Jump to content

JARE

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JARE

 1. Hvilken bredde ønsker du? 40 mm til kr.150.- eller 45mm til kr 175.-? Og evt. hvor mange?

  1. Show previous comments  4 more
  2. JARE

   JARE

   Har du en mailadresse?

    

  3. JARE

   JARE

   Jeg fant nå ut at jeg kan legge ut bildene her:463111533_skafteemner4cm4stk.jpg.67ed568475b29c4d732892a2846b3034.jpg

    

  4. Frode Nordbøen

   Frode Nordbøen

   Jeg tar de. De ser bra ut👍🏻

   Du skal få mailadressen min : f-nordb2@online.no

   så kan du få adresse min, og betaling og pris med frakt etc.

 2. Jeg la en del biter ned i rødsprit og det virket som rene blekemiddelet på treverket som ble mye lysere etterpå. Har du samme erfaring? Muligens har jeg latt de ligge for mange dager, tror de lå der en ukes tid. Jeg brukte vakumkammer den siste dagen for å få spriten lengre inn i treverket.
 3. Deler du da f.eks. store treknuter opp i mindre stykker for at de skal nå den lave fuktigheten i løpet av noen år? Og hvor tykke bør disse stykkene være for at de ikke skal sprekke?
 4. Bør jeg kappe disse emnene slik at skaftet går på tvers eller langs med stammen?
 5. Kan man gjøre dette med helt rå ved som er full av fukt, og er det mulig å hurtigtørke bitene i ovn etterpå? Jeg fikk nettopp tak i en god del Ask med et tynt lag med treknuter utenpå og lurte på om jeg skulle prøve denne metoden..
 6. Jeg antar at den blokken jeg har allerede er tørket på den måten som du beskriver, men jeg har forstått det slik at den også må tørkes i ovn for å få ut absolutt all fuktighet før den stabiliseres med cactusjuice og jeg har også lest et sted at dersom emnene blir for tynne, så kan de deformeres når den innbakte cactusjuicen skal herdes med varme til slutt i prosessen.
 7. Jeg har en blokk med hard og tett redwood treknute (133 x 130 x 45mm) og lurte på om jeg må kappe denne opp i mindre deler for at all veden skal bli gjennomvåt med cactusjuice. Og hva vil være den minste tykkelsen denne veden kan kuttes ned til før den deformeres under prosessen? Et annet problem jeg har tenkt på er at all fuktighet må tørkes ut av treet før stabilisering, men hvis jeg tørker den i komfyren, vil den da sprekke? Den har noen veldig tynne sprekker allerede. Noen her med erfaring vedr. dette?
 8. Jeg tenkte på å kjøpe noe Amboyna burl (Padauk) på Ebay. Er dettte et truet treslag som kan bli stanset i tollen og at jeg evt. blir bøtelagt? https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Amboyna+Burl&_sacat=0
 9. Kan man herde tremateriale som f.eks rikule i så høy temperatur uten at det krymper eller blir ødelagt på andre måter?
 10. Jeg bruker vanligvis den hurtigherdende epoxyen fra Biltema til mangt og meget, men holder den til sammenliming av knivskaft som skal bestå av f.eks scales på fulltange kniv? Jeg har også laget et knivslire av tre til en annen kunstkniv som består av 2 deler og som har en limekant på 5-6 mm hele veien rundt. Vil det holde med bare lim der, eller må jeg ha nagler i tillegg? Og er det forskjell på limstyrken med hensyn på hvilken type mellomleggsplater man bruker, dvs. om det er messing, kobber, beinmateriale osv?
 11. Finner man slikt hos skraphandlere eller andre som selger overflødig kapp fra egen produksjon? Jeg bor i Bergen og lurte på om det finnes noe her som kan være en bedre løsning enn å bestille fra f.eks Ebay?
 12. Jeg fant en rikule som lå delvis nedgravet i et myrområde. Jeg tørket den i ovnen og når jeg prøver å skjære den opp i mindre emner. så deler den seg i flere lag. Jeg lurte derfor på om jeg først kunne sage den opp i litt større stykker og stabilisere med kaktus-juice? Vil denne juicen fungere som et lim mellom disse lagene slik at veden ikke deler seg når jeg skjærer den opp i mindre emner senere? Selve veden er veldig hard og har fått en mørkebrun farge og vil derfor være ypperlig til knivskaft.
 13. Er denne oljen et godt valg for knivskaft? Den skal være tynnflytende og derfor ha god inntrengningsevne, men Biltema leverer ikke alltid topp kvalitet, så jeg lurte derfor på om noen her har erfaring med denne oljen til dette formålet? https://www.biltema.no/bygg/maling/treolje/kinesisk-treolje-2000020852
 14. Jeg fant denne lovhjemmelen: "§ 352 a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt på offentlig sted bærer kniv eller et lignende skarpt redskap som er egnet til bruk ved legemskrenkelser. Medvirkning straffes på samme måte. Forbudet gjelder ikke kniv eller annet redskap som brukes til eller bæres i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller annet aktverdig formål." --------------------------------- Med andre ord så er det ikke forbudt å bære med seg kniv overalt..
 15. Er det slik at man blir bøtelagt dersom man har med seg en kniv når man skal på tur i skog og mark, eller vises det skjønn i slike tilfeller? Og hva med foldekniver, har bladlengden noen betydning? Finnes det tilfeller at lovlydige borgere med rent rulleblad har blitt bøtelagt?
 16. Er USA eneste alternativ å bestille fra. Jeg ser det ligger noe på ebay, men dersom man bestiller 1 gallon, så blir portoen dyrere enn selve produktet. Finnes det importører andre steder i verden som blir et rimeligere alternativ å bestille fra?
 17. Jeg fant en gammel gjennomvåt rotknute som jeg har skåret opp i skiver på ca 4.5 cm og lurte på om jeg kunne tørke disse i komfyren. Hvordan bør jeg evt. gjøre dette? Hvilken temperatur og varighet, og bør jeg ha ovnsdøren litt på gløtt?
 18. https://www.youtube.com/results?search_query=wooden+knife+sheath&page=&utm_source=opensearch
 19. Jeg har 2 stk tykke rotplanker av kirsebærtre som jeg tenkte å lage et såkalt "river table" av, men lurte på om jeg heller burde dele de opp og selge som skafteemner. Jeg antar at det blir flere hundre emner av disse plankene og lurte på om markedet for slike emner er stort nok til at jeg får solgt disse. Er det noen her på forumet som vet litt mer om dette?
 20. Jeg har planer om å kjøpe noe fra en eldre kar som hadde hatt det liggende siden 1970-tallet.
 21. Finnes det knivsmeder her til lands som lager knivblad på nivå med f.eks Styrefors, Strande og Verizhnikov? Hvordan blir det evt. å bestille slikt fra Brisa? Kan man risikere at det blir stanset pga. restriksjoner?
 22. Jeg tenkte på å lage noen knivhåndtak av elfenben, men er det lovlig å selge slikt her til lands? Finnes det noen som omsetter slikt på offentlige messer? Jeg ser det legges ut en del elfenbengjenstander på Finn.no Så jeg lurte derfor på om FN-vedtaket fra 1989 er satt ut i praksis her til lands..
 23. Jeg vet at man kan gjøre elfenben mykere ved å legge det i eddik et døgns tid. Kan man også gjøre dette med hvaltann? Og hvordan vil dette evt. påvirke hardhet og holdbarhet i ettertid? Er det noen her som har efraring med slikt?
 24. Jeg tenkte på å prøve å lage en flytende impregnering av bivoks og parafinvoks og lurte på om det finnes noen gode oppskrifter på dette? Hvor mange prosent må jeg ha av hver vokstype og kan jeg bruke renset parafin som løsemiddel? Er det noen her som har erfaring med dette?
 25. Jeg tenkte å lage skafteemner som bestod av en kombinasjon av drivved, rotknuter og epoxy og etter hva jeg har sett på youtube så brukes det kun trykkluft der med opptil 50 psi. Dette for å bli kvitt luftbobler. https://www.youtube.com/results?search_query=epoxy+sphere Jeg har en All American Pressure Canner med ventil beregnet for opptil 15 psi, jeg kan sikkert også bruke den til først å skape vacum og deretter trykk, men hvilken kompressor bør jeg ha til dette formålet?
×
×
 • Create New...