Jump to content

MathiasH

Members
 • Content Count

  816
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MathiasH

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  https://www.ebay.com/itm/Magnet-Holder-Concealed-Magnetic-Mount-Car-Home-Accessory-for-Rifle-Pistol-Gun/302794209280?hash=item467ff0f800:g:w4gAAOSwuehbPYOn:rk:1:pf:0 Kanskje noe sånt også kunne vært noe. Jeg fristes.
 2. MathiasH

  Dagens annonse på finn.no

  Nordland PD her, mon tro om praksisen er forskjellig fra PD til PD. Jeg har dog ikke satt meg nøye inn i saken, og baserer meg kun på en uttalelse av en bekjent. Håper inderlig at jeg/han tar feil!
 3. MathiasH

  Dagens annonse på finn.no

  Enig, men ifølge en NVS-bekjent ser det ut til at alt av halvauto man tidligere kunne erverve skarpt på samlerlisens, nå må plomberes. Hvor korrekt dette er skal jeg ikke uttale meg om..
 4. Jeg var for en tid siden på leting etter en basic GSM-telefon som skulle tåle mye, ha god dekning og lang batteritid, og da kom jeg over VKworld og de basic-GSM telefonene deres virket for så vidt interessante, spesielt mtp at prisen kun var noen få hundrelapper. Blant telefonene deres påstås for eksempel "5000 mAh batteri" eller modeller med superkraftige antenner, men ifølge testene var batteriene gjerne på rundt 1800-2200 mAh, antenna var ikke engang kobla til telefonen, og jeg fikk et inntrykk at at VKworld føyer seg inn i rekka over jallaprodusenter som hevder å levere bra saker til en billig penge - men som rett og slett ikke evner. VK7000 skal jeg ikke uttale meg om, men jeg stiller meg veldig skeptisk til VKworld generelt.. For min del fungerer det godt med en vanlig smarttelefon av anerkjent merke med et solid deksel til, samt en powerbank som er i stand til å lade telefonen hurtig som backup. Hadde dog vært interessant om det fantes telefoner som kunne benytte eksterne antenner eller lignende, men noe slikt er vel ikke akkurat særlig utbredt.
 5. MathiasH

  Billigste 22 lr ammunisjon

  Ble litt Topshot på meg i dag og, men den lokale XXL-sjappa hadde dessverre ikke så mye igjen..
 6. MathiasH

  Billigste 22 lr ammunisjon

  0,49 kr for Topshot på XXL denne uka 👌
 7. MathiasH

  BC Miroku 3000 12/70

  Har ei eldre Miroku selv, modell 700. Storfornøyd med hagla, ser for meg at dette er ei hagle jeg kommer til å ha i mange tiår til, selv om den er fra slutten av 60-tallet. Nesten at jeg liker den bedre enn Berettaen..
 8. MathiasH

  msa Sordin - bytte batteri

  Før i tiden, om de ikke fortsatt gjør det, så var det hvis jeg ikke tar helt feil Varta som produserte batterier for Ikea. Jeg pleier som regel å kjøpe inn en del alkaliske batterier når jeg er på Ikea, men bruker kun lithiumbatterier i dyr elektronikk. Angående at Duracell lekker så tror jeg de har garanti mot lekkasje, der de erstatter produkter som er ødelagt eller noe sånt.
 9. MathiasH

  Schultz & Larsen-Klubben

  Jeg må virkelig bli flinkere til å ta bilder.. Min S&L M68 DL 30-06. Gammel traver fra Otterup!
 10. MathiasH

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Helt enig. Og jeg tror mye av de påståtte helsefarene ved animalsk kost stammer fra det du sier. Kjøtt er rett og slett så digg at vi ikke klarer å styre oss - Det er grei konsensus om at overvekt resulterer i større sjanse for sykdommer, tidlig død o.l 1) Animalsk kost er ofte mye mer velsmakende og næringstette (mer kalorier pr 100g) noe som rett og slett gjør det mye lettere å overspise på animalsk kost enn planter 2) Folk overspiser på animalsk kost og blir overvektige 3) Folk får sykdommer knyttet til overvekten sin 4) Animalske produkter knyttes opp mot disse sykdommene. Altså; overvekt fører til sykdommer, ikke nødvendigvis animalsk kost i seg selv Jeg er også temmelig sikker på at det finnes flere sammenhenger mellom folks spisemønstre og aktivitetsnivå. For eksempel; - Folk med høyt aktivitetsnivå er gjerne opptatt av helsa 1) Folk som er opptatt av helsa (som ofte er folk med høyt aktivitetsnivå) spiser gjerne ikke mer enn de må, dvs, de blir som regel ikke spesielt overvektige. 2) Folk som er opptatt av helsa er kanskje bevisste om kaloriinnholdet i visse animalske produkter er såpass høyt at de spiser det i mer moderate mengder. 3) Folk som er opptatte av helsa har høyere aktivitetsnivå og er mindre overvektige enn folk som ikke er opptatte av helsa 4) Folk som er opptatte av helsa er har mindre sjanse for å utvikle sykdommer Den potensielle feilslutningen her kan bli at folk som spiser mindre animalske produkter (premiss 2) er spart for sykdommer, fordi de spiser mindre animalsk kost. Visse studier tar for seg folks vaner, og da risikerer man å kunne få slike feilslutninger, med mindre man justerer studiene for alle de mange variablene som vil være med å påvirke forskningsresultatene. Det var jo et 5-årig forskningsprosjekt i Norge kalt "Sunnere storfekjøtt" som ble avsluttet nå i fjor. Kritikerne vil påpeke at de var sponset av kjøttbransjen, men uansett så var resultatene ganske interessante. Anbefalt lesning!
 11. MathiasH

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  I tillegg til å ha skrevet en rekke artikler i mediene, står også Kalchenko bak nettsiden "optimaltkosthold.no". I hennes artikler og på nettsiden drives det utstrakt reklame for å gå over til plantebasert kosthold. Å anbefale folk å spise mer plantebasert mat ser jeg ikke noe problemer i, men jeg mener det er problematisk at hun fremstår som særdeles unyansert, der hun nærmest illustrerer at det er "enten-eller" når det gjelder kostholdsvalg, og konstant snakker nedlatende om animalske matvarer. Tanken bak å reklamere for mer vegetarkost er vel forsåvidt god, men hennes totale mangel til å innse at slettes ikke alle (heller de færreste) er interessert i å gå over til et fullstendig vegetar eller vegansk spisemønster gjør at jeg synes skrivingen hennes er uinteressant og til dels noe "ekstremistisk" oh nærmest skremselspropaganda mot animalsk kost. Gjennom denne skrivingen er det lett for leseren å få inntrykk av at det er umulig å være sunn hvis man spiser animalsk kost, noe som selvfølgelig er langt fra sannheten. I stedet for en slik ekstrem holdning som at alle animalske matvarer gir deg kreft, gjør deg feit, er dårlig for hjertet o.l, mener jeg heller at disse skribentene bør gi råd og retningslinjer angående matvalg, for eksempel i form av hvilke typer animalske matvarer som er å anbefale kontra andre typer animalske matvarer (for eksempel magre kjøttprodukter vs fete kjøttprodukter, eller ubehandlede kjøttprodukter vs saltede/prosesserte matvarer, forskjellige melketyper og lignende. Nettopp av den grunn at de færreste ønsker å gi totalt slipp på animalske matvarer. Jeg oppfatter at mange av de som forfekter plantebasert kosthold lar seg påvirke av deres etiske ståsted, noe som er særdeles problematisk ettersom ernæring er et vitenskapelig felt. Det etiske ved animalsk kosthold er en annen diskusjon. Også bør det vel legges til at leger (Kalchenko er lege) slettes ikke bør uttale seg vitenskapelig rundt ernæring. Legeutdanningen er ingen ernæringsutdannelse, og at leger gjerne har status som eksperter innen kosthold og ernæring er noe som egentlig bør opp til diskusjon.
 12. Først tok de..men jeg brydde meg ikke Så tok de.. Til slutt tok de meg, men da var det ingen igjen til å bry seg. Mvh, Martin Niemöller
 13. MathiasH

  Billig utstyr på netthandel?

  Billig kinareim. Knakk i går, uten å egentlig ha vært brukt, kun testet med. Glad det skjedde hjemme og ikke i skauen.. Om jeg ville montert optikk på kinamontasje? Nejj..
 14. MathiasH

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  https://www.nrk.no/ytring/redd-for-slakt-1.14196828 https://www.nrk.no/norge/kjendiser-trakk-seg-fra-slakteprogram_-_-spiser-man-kjott_-bor-man-kunne-sta-for-det-1.14196127 Gode svar fra Arne Hjeltnes og Oda Ertesvåg.
 15. MathiasH

  Behandlingstid på våpensøknad

  Noe sånt tenkte jeg også
×