slik gjør jeg det: Bare vom ut på vanlig måte. Få ut det meste. Ikke skyll med vann. Det er bare egnet til å forringe kjøttet. Vel hjemme flår jeg og tar ut resten av innholdet, lunger osv. Skadet kjøtt/blodskutt o.l. skjæres vekk. Så tar jeg tørkepapir og tørker rent. Kjøtthinnene beskytter kjøttet mot vominnholdet slik at det holder å tørke rent med papir. Deretter er det vanlig mørning og 40 døgngrader som gjelder. Luftig så klart. Dette er slik jeg gjør det. Mulig andre har andre løsninger. Jeg har aldri opplevd hverken usmak eller andre konsekvenser med denne måten å behandle kjøttet på. Jeg vil presisere at det kjøttet jeg skyter kun er til eget bruk.
  15. I viltlovens §32 står det at "grunneiers rett til jakt og fangst går så langt som hans eiendomsrett". Etter kartene stanser jo eiemdommen ved vannkanten. I praksis er likevel ikke dette noe problem. Jeg kan vise med et eksempel. Hvis grunneieren jeg jakter hos skal fiske kreps, gjør han jo det i hele elven som han som grunneier grenser til. Dette har vært gjort slik i uminnelige tider av grunneiere på begge sider av elven. Derfor vil rettspraksis og "hevden" tilsi at grunneier på begge sider av elven "eier" elven. De har derfor lik jaktrett til det som måtte befinne seg der. Hadde det vært jaktet på vilt hvor det er begrensninger i antall felt vilt slik som med hjortedyrene måtte man gjor om på regelverket, men dette er ikke aktuelt. Konklusjonen blir da at du som eier eller leier av jaktrett kan jakte helt over til motsatt side, men ikke hvis fuglen/dyret sitter på land på motsatt side. Ved vann blir dette litt annerledes, men det er jo ikke det du spør om her. Hvis du likevel skulle treffe på grunneier på motsatt side av grensen pleier jeg å "knekke" hagla, gå frem og presentere meg. Høre om de jakter, spørre om det er noe de ønsker med tanke på din jaktutøvelse osv. Kanskje du tilogmed får terreng på andre siden etterhvert? Det er utrolig hva man kan få til med dialog. Skitt andejakt!
×
×
  • Create New...