Jump to content

JARE

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg fant en rikule som lå delvis nedgravet i et myrområde. Jeg tørket den i ovnen og når jeg prøver å skjære den opp i mindre emner. så deler den seg i flere lag. Jeg lurte derfor på om jeg først kunne sage den opp i litt større stykker og stabilisere med kaktus-juice? Vil denne juicen fungere som et lim mellom disse lagene slik at veden ikke deler seg når jeg skjærer den opp i mindre emner senere? Selve veden er veldig hard og har fått en mørkebrun farge og vil derfor være ypperlig til knivskaft.
 2. JARE

  Biltemas China Oil?

  Er denne oljen et godt valg for knivskaft? Den skal være tynnflytende og derfor ha god inntrengningsevne, men Biltema leverer ikke alltid topp kvalitet, så jeg lurte derfor på om noen her har erfaring med denne oljen til dette formålet? https://www.biltema.no/bygg/maling/treolje/kinesisk-treolje-2000020852
 3. Jeg fant denne lovhjemmelen: "§ 352 a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt på offentlig sted bærer kniv eller et lignende skarpt redskap som er egnet til bruk ved legemskrenkelser. Medvirkning straffes på samme måte. Forbudet gjelder ikke kniv eller annet redskap som brukes til eller bæres i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller annet aktverdig formål." --------------------------------- Med andre ord så er det ikke forbudt å bære med seg kniv overalt..
 4. Er det slik at man blir bøtelagt dersom man har med seg en kniv når man skal på tur i skog og mark, eller vises det skjønn i slike tilfeller? Og hva med foldekniver, har bladlengden noen betydning? Finnes det tilfeller at lovlydige borgere med rent rulleblad har blitt bøtelagt?
 5. Er USA eneste alternativ å bestille fra. Jeg ser det ligger noe på ebay, men dersom man bestiller 1 gallon, så blir portoen dyrere enn selve produktet. Finnes det importører andre steder i verden som blir et rimeligere alternativ å bestille fra?
 6. Jeg fant en gammel gjennomvåt rotknute som jeg har skåret opp i skiver på ca 4.5 cm og lurte på om jeg kunne tørke disse i komfyren. Hvordan bør jeg evt. gjøre dette? Hvilken temperatur og varighet, og bør jeg ha ovnsdøren litt på gløtt?
 7. https://www.youtube.com/results?search_query=wooden+knife+sheath&page=&utm_source=opensearch
 8. Jeg har 2 stk tykke rotplanker av kirsebærtre som jeg tenkte å lage et såkalt "river table" av, men lurte på om jeg heller burde dele de opp og selge som skafteemner. Jeg antar at det blir flere hundre emner av disse plankene og lurte på om markedet for slike emner er stort nok til at jeg får solgt disse. Er det noen her på forumet som vet litt mer om dette?
 9. Jeg har planer om å kjøpe noe fra en eldre kar som hadde hatt det liggende siden 1970-tallet.
 10. Finnes det knivsmeder her til lands som lager knivblad på nivå med f.eks Styrefors, Strande og Verizhnikov? Hvordan blir det evt. å bestille slikt fra Brisa? Kan man risikere at det blir stanset pga. restriksjoner?
 11. Jeg tenkte på å lage noen knivhåndtak av elfenben, men er det lovlig å selge slikt her til lands? Finnes det noen som omsetter slikt på offentlige messer? Jeg ser det legges ut en del elfenbengjenstander på Finn.no Så jeg lurte derfor på om FN-vedtaket fra 1989 er satt ut i praksis her til lands..
 12. Jeg vet at man kan gjøre elfenben mykere ved å legge det i eddik et døgns tid. Kan man også gjøre dette med hvaltann? Og hvordan vil dette evt. påvirke hardhet og holdbarhet i ettertid? Er det noen her som har efraring med slikt?
 13. Jeg tenkte på å prøve å lage en flytende impregnering av bivoks og parafinvoks og lurte på om det finnes noen gode oppskrifter på dette? Hvor mange prosent må jeg ha av hver vokstype og kan jeg bruke renset parafin som løsemiddel? Er det noen her som har erfaring med dette?
 14. Jeg tenkte å lage skafteemner som bestod av en kombinasjon av drivved, rotknuter og epoxy og etter hva jeg har sett på youtube så brukes det kun trykkluft der med opptil 50 psi. Dette for å bli kvitt luftbobler. https://www.youtube.com/results?search_query=epoxy+sphere Jeg har en All American Pressure Canner med ventil beregnet for opptil 15 psi, jeg kan sikkert også bruke den til først å skape vacum og deretter trykk, men hvilken kompressor bør jeg ha til dette formålet?
 15. Hvor skaffer jeg trykktank og kompressor til å impregnere treemner med, og hvor mye må jeg regne med å punge ut for dette?
×
×
 • Create New...