Jump to content

Frikk

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Frikk

  1. Har vært vanskelig å få tak i frøblanding i mine trakter i år, derfor har jeg kommet sent i gang med åkeren men håper alikavell at den kommer seg opp før høsten ! Til alle dere som prater om å bruke gris til å bryte marken, så er det ikke så galt å bruke en 21 tonns Hitachi heller raskt, enkelt, og behagelig !
  2. Hvilket oppdrett stammer den vakre frøkna fra skjørtejeger ?
  3. Høres ut som du har en hund som er flink til å benytte seg av overvær i hvertfall ! Hvor mange spor har du prøvd å gå ? En mulighet kan være å få tak i en skinnfell, klauve, et hode e.l. og legge noen spor ved å dra dette etter deg i et tau, på denne måten vet du hvor sporet ligger, og kan være ekstra flink til å skryte av han så lenge han følger sporet.. Du kan jo også starte med noen litt korte spor med en belønning i enden, slik at han skjønner at viss han følger sporet, så ligger det noe godt i andre enden MEN, viss du gjør dette, så pass på at du går det i medvind, slik at hunden din (som tydeligvis er flink til å bruke overvær), blir tvunget til å finne dette ved å følge sporet, og ikke får muligheten til å benytte overvær. Viss problemene fortsetter kan det jo være en ide og prøve å spore inn et fall i jakta ? Dette er bare et forslag men hadde vært veldig moro å hørt om hvordan det går viss du prøver det ! Lykke til !
  4. Hei McIver, kan berolige deg med at rekylen på 9,3'en er overraskende fin ! jeg gikk jo fra 308 og opp, og var veldig spent på denne overgangen ! ergonomien i stokken på blasern gjør at rekylen taes fint opp, den blir nærmest litt ''lang og sløv''.. Da snakker jeg selvsagt om å skyte uten demper ! med demper blir den som en 6,5 uten Jeg skal i disse dager ha min inn til børsemaker for å lage justerbart kinnstykke og forlenge kolben en cm forresten. Er meget spent på hvordan det blir Kan slenge ut et bilde i tråden her når den er ferdig viss jeg husker det !
  5. Veldig bra med slike tips ! Det er vel dessverre slik i de fleste områdene i telemark(med noen få unntak), at elgstammen er knekt
  6. Frikk

    Bandhundkurs

    Det er bra ! da sees vi der
  7. Frikk

    Bandhundkurs

    Beklager sent svar, er ikke så aktiv på kammeret lenger, er et kurs i telemark siste helga i april, men det er dessverre fult. Hvilke fylke hører du til ? viss du ikke bor i telemark kan du ta kontakt med din elghundklubb så har de nok en oversikt
  8. Frikk

    Resound Jeger

    Noen som bestilte dette på vilmarksmessa i år ? det gjorde jeg, å de skal vist komme nå snart...men hørte fra en kompiss som har fått de, at det ble dyrere enn avtalt.. jeg husker ikke pris, så lurer på om noen husker hva de var avertert for på villmarksmessa ?
  9. Frikk

    Ammo til 12/89

    Er det noen som har noen tips ang. god rådyrammo i 12/89 ?
  10. ja, eller ekstraktor nevnte en annen jeg prata med... det er en krico... Lurer på om jeg bare skal vise han det også får han ta seg en tur til en børsemaker...
  11. Hei alle våpenkyndige Skal lade noe jaktammo for en kompiss, når jeg var å henta børsa hans i dag, nevnte han at han i lengre tid har sliti med forkiling etter hvert skudd... Etter nøye pussing og litt småtriks var tid for testing, da oppdaga jeg jo at den ikke forkilte, men rett og slett ikke tok med seg tomhylsa ut igjen.. Begynte å titte på sluttstykket og jaggu var ikke den lille (hva heter den ?) delen som skal ta tak i hylsa knekt !! Da mener jeg altså den lille delen med en ''hake'' som sitter i sluttstykkethode... Noen som har vært borti lignende ? evt. vet hvor jeg får tak i en sånn del ? Er dette noe jeg som ''klåfingra'' våpentulling kan fikse for han ? eller må jeg gi den tilbake med beskjed om å oppsøke børsemaker ? Hadde jo vært litt stas å levert den tilbake fult funksjonell !
  12. Nettopp Blaser som har forstått det ! Forsåvidt merkel også..
  13. Her kan du lese mer om hvorfor du ikke skal bruke 5,56 en 223: viewtopic.php?f=14&t=69494&hilit=5%2C56+i+223+rifle Kort oppsummert; Det er høyere trykk i en 5,56 og en litt annen hals, rand+ tykkere støtbunn. Vil forsåvidt tru det går greit å skyte en 223 i en 5,56...bare ikke motsatt. Forsvaret har sluttet å bruke miljøammo, de er tilbake på bly ! Viss de ikke har endret tilbake igjen i disse tider da -Frikk
  14. Leste i en tråd for litt siden at man _IKKE_ skulle blande 5,56 og 223.. skal se om ikke jeg finner den igjen...
  15. Frikk

    Skytesimulator?

    regna med det ja
  16. Frikk

    Skytesimulator?

    Marksman ST-2 har jeg brukt en del selv og teknisk sett er det en bra simulator, selv om grafikken er på tidlig nittitallsnivå. Hva er prisen på denne ?
  17. Frikk

    Skytesimulator?

    Heisann, er det noen som vet hvilke skytesimulator det var som zeiss norge hadde på villmarksmessa i år ? og evt. leverandør og pris ? Var forøvrig den samme som trijicon(?) hadde trur jeg, bare det at der funka den ikke like bra..
  18. Vi er et lag som tenkte vi skulle søke etter jakt på Inatur i år, men i og med at vi ikke har gjort dette før så lurer jeg litt på hvordan det foregår.. Er det noe ''elektronisk søkeskjema'' (som jeg ikke har sett..eller må jeg skrive skriftelige søknader og sende på e-post til hvert enkelt fjellstyre om hvert enkelt terreng ? -På forhånd takk for all hjelp !
  19. http://www.oblad.no/nyheter/pass-pa-hun ... -1.7157546 mye ulv for tiden...
  20. Er det noen som har sett noen forklaringer på hvor ulven som ble sett i Telemark, ulven som tok hund i Birkenes og ulvene som er sett i Fyresdal kommer fra ?
  21. Trist å se at nok en elghund har møtt ulv.. Ser at endel mener dette ville vært unngått ved å gå med hunden i band, eller ved å holde en viss kustus på hunden(samme sa de om hunden som ble tatt i oslomarka). Jeg syntes på ingen måte at det virket som denne var ute på ''egenhånd'', men derrimot svinset rundt dem på søndagstur. Selv driver jeg med bandhundjakt, men har alltid hunden løs på tur, han hverken søker eller jager dyr når han går uten sæle og holder seg alltid rundt meg. Han setter seg,blir og kalles inn på håndsignal eller ordre, jeg vil si dette er å ha relativt god kustus på hunden sin..? Men når jeg er ute på luftetur, er det ikke alltid jeg ser han for det (terreng, skog, etc..), det virker jo relativt likt her, med tanke på at alle barna også så ulven på hunden. Dette var ikke bare eieren som spurtet når han hørte et skrik, slik som lignende episoder tidligere.. Jeg syntes i hvertfall det begynner å bli ganske skummelt når ulven begynner å ta hunder så nære oss mennesker, og ikke bryr seg nevneverdig om vår tilstedeverelse.
  22. Frikk

    Bandhundkurs

    *Holder den synlig..*
  23. Hei alle jegere og hundefolk Første helga i mai arrangerer Telemark elghundklubb bandhundkurs. har du lyst på en innføring i den spennende og utfordrende kunsten å smyge seg inn på storvilt med hjelp av hund. Instruktørene er meget dyktige og erfarne hundeførere/dommere. Her kan man lære mye om man er helt fersk, eller kunne tenkt seg en liten ''oppfriskning''. Deltok selv på kurset for to år siden, og kan annbefale det på sterkeste ! Viss du føler dette er noe for deg, men vil vite litt mer eller har noen spørsmål rundt dette så ta gjerne kontakt med personene på bildet ! viss du evt lurer på noen småting så er det bare å ta kontakt med meg så kan jeg evt ringe deg MVH Mats Lundsett-NJBCH Svarthundens Frikk
  24. Jeg bruker min til det fungerer akkuratt som ellers, og er ganske heftig å stille inn på en svær flokk skjøt faktisk rein double for han i år, moro
  25. Frikk

    Nybegynner feil ?

    Nok en gang, TUSEN TAKK for råd Jeg har prøvd å senke skuldrene og å ''sikte på nebbet'', dette har ført til at en rype ramlet på første turen etter tipsene ( samt en rev ) og som ikke det var nok fløy det ut to tiurer samtidig på den forrige turen. Å jaggu datt BEGGE døde om i snøen ! Kanon moro ! Nå venter forhåpentligvis tur til sverige i januar Forøvrig har jeg testet litt annet enn bismuth disse gangene..
×
×
  • Create New...