Jump to content

Berdal

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Berdal

  1. Dette går nok bra om du forbereder deg godt på forhånd! Første gangen jeg var på reinsjakt kom jeg i snakk med en lokal jeger som et par år tidligere hadde møtt en jeger han stusset litt på. Vedkommende hadde delt dyret på midten, ca ved mellomgulvet, med ei sag. Dette hadde skjedd uten å vomme ut eller flå dyret først. Deretter hadde jegeren tatt bort det værste av magesekken før han hadde stroppa en del på sekken og lagt ivei mot bilen. Når han jeg snakka med møtte jegeren hang det fortsatt godt med tarmer fra dyret, og det lukta vist ikke direkte behagelig etter et par timer på sekken. Så mitt tips til deg må bli å prøve å unngå en gjentagelse av denne episoden! Regner med at bilturen hjem ikke var noen høydare for denne karen
  2. En kompis har fått kort i Lordalen, så hvis noen veit av kort til salgs der så ikke nøl med å ta kontakt har jakta der 3 sesonger tidligere, men har, som mange andre, ikke fått en skit i år..
  3. https://jegerpodden.no/tor-kristian-tveitehagen-villreinsjakt/
  4. Kluftbukk - dalsida vest Noen som har jakta i området? har tidligere jakta i Lordalen, men aldri vært over på denne sida av dalføret, så hadde vært greit med et tips eller to. Ser for meg at det blir utgangspunkt fra Gåsbue eller Merrabotnen hvis vind og vær er sånn noenlunde.
  5. Etter 3 år på rad med kort, og dyr i sekken, begynner vel flaksen å bli tynnslitt, men er vel bare å krysse fingre og tær for litt flaks i trekninga i år også! Har definitivt blitt hekta på denne jakta, så er vel bare å prøve å få tida til å gå fortest mulig fram til starten av mai! Ønsker med det samme alle andre søkere lykke til! Håper vi møtes til høsten
  6. Skal ikke garantere at det er hudbrems, men syns det ser sånn ut! Sikkert noen som kan bekrefte det. Så vidt jeg vet, så har ikke dette noe som påvirker kjøttet. Når det kommer til skinnet, så er jeg blank, dessverre..
  7. Da er det en måned igjen til jaktstart og abstinensene begynner å bli ubehagelige.. Jeg lurer litt på hva folk bruker å pakke i sekken for et par dager på fjellet? av både nødvendige og kanskje ikke like nødvendige ting
  8. Ser at en del av fjellstyrene har trukket jakta for innenbygds, men tror ikke det har kommet noe for oss "vanlige" enda, men det bruker å komme et par dager før 17. Mai!
  9. Et par bilder fra de to foregående åra med reinsjakt! Har blitt mye tomt fjell siden debuten, men har absolutt blitt hekta. Har vokst opp med mye hjortejakt, elgjakt og rådyrjakt, men må innrømme at reinsjakta er noe for seg selv. Kan ikke skryte på meg noen stooorbukk helt enda, men lever veldig godt på de to jeg har vært så heldig å felle så langt.
  10. Er vel dessverre litt tidlig å si at det nærmer seg, men.. Abstinensene begynner i det minste å melde seg
  11. Har fått inntrykk av at det er blitt mer og mer vanlig å jakte alene. Det er jo absolutt en stor opplevelse å skyte et dyr på "hjemmebane" ved snikjakt. Lokkejakt er også en veldig spennende jaktform, men da er du litt mer avhengig av at det dyret du jakter på er i brunst for å lykkes. Har jaktet en god del alene de siste åra, og godt mulig folk ser på meg som en raring, men hvis du har god kjennskap til terreng og dyr så vil jeg påstå at det er minst like effektivt å jakte alene. Har hittil skutt flesteparten av dyra når jeg har vært alene på jakt. Det eneste dyret jeg kun har skutt på lagsjakt er nok elg, siden det ikke er all verden med elg i terrenget jeg jakter, men hjort, rådyr og reinsdyr har jeg skutt alene på jakt.
  12. Det var da som svarte... hadde håpa at dere skulle si at det ikke var noe til terreng. Ser ut til at kluftbukken på Drivstua blir prioritert bort da jeg ikke er sikker på om tiden rekker til. Har jo tross alt fritt dyr i Lordalen også! rart man skal få kort på to steder samme år i stede for å fordele det til neste år evt? Håper noen får stor glede av kortet, så får jeg satse på at jeg får prøvd terrenget et annet år!
  13. Trenger litt råd her... Hvordan er området Kongsvold og Drivstua vest? Skjønner at det avhenger av vær og vind, men tenker sånn generelt. Finner ikke noe oversikt over fellingsprosent og sånn fra tidligere år.
  14. Jeg personlig skyter opp liggende, men trener på alle stillinger igjennom våren og sommeren. Sånn egentlig så mener jeg at prøven, sånn som den er nå, er for lett. Hadde mye heller kunne tenkt meg en storviltprøve der man må skyte både liggende, knestående, sittende og stående. Dette hadde styrket jegerne og kanskje vært med på å luke ut litt skadeskyting. Selv om at mange bare bruker en av disse stillingene i løpet av jakta, så mener jeg at dette hadde vært bedre for både jegere og dyr.
  15. Da er jakta trekt på statskog sine sider! personlig så tror jeg ikke jeg trenger å tippe på lotto med det første, sitter med fritt dyr på Lesja og kluftbukk på Kongsvold og Drivstua vest så langt. Er vel bare å begynne å spare på alt av kronestykker framover, og krysse fingrene for gode vindretninger og brukbart vær. http://www.statskog.no/jakt/Documents/Trekningslister/Enkeltmannsjakt_villrein_ekskl_ Videdalen_Fampen.pdf
  16. Tror inatur trekkes sånn ca i midten av Mai. Ser at jeg fikk trekningsresultatet den 13. Mai i fjor så er fortsatt bare å krysse fingra og håpe på "lottogevinst"!
  17. Noen som har erfaringer med Bergans powerframe? Isåfall er det en sekk som anbefales? Kom gjerne med noen +/- Forøvrig så gledes det til nok et år i Lordalen! Håper dog vinden snur i forhold til fjoråret. Noen som har noen tips til utleiehytter i området? Helst på fjellet og unna der der ikke er såå mye folk!
  18. Noen som fikk en bra start i Lordalen området i dag? Lite skyting å høre og lite dyr å se...
  19. Kom brev fra Lesja i dag, og siden jeg går som ungdomsjeger i år(under 22 år), og var så heldig at jeg fikk kort(mest sannsynlig siste sjans på maange år),så er jeg og 10 andre trekt ut til å få tilbud om kort de tre påfølgende årene. Dette er vist noe som er satt igang for å få mer erfaring blandt jegerne. De skriver "Å lykkes på jakt krever erfaring, og på denne måten får dere muligheten til å bli kjent i jaktområdet og få mer erfaring." Dette utartet seg til å bli en tirsdag langt over gjennomsnittet!
  20. Etter resultatløs søking de siste 4 åra, så ble det endelig bukk under 40kg eller simle og kalv i Lordalen i år!! Skal bli fantastisk å prøve å få felt villrein også. Har rådyr, hjort og elg på samvittigheten fra før. Noen som har kjennskap til området og har noen tips?
  21. Ved neste løpetid blir nok litt tidlig for min del Bernt... Militæret står for tur neste vinter, så blir nok ikke før etter det
  22. Planen var løshund. Har liten erfaring med løshunder, går for det meste i elghund i området, så hjorten skytes av de fleste fra en jaktbu. Jeg vil derimot ha litt mer opplevelser fra jakta, så har stadig vært på tanken om å anskaffe en løshund. Var med et søskenbarn av meg på ettersøk på nabovaldet etter en kalv i høst, og der ble det brukt dachsbracke, en hund jeg forøvrig ble meget positivt overrasket over når det gjaldt å følge et bestemt spor i et mylder av andre spor. Så den rasen står høyest på lista foreløbig. Virka som en allsidig og meget god hund.
  23. Er på tanken om å kjøpe litt jagehjelp til hjortejakta, men som mange andre så lurer jeg litt på hvilken rase som passer best... Det er for det meste bratte lier og kupert terreng. Har vært inne på dachsbracke eller dachs, men er åpen for andre forslag!
×
×
  • Create New...