Jump to content

Andreasv

Members
  • Posts

    683
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Andreasv

  1. Er grunneier en del av jaktlaget? Hvorfor grunneier å ha oversikt over deg mens du jakter? Er dette noe du er komfortabel med?

    Som det blir sakt over her, du trenger en mobiltelefon. Med Wehunt kan de som følger deg også se hunden din om du sporer den med en Garmin 320. Da må du ha ei Garmin klokke for å overføre fra 320 til Wehunt. 

     

    Skal du kjøpe ny tlf for å drive Wehunt, finn den telefonen med størst batteri. Appen kan være ganske ivrig på å trekke strøm, men som nevnt over, det finnes noen triks for å spare på strømmen. Men igjen hvorfor vil grunneier følge deg??

     

    Andreas

  2. En utfordring jeg har tenkt litt på. Jeg er hundefører. Å veldig ofte så kommer jeg med på en helt annen plass enn jeg gikk fra. Å som oftest står jo bilen å nødvendigvis futteralet der jeg gikk fra. Når jeg da blir plukket opp av en jaktkompis, er det da nok at jeg lar våpenet ligge i vornsekken å slenger en jakke over i bagasjerommet? Våpenet er selvfølgelig tomt. Hva mener folket? Regner med mange har lignende utfordringer?

     

    Andreas

  3. Jeg kjøpte en Ruger American for et par år siden. Det er vel det største bomkjøpet jeg noen sinne har gjort. Magasinet kranglet fra første skudd. Ville ikke mate skikkelig, våpenet traff Norge innimellom, langt sjeldnere der jeg sikta. Presisjonen i mitt våpen var helt hjelpeløst dårlig. Sendte den i retur til forhandler. (en egen sak i seg selv...) Det tok veldig lang tid før de bestemte seg for at jeg kunne bytte våpenet til et annet merke. Totalt sett er Ruger American det dårligste våpenet jeg har holdt i. Skal du ha billig billig våpen, som egentlig ikke skal brukes så mye, tja kanskje.... Jeg ville spara et par måneder til å kjøpt noe annet...

     

    Andreas

  4. Jeg har sett litt på en Rino 650 å lurer rett å slett på om dette er like genial som det kan gi inntrykk av. Får man inn T5 båndene i tillegg til jegerne på kartet? Oppdaterer den seg på samme måte som en Alpha gps? Hvordan er rekkevidden og klarheten på jaktradioen? Batterilevetid på en sånn sak?

    Andreas

  5. Jeg har hatt sako, og har tikka nå. Den største fordelen med sako 85 er magasin løsningen. Den er rett og slett genial. Kryssmatet magasin, som kan mates ovenfra. I jakt situasjoner lærer man seg fort å sette veldig pris på dette. Mauser har også dette systemet. Sikker flere også.  Magasinene til tika t3 er knotete i forhold. 

     

    Skal du oppgradere fra tikka, så velg noe mer spannede enn 85. Systemvåpen? Blaser, sauer, merkel, + mange andre. 

     

    Du sier ikke noe om hva du skal primært bruke våpenet til, men hadde jeg vært deg, så hadde jeg brukt tikka ett år til og spart noen kroner til for å kjøpe noe mer spennende enn en Sako 85. Eller kanskje enda bedre, kjøp mer ammunisjon og skyt mer med det du har. 

     

    Konklusjon, nei sako 85 er ikke verdt pengene når du har en tikka fra før.

     

    Andreas

    • Like 1
    • Thanks 1
  6. vsmeen skrev (2 timer siden):

    @Andreasv Vorn funker fjell, men å gå med skarpladd våpen med ordinær sikring i sekk er fullstendig NO-GO for mitt vedkommende. 

    Hvorfor det? Jeg kan ikke se forskjellen på det å bære i reim eller i hånda. Hvorfor skulle det være mindre sikkert å ha våpenet beskyttet i en sekk, der er både sikring og avtrekker godt beskyttet. Våpenet er også betydelig mer beskyttet mot et eventuelt fall.

     

    Andreas

  7. M67 skrev (På 18.3.2023 den 19.15):

    Å tilfredsstille alle jegere til alle jakt, med ett plagg tror jeg ikke går an.

     

    For min del så handler det mye om å finne den sammensetningen av klær som fungerer i så mange situasjoner som mulig. Jeg synes det er upraktisk å ha mange ulike jaktdresser til ulike forhold og bruk. Jeg vil ha en dress som fungerer godt nok i de aller aller fleste situasjoner. Dette er en ekstremt krevende øvelse, og jeg er derfor hele tiden på jakt etter hva er best allround klærne. 

     

    Jeg må skille på hva jeg bruker på tidlighøsten og på senhøsten og vinteren. Men senhøstes og vinter bruker jeg de samme klærne. Jeg bruker de samme klærne på elgjakt, rypejakt, rådyrjakt (utpå høsten etter elgjakta) og gaupejakt. Jeg har konkludert med at undertøyet er avgjørende for hva som er behagelig å ikke. For meg er det uaktuelt å kjøpe en jakke til 5-6K for å bruke 5 dager i året når været er jævlig, uansett jaktform. Jeg har en god jakke i dag, Bergans Pasvik light, men jeg er ikke 100% fornøyd. Å den begynner å bli sliten. Men utfra det jeg ser og leser her er ikke Kvinnherad jakka den neste jakken min.

     

    Andreas

  8. Men den luftige jakka blir da ikke luftig lengre når sekken snøres på ryggen? Hoftebelte å brystreim så sitter vel alt rimelig tett til kroppen?

     

    Jeg er som oftest på farten etter hundene i elgjakta. Å da blir tempoet ofte høyt til man begynner å nærme seg. Når man går sporet etter gaupa er det bare meningsløst å snike/smyge. Den har kontroll på deg uansett, å terrenget gjør sniking rimelig uaktuelt.

     

    Mulig jeg tar feil med tanke på jakka, men jeg orker ikke å ha en jakke til de relativt få dagene med sånt vær... Men jo det regnet virkelig bøtter her i Troms også på høsten. 

     

  9. Lang anorakk jakke som Kvinnherad kan umulig være noe praktisk å bruke for en jeger som beveger seg. Jeg har lange vært på jakt etter den optimale jaktjakka, å det er definitivt ikke enkelt. Bergans har kommet med en jakke de haller Hogna V2 2l. Denne jakka ser lovende ut. Jeg har ikke sett den fysisk, så jeg skal ikke garantere noe her. Men den har mye jeg liker at en jaktjakke har. Nå er vel jeg kanskje over gjennomsnittet aktiv når jeg jakter, så mine preferanser er helt klart basert på dette.

     

     

    Andreas

  10. Jeg har Alaska BC sko nå. Dette er de råeste skiskoene jeg noen sinne har hatt, å ja jeg har prøvd mye. Behagelige å gå med, så meget stabil om man trenger litt ekstra i noen nedoverkjøringer. Skoene er også varme. Sko er meget individuelt, å jeg har ingen erfaring med Lundhagskoene, så de skal jeg ikke si noe om. Men du gjør ikke veldig mye feil med Alaska BC om de passer foten din.

     

    Andreas

  11. Sako 85 utrygg, tja den er jo trygg helt til du trenger at den skal stå i mot noen ekstra krefter. Sako hadde vel ca like geniale løsninger på sin 75 som 85. Jeg ser mange fordeler med med 85, men etter min opplevelse der den gikk i oppløsning i mine hender, så endret jeg raskt mening. Ved å studere sluttstykke og hylse så er det tydelig at her er det noe som har sviktet, som ikke bør ha sviktet. Heldigvis hadde jeg sekken som anlegg og venstre arm bak på koblen, ellers hadde jeg nok hatt trøbbel med venstrearmen i dag. Mitt våpen er ikke unikt, det finnes flere slike eksempler rundt i verden. Rimelig sikker på at sako fant en god grunn til å slutte å produsere 85. 

     

    Søk opp så finner du tråden min om dette.

     

    Andreas

    • Like 1
  12. la oss håpe at 85 avgå med døden. Dette var nok et feilskjær fra Sako. Ikke at de noen gang kommer til å innrømme det, men konstruksjonen av sluttstykket på denne modellen var definitivt ikke bra. /5 hadde sluttstykket full omslutning av hylsa, 85 hadde særdeles liten om slutning mens S20 modellen igjen har full omslutning. 

     

    85 modellen hadde noen fantastiske løsninger, men sluttstykket var ikke bra... 

     

    Andreas 

  13. uncas skrev (6 timer siden):

    Da må jeg si det er merkelig at Lundhags operere med en størrelseguide på sin nettside som ikke stemmer. 

    Sålen krymper ikke. Kjøper ikke støvler som er for store i lengderetningen fordi de vil krype sideveis. Og spesielt ikke da prisen er 5k.

    Det er jo ditt valg. Du ser jo konsekvensen av ditt valg. Fasiten har du i hånda.

  14. Trodde dette var godt kjent blant alle som selger Lundhags. Skoene kryper ca 1 str iløpet av første tiden de blir brukt. Slik har det vært siden jeg kjøpte mitt første par på 90 tallet. Om Lundhags sier at utblokking fungerer så gjør det garantert det. Send de inn. Krangle eventuelt med butikken du kjøpte dem i, for dårlig rådgivning under kjøpet av sko.

    Andreas.

    • Like 2
  15. Nybegynn3r skrev (6 minutter siden):

    Etter hva jeg har lest så "sliter" den med det samme som f.eks. Beretta BRX1. Og det er lang slagtid. Så om presisjon er høyt prioritert så ville jeg gått for noe annet.

    Det er betydelig forskjell på opplevelsen av et avtrekk med Merkel og Beretta. Har testet de side om side, å vil påstå at forskjellen er merkbar, da i fordel Merkel. Beretta har også samme utfordring som Blaser, jeg må iallefall flytte ansiktet hver gang jeg skal ta ladegrep med disse. Jeg beveger hodet i refleks, mulig man kan trene det bort. Det er jo noen mm klaring mellom ansikt å bolt. 

  16. Hva med Merkel Helix? Systemvåpen, rettrekker og oppspenner. Største fordelen jeg ser er at du slipper å få hele hurtigruta på tur mot ansiktet hver gang du repeterer, og boltgangen er jo betydelig kortere å ingen ting kommer i mot ansiktet. Jeg ville absolutt sett på denne til fordel for Blaseren. 

    Andreas

    • Like 1
  17. Takk for svaret @Sølvrev. Jeg tolka ditt innlegg også dit at du hadde brukt dine mest til posteringsjakt. Det er nok ikke der vindproblematikken er størst. Fjellrypejakt er et område som er håpløst med de aktive hørselvernene jeg har. Du har nok veldig mye riktig i at det må bli mindre vindstøy med propper enn klokker, spørsmålet er vel egentlig blir støyen liten nok til at man kan håndtere den en dag. 

     

    Andreas

  18. Hei Jeg vurderer aktive ørepropper på jakt. Jeg har i dag Sordin aktive hørselvern som jeg bruker en del på posteringsjakt osv. Problemet med disse er vindstøy. Går man i skogen eller på fjellet med en del vind får man veldig mye sus, og de kutter innimellom lyden også. Dette gjør hørselvernene nesten ubrukelige til bevegelig jakt. (ikke ofte det er blikkstille) Har da vurdert aktive ørepropper isteden. 

    Hvordan er de aktive øreproppene med tanke på vindstøy? 

    Klarer man gå en hel jaktdag med disse i ørene, eller blir det slitsomt?

    Fungerer opplink mot jaktradio på alle typer radio, eller må du ha noe spesiellt?

     

    Andreas

×
×
  • Create New...