Jump to content

ivandg

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ivandg

  1. Da er en Tikka T3 Lite ss i 7mm 08 på plass. XLR Tac Evolution er på vei. Original stokken er ikke så mye å skryte av. Men med litt omtanke så skal den også opp på et brukende nivå. Løp/Låskasse og sluttstykke skal rettes. Løp gjenges for RPS brems og kamres til AI. RPS Tofot med Versapod adapter for pickatinny.
  2. Sant det Men en nå er stemningen på topp ! Norge er støvsugd for det meste av tikka som kunne vært aktuelt for meg. Men etter at denne tråden ble startet, ser det ut som om at ting løser seg til det beste. Ny søknad godkjent. Tikka T3 Lite ss 7mm 08 Godkjent og sendt. Forventet annkomst neste uke.
  3. Ja ! tid for revurdering av ladeprosedyre ! Har testet flere av cci lot som klikket Ingen av de som ble testet i etterkant klikket. Forskutte (AI) hylser passer godt i kammeret, så eneste forklaring jeg har, er at primere ikke er satt langt nok inn. Så lenge alt annet fungerer optimalt vil jeg tro at det er forklaringen. I og med at disse kan ha vært satt for langt ut så vil de muligens fungere som en demper/pute på tennstempelet. Så langt eneste salgbare forklaringen etter min mening ? Skal sjekke flere hylser og teste litt mer, om ikke flere klikker så skylder jeg skytterkontoret en unskyldning
  4. Ja samme hylsene er skutt med fabrikk ammo/Federal/cci200 Er egentlig ingen tvil. Har aldrig hatt klikk på Federal 215 Skyteformet med fabrikkammo skutt på ny med federal og så cci200. Noen er skutt med cci direkte etter skyteforming. Samme resultat.
  5. Takk for gode tips å triks ! Det er flere ting i de siste innleggene som skal testes ut. Mange takk dette liker jeg
  6. Yess ! Magnetospeed er på vei i posten Brake free er også på vei, gleder meg som en unge. En liten avsporing Har brukt Federal 215 primere, disse har hatt en tendens til å bli veeeldig flate. Trodde dette var på grunn av overtrykk. Men litt merkelig da ladningene som var ladet langt under max, også gav flate hetter. Etter gode tips byttet jeg til cci da disse skal være hardere, skulle hatt cci 250 men det fikk jeg ikke tak i. cci 200 ble kjøpt av skytterkontoret. 2000 stk Etter som jeg har myyyye 6,5 Hylser på lik linje med alle andre som har sauer, brettet jeg opp armene å preppet 12-1300 stk før jeg ble lei. Ladet opp 250 av disse for å skyteforme til AI. Med nye primere og samme ladning - ingen tegn til overtrykk. MEN 4 av 10 klikket Demontere Bolten strax for å sjekke fjær/tennstempel alt ok Signaturen i primeren tilsier at de burde gå av med god margin. En tlf til Lindstad på skytterkontoret, som stoppet Lot'n. Er det andre med lignende erfaring på cci primere. Kan heller ikke finne noen som har mer igjen på lager av cci 250. Noen anbefalinger på primere? Har kun brukt fed215 og cci200
  7. Er helt enig med deg Roe ang 6XC ideen om en 243 kom pga mangel av 7mm-08 samt at jeg er sta å liker en utfordring. men den er kun i påvente av nytt Løp. Tror ikke det er lettere å få tak i 6XC enn en 7mm-08 i Tikka. usikker om de i det heletatt lager den ??? Må sjekke M67 og Nistad sine skriverier (takk). En 260 ja fin den men heller ikke så tiljengelig, målet er 7mm-08AI å vil tro at en 243AI kan en svi av løpet ganske kjapt. 7mm wsm liker jeg veldig godt men er ikke ute etter de vanvittige hastighetene. Snakket med Winge i dag ! Det er tomt over alt, men Schau får inn et nytt parti våpen i nov (ca) Avventer tilbakemelding med håp om at de kan få med en 7mm-08 der Mulig at dette kun er en innbilning: Med kulas hold i hylsa ser jeg for meg at denne er så lik som mulig. Optimal Trykk oppbygging frem til kula slipper løpet (få brendt opp kruttet) 1m stikkflamme er litt waste i mine øyne ? Når det er sagt, er det meg fortalt at å finne den hastigheten som gir minst svingninger i løpet er viktig (altså gjevn hastighet) Helt enig i dette. Lader mine 6,5x55AI med kula laaangt ut ! Denne har en hastighet på 910 m/s Med 140grain A-Max. Har fremdeles plass til mer krutt før trykk-tegna kommer til syne .
  8. XLR leverer kun Chassie til Tikka med korte magasiner til 223 og 308, da passer jo 7mm-08 samt 243 Altså XLR jeg er ute etter med Tikka T3/7mm
  9. Ja var inne på tanken om å kjøpe brukt, men de fleste har allerede satt sitt preg på riflene. Med kikkert og Tofot lyddemper mm. Så da blir det mye utstyr som jeg ikke trenger, T3 er ganske rimelig -Winge selger T3 Lite ss til 9990,- Det liker jeg Bygge fra start. Samt at jeg har en T3 lite i 6,5x55 som jeg er stor fornøyd med. Hvilke fabrikat endte du på ? Hvilke samlinger får du på den ? Ser at TH har fått 243 til å gå finfint Liker veldig godt Langholdsbloggen din, den har gjort susen for veldig mange !
  10. Da klemmer vi til. XLR Tac Evo Chassie bestilt.m 10 sk mag. Samt Rekyl klakk i stål. (Vertebrae) Ikke fordi jeg tror denne er bedre enn noe aent men fordi jeg synes den ser meget bra ut og allerede har en Eliseo på vei til en 338LM R700p. Mcmillan har jeg fra før,en sauer 200 i 6,5x55AI Magneto speed bestilt. Den er et must. (Vertebrae) Til dette "lille" prosjektet ville jeg ha en Tikka T3 ss i 7mm-08 Dette viser seg å ikke være så lett å få kjøpt i Norge da Schau ikke har i sitt sortiment. Har kontaktet flere forhandlere samt importør. (9-12 mnd's lev, spesial bestilling, noe dyrere) Standard svar jaja. Gir meg ikke så lett Tenkte deretter på div cal for så å bytte pipe etter hvert. 223 litt tynn. 22-250 for tynn å alt for hissig. 243 vet ikke hvorfor men liker denne. Søknad godkjent ! 308 mest fornuftig men litt kjedelig. 338 Federal Hmmm har en drøm om 338-06 så denne ligger på hold. De sist nevnte pga hylsa er den samme som jeg ender opp med til 7mm-08 Så da blir det 243 win. En utfordring sier de lærde ? Nå var ikke det så lett det heller. Alle med fornuftige priser ser ut til å være tomme for T3 ss lite eller super warmint i 243 ! Har et håp om at Winge har en, venter på svar. Topper hele rukkelet med en Marsh 5-40x56. (Vertebrae) I en (Spuhr) montasje 9mil. Tofot fra (RPS) Brems fra (RPS) Alle erfaringer å råd mtp valgt utstyr å kaliber 243 eller 7mm-08 tas imot med takk. Siden det er disse som skal brukes. Famler litt i blinde men det er sikkert noen meninger å hale her håper jeg. F.eks twist på ei halvfeit pipe? Lengde på pipe? Hvilke fabrikat? Er det noe bedre enn kriger? +++++++ ? Oppdateres fortløpende etterhvert med bilder når delene mottas !
  11. http://www.hornady.com/store/6.5mm-.264-140-gr-A-MAX/ Sorry! klarte ikke lavære ser ut til at A-Max har BC på 0,585
  12. Falcon Menace 5.5-25x50 FFP mil/mil
  13. Heilt enig i ditt resonemang den ser bra ut i tillegg ! D va Falcon eg brukte på Tikka T3 i sokndal sist lørdag Håpe virkelig at du får ein bra ein!
  14. Hei ! Vil ikkje anbefala Falcon Menace. Har ein i 5.5-25x50 FFP Dårlig optikk,løst retrikkel,liten øye avstand og upresise klikk. Utvendig tørret (høyde og side) justering løsner etter x antall skudd. For så at sett skruer knekke om du prøve å trekke. Sånn e min, men d kan jo hende at min e ein mandags kikkert Min neste blir Valdada IOR 3,5-18x50 eller 6-24x56 m/35mm rør. Men drømmen e ein S&B PM2 God Påske!
×
×
  • Create New...