Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

MathiasH

Members
 • Content Count

  821
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MathiasH

  Minst mulig våpenskap

  Skaff deg større leilighet! 😂 Neida, fra spøk til revolverskap/pistolskap/våpenskap for vitale deler.. Jeg kan ikke huske å ha sett noe mindre enn Raufoss SafeHouse av FG-godkjente våpenskap her på markedet.
 2. MathiasH

  Hagle til ekspedisjoner

  Mitt tips er at du sjekker Finn.no etter nevnte hagler som har blitt anbefalt her i tråden, der nevnte hagler ofte er billigere enn nypris på Tyrkerhagla. Ser det ligger pumpehagler fra Remington, Winchester, Benelli og Mossberg til lavere og ca lik pris som nypris på Tyrkerhagla
 3. MathiasH

  Styrketrening

  Godt at du har fått utredet hos lege og fysio at det sannsynligvis ikke er noe galt, og jeg synes det virker som en god ide at du selv regulerer og finner ut hvordan du kan trene uten å føle deg elendig i ettertid Å øke med 7,5 kg pr mnd vil for de fleste som har trent i lang tid være å anse som luksus. 7,5 kg ekstra pr mnd blir mye vekter på lang sikt.
 4. Den italienske våpengarderoben økes fra 6 til 12 våpen, det var noe annet enn 6 til 8 det!
 5. MathiasH

  Karabin m/98k 7.62*63mm

  En av Kammerets virkelig klassiske tråder!
 6. MathiasH

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  https://www.ebay.com/itm/Magnet-Holder-Concealed-Magnetic-Mount-Car-Home-Accessory-for-Rifle-Pistol-Gun/302794209280?hash=item467ff0f800:g:w4gAAOSwuehbPYOn:rk:1:pf:0 Kanskje noe sånt også kunne vært noe. Jeg fristes.
 7. MathiasH

  Dagens annonse på finn.no

  Nordland PD her, mon tro om praksisen er forskjellig fra PD til PD. Jeg har dog ikke satt meg nøye inn i saken, og baserer meg kun på en uttalelse av en bekjent. Håper inderlig at jeg/han tar feil!
 8. MathiasH

  Dagens annonse på finn.no

  Enig, men ifølge en NVS-bekjent ser det ut til at alt av halvauto man tidligere kunne erverve skarpt på samlerlisens, nå må plomberes. Hvor korrekt dette er skal jeg ikke uttale meg om..
 9. Jeg var for en tid siden på leting etter en basic GSM-telefon som skulle tåle mye, ha god dekning og lang batteritid, og da kom jeg over VKworld og de basic-GSM telefonene deres virket for så vidt interessante, spesielt mtp at prisen kun var noen få hundrelapper. Blant telefonene deres påstås for eksempel "5000 mAh batteri" eller modeller med superkraftige antenner, men ifølge testene var batteriene gjerne på rundt 1800-2200 mAh, antenna var ikke engang kobla til telefonen, og jeg fikk et inntrykk at at VKworld føyer seg inn i rekka over jallaprodusenter som hevder å levere bra saker til en billig penge - men som rett og slett ikke evner. VK7000 skal jeg ikke uttale meg om, men jeg stiller meg veldig skeptisk til VKworld generelt.. For min del fungerer det godt med en vanlig smarttelefon av anerkjent merke med et solid deksel til, samt en powerbank som er i stand til å lade telefonen hurtig som backup. Hadde dog vært interessant om det fantes telefoner som kunne benytte eksterne antenner eller lignende, men noe slikt er vel ikke akkurat særlig utbredt.
 10. MathiasH

  Billigste 22 lr ammunisjon

  Ble litt Topshot på meg i dag og, men den lokale XXL-sjappa hadde dessverre ikke så mye igjen..
 11. MathiasH

  Billigste 22 lr ammunisjon

  0,49 kr for Topshot på XXL denne uka 👌
 12. MathiasH

  BC Miroku 3000 12/70

  Har ei eldre Miroku selv, modell 700. Storfornøyd med hagla, ser for meg at dette er ei hagle jeg kommer til å ha i mange tiår til, selv om den er fra slutten av 60-tallet. Nesten at jeg liker den bedre enn Berettaen..
 13. MathiasH

  msa Sordin - bytte batteri

  Før i tiden, om de ikke fortsatt gjør det, så var det hvis jeg ikke tar helt feil Varta som produserte batterier for Ikea. Jeg pleier som regel å kjøpe inn en del alkaliske batterier når jeg er på Ikea, men bruker kun lithiumbatterier i dyr elektronikk. Angående at Duracell lekker så tror jeg de har garanti mot lekkasje, der de erstatter produkter som er ødelagt eller noe sånt.
 14. MathiasH

  Schultz & Larsen-Klubben

  Jeg må virkelig bli flinkere til å ta bilder.. Min S&L M68 DL 30-06. Gammel traver fra Otterup!
 15. MathiasH

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Helt enig. Og jeg tror mye av de påståtte helsefarene ved animalsk kost stammer fra det du sier. Kjøtt er rett og slett så digg at vi ikke klarer å styre oss - Det er grei konsensus om at overvekt resulterer i større sjanse for sykdommer, tidlig død o.l 1) Animalsk kost er ofte mye mer velsmakende og næringstette (mer kalorier pr 100g) noe som rett og slett gjør det mye lettere å overspise på animalsk kost enn planter 2) Folk overspiser på animalsk kost og blir overvektige 3) Folk får sykdommer knyttet til overvekten sin 4) Animalske produkter knyttes opp mot disse sykdommene. Altså; overvekt fører til sykdommer, ikke nødvendigvis animalsk kost i seg selv Jeg er også temmelig sikker på at det finnes flere sammenhenger mellom folks spisemønstre og aktivitetsnivå. For eksempel; - Folk med høyt aktivitetsnivå er gjerne opptatt av helsa 1) Folk som er opptatt av helsa (som ofte er folk med høyt aktivitetsnivå) spiser gjerne ikke mer enn de må, dvs, de blir som regel ikke spesielt overvektige. 2) Folk som er opptatt av helsa er kanskje bevisste om kaloriinnholdet i visse animalske produkter er såpass høyt at de spiser det i mer moderate mengder. 3) Folk som er opptatte av helsa har høyere aktivitetsnivå og er mindre overvektige enn folk som ikke er opptatte av helsa 4) Folk som er opptatte av helsa er har mindre sjanse for å utvikle sykdommer Den potensielle feilslutningen her kan bli at folk som spiser mindre animalske produkter (premiss 2) er spart for sykdommer, fordi de spiser mindre animalsk kost. Visse studier tar for seg folks vaner, og da risikerer man å kunne få slike feilslutninger, med mindre man justerer studiene for alle de mange variablene som vil være med å påvirke forskningsresultatene. Det var jo et 5-årig forskningsprosjekt i Norge kalt "Sunnere storfekjøtt" som ble avsluttet nå i fjor. Kritikerne vil påpeke at de var sponset av kjøttbransjen, men uansett så var resultatene ganske interessante. Anbefalt lesning!
×