Jump to content

Predator

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Predator

  1. Jeg kan dessverre bekrefte at det finnes flere eksempler på hunder i denne rasen som passer Camerons beskrivelse. Jeg hadde selv en petit som ble 12 år. Jeg var i kontakt med bassetklubben før valget for prøve å sikre meg en hund med gode egenskaper. Fantastisk familiehund, men ubrukelig som jakthund. Uselvstendig med manglende søk (gikk vel nesten aldri lenger fra meg enn at ho kunne se meg), sjelden eller aldri los og i tilfelle bare så lenge ho kunne se dyret. Hadde ho med i skogen til ho ble 7 år men da ga jeg opp og ho fikk bli hjemme. Så sikker på å få en hund med gode jaktegenskaper kan man nok aldri være, selv om det vel gjelder for de fleste raser.
  2. Ja det går greit med fabrikkpatron Oryx 10,1 gram.
  3. Fikk råd om å sette kula litt dypere, dvs endre patronlengden til 73 eller 74 mm. Vil dette hjelpe ?
  4. Har ladet 6,5x55 etter følgende spesifikasjoner: Hylse - Norma engangsskutt Kule - Norma Oryx 10,1 gram Hette - Federal LR Krutt - VV N-160 42 grs Patronlengde - 76 mm Skutt i Tikka M695 får jeg et voldsomt overtrykk med merker i hylsebunnen. Har gitt fra meg børsa til børsemaker for å tolke kammeret. Hevarmen er tung å få opp etter skudd. Jeg har også prøvd å gå ned på kruttladningen til hhv 40 grs, 40,5 grs og 41 grs og fikk soting (tegn på for lavt trykk). Allerede på 41,5 grs begynte overtrykket. I følge ladeboken skal min. ladning være 42 grs og max 44 grs. Noen som har tips om hva som kan være galt ?
  5. Hva med 10,1 grams oryx ?
  6. Haren holder jeg i bakbeina, og slår et kraftig "karateslag" mot nakken. Virker alltid.
  7. Jeg vurderer å anskaffe nytt kikkertsikte. Skal brukes på rifle i kaliber 6,5 eller 30.06. Noen som har erfaring med Meopta kikkertsikter ? Jeg har hørt en del bra om dem og at man får mye kikkertsikte for pengene, blant annet at de benytter Zeiss-linser i enkelte modeller. Stemmer dette ? Meopta er vel et rimeligere alternativ enn andre anerkjente merker, men er de et godt alternativ ?
  8. http://www.r-a.no/nyheter/article5556815.ece" target="_blank
  9. Jeg jakter i ulverevir og det merkes. Før hadde vi 4 - 5 dyr på kvota, i 2010 hadde vi 3. Problemet var at vi bare fikk lov å skyte piggokse og kalv, i tillegg til at kalven skulle skytes før vi fikk skyte piggokse. Endte med en liten kalv med slaktevekt på drøye 50 kilo. Vet ikke om jeg ser frem til elgjakta slik som før. Da var 5. oktober hellig og årets absolutte høydepunkt. Det er det ikke lenger.
  10. Til 405 grs woodleigh har jeg brukt 47 grs N130. Jeg har imidlertid funnet at blykulene kan lades med litt mindre krutt og allikevel få god effekt.
  11. Jeg har ikke prøvd 405 grs kulene (som ifølge deg veier 420 grs), men har ladet 400 grs Lee kulene over 43 grs N130. Går så det griner i min guidegun.
  12. Ikke hjerteinnfarkt iallefall - . Jeg skjønner hvor du vil og liker ikke sammenligningen med feks trafikkdød. Jeg tar uansett sjansen og tipper at det er flere hunder som tas av ulv ved jakt i ulverevir enn det er hunder som dør i trafikken samme sted. Å sammenligne i områder uten ulv blir jo galt.
  13. Balter høres kanskje overbevisende ut, men jeg ønsker ikke en forvaltning og en ulvestamme som den svenskene har. Jeg opplever ikke den svenske forvaltningsmodellen som noe ideal. De sliter med akkurat de samme motsetningene som oss, selv om de får skyte noen få ulver til voldsomme protester. For meg er problemet ulv vs. hund det vesentligste. Ulv dreper jakthunder og dermed er jakt med løshund i praksis umuliggjort i ulveområder. Enten det er jakt på hare, rådyr eller elg. Da forsvinner også den viktigste opplevelsen ved jakta for min del, kjøttet er helt underordnet.
  14. Moskus er også en introdusert art da de ble hentet fra Grønland eller hvor det var på 1900-tallet. Jeg undres også over denne usaklig bregrunnede forskjellsbehandlingen. Hva er det egentlig som får oss til å tro at de ulvene vi har her idag ikke er avkom av "introduserte" ulver ? Fordi den har samme genetikk som russisk ulv ? Den kan jo være "introdusert" allikevel, det var jo nettopp svenskenes forslag for noen årtier tilbake .....
  15. http://www.xssights.com/store/rifle.html eller http://www.brownells.com/.aspx/pid=26056/Product/MARLIN_INTEGRAL_POST_AND_BASE_SET eller http://www.skinnersights.com/
  16. Til jaktammo investerte jeg i Woodleigh 405 grs. Ladet disse med 47 grs N130. De gikk da temmelig likt som Remington 405 grs kulene med samme kruttladning, så da er det greit å skyte inn og trene med billige Remington og bare bruke dyre Woodleigh på jakt. Ellers har jeg prøvd 400 grs blykuler fra Clarry Haglund med 43 grs N130 og det går så det ryker. Riktig moro, du kan bare glede deg. Smeller bra gjør det også ....
  17. Litt slark sideveis i avtrekkeren slik du beskriver i avfyrt posisjon, er det på min 1895 GS også. Jeg har ikke opplevd dette som et problem, og tilskrevet det hele at det er en helt annen mekanisme enn jeg er vant med fra før. Nå må jeg også si at under årets elgjakt brukte jeg ikke annet enn "guidegunen", og den kommer nok til å være førstevalget fremover, selv om jeg ikke fikk skutt elg med den i år.
  18. Enig; slik jeg ser det er det der for guttestreker å regne. Jeg ser på dem som umodne fjortiser. Er nok ikke mange voksne jegere som lar seg skremme.
  19. Jeg tror vi bare må innse at ulven er kommet tilbake til Norge for å bli, og hva vi jegere synes om det spiller dessverre liten eller ingen rolle. Om den er satt ut eller har kommet naturlig, med eller uten myndighetenes kjennskap, betyr lite idag. Nå er den her. For min del betyr det at den jakten jeg har drevet og som har vært min store lidenskap hele mitt voksne liv, snart vil ta slutt. Det synes jeg er forferdelig trist. Jakt med løshund på hare, rådyr og elg er allerede historie i de områdene jeg jakter. Det er også blitt merkbart mindre rådyr og elg å jakte på de siste årene. Selvfølgelig synes jeg, i en undersøkelse som dette, at det er for mange ulv. Samtidig ser jeg at jeg ikke har flertallet i befolkningen med meg i mitt syn. Jeg kan argumentere lenge og vel for mitt syn, men jeg tror ikke det hjelper og derfor har jeg resignert overfor det faktum at flertallet vil ha det slik.
  20. Ha ha Villsvin er jaktbart hele året i hele landet .........
  21. "Muck boots". Har ikke frosset på beina siden jeg tok dem i bruk. Tette og varme med neopren godt opp på leggen, men selvfølgelig kan de bli litt klamme og fuktige ved mye gåing.
  22. Med ulv må vel subsidieringen bli enda dyrere enn uten ulv ........
×
×
  • Create New...