Jump to content

remington 700

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by remington 700

  1. Har til dags dato ikke brukt dette kaliberet på elg, pga en 338 winmag til dette formålet. Men skutt noen reinsdyr, rådyr og bever med core-lokt ultra 140 grs. Funker meget bra, blir ganske så fine slakt. Min far har derimot skutt noen elg, mener å huske at det sjelden ble gjennomskutt. Ble nevnt i et jaktblad for en tid siden om kaliberet til elgjakt.
  2. Syntes det var et artig program jeg, kanskje skadeskyting og slikt er dumt å ha med på tv. Allikevel er det noe som skjer på jakt, bedre at de er ærlige istedenfor å bare konkludere med en bom. Hvor skuddet satt finnes det vel ingen bevis for. Kan jo være de hadde et lengre ettersøk, morgenen etterpå. Vanskelig å ha med seg kamerafolk, to jegere og en kokk med på et ettersøk.
  3. Kan ofte bli økt stressfaktor ved å skyte på bane. De fleste skyter nok bedre alene. Det er viktig å roe seg ned så mye som mulig. Puste hele tiden. Ikke sikt på blinken i et minutt uten å puste, da blir det som regel et napp eller et dårlig skudd. Lykke til!
  4. Skjøt en bever i hode/ nakke (sideskudd) med 62. Grains fusion 223. Den gikk ikke gjennom en voksen bever. Så nærmest ut som en varmintkule i ekspansjonen. Var jo mye beintreff da vel og merke.
  5. har hatt en kompis som har sett på mellom ladingene, hylsene slår ikke opp i kikkerten. Akkurat som om hylsa ikke får godt nok tak i utkastet. Må kanskje ta turen til en børsemaker, for det er irriterendes å ikke kunne lade uten å ta våpnet ut av skuldra.
  6. Har prøvd å ta raske offensive ladegrep, sene og bestemte. Den hiver av og til ut, men oftest så ligger hylsa igjen i toppen av magasinet.
  7. Hei Har store utkastproblemer med min nye x-bolt i 223 rem. Noen som har samme problem? Hva kan gjøres? Kan ammunisjonvalg ha noe å si? Lurer også på om det er mulig å forlenge den altfor korte stokken? takk for svar!
  8. Dette er en håpløs diskusjon, folk tenker forskjellig. Noen liker at folk skyter for hundene deres, samme hvem, bare at det skytes og at hunden tas godt vare på. Andre mener det totalt motsatte. Personlig har jeg ikke noe i mot at folk skyter dyr for min hund, så lenge de tar vare på den ved fallet. Et tips er å avle på hunder som er hissige på fallet og dermed holder jegerne unna bytte slik at du som hundeeier kan komme bort til "åstedet"
  9. Ja fantastisk skyting av han, tenk å ta en tiur med rifla i fart på nesten 100 meter, ikke alle som klarer det. Ellers så var det en fantastisk dag.
  10. Hei lurte litt på en ny kikkert på min sako 338 win mag. Det står mellom en zeiss duralyt 2-8 x 42 eller en leupold vx-r 2-7 x 33. Hvilken av disse er best når det gjelder optikk, brukervennlighet, slitasje/holdbarhet? leopold vx-r koster 5200,- (jaktogfriluft) Zeiss duralyt koster 5990,- (xxl) Takker for svar!
  11. Ring knut poverud i kongsberg. Han lagde en beverlue for meg 91715612
  12. Nå må det skje noe ved ulveforvaltningen. Det er for mye ulv i Norge, det er nok ikke lenge før noe slikt skjer i Norge heller. Kanskje er det er det en slik hendelse som må til for at det skal skje noe drastisk innen forvaltningen.
  13. Vadmel er jo det beste jakttøyet man får . Har brukt mye gore-tex og slikt "fancy" utstyr. De to siste årene har jeg brukt vadmel, og komforten er helt fantastisk. Et tips er Roger Seigerud sin vadmelsdress, har fungert topp i to år nå, ikke en skramme til tross for 50 dagers hardt bruk.
  14. Takker for mange fine forslag, kontaktet granberg garveri. De kom fram med en knut poverud, som hadde mye erfaring og som var svært dyktig. Tror jeg prøver han et forsøk.
  15. Hei, lurer på om det er noen som vet om noen som kan sy luer av skinn (bever og rev). Har prøvd noen buntmakere, men finner ingen som kan ta på seg oppgaven. Takker for svar!
  16. Hei har en elghund (grå) som er ca 8 måneder, den har ikke utviklet steiner enda. Er det for sent nå eller kan de fortsatt komme? Finnes det eventuelle tiltak for å få dem "ned"? Takker for svar!
  17. Hei lurte på om det er noen her inne som vet om områder rundt Tønsberg, hvor det er mulig å få kjøpt jaktkort på skogsfugl? Helst innen en time/halv times kjøring fra Tønsberg. Takker for svar.
  18. Mange fine forslag her. Hunden hjemme heter Balto, et enkelt navn å rope.
  19. Skal jeg være ærlig så synes jeg jakt har blitt altfor dyrt og da mener jeg generellt alljakt. Det er ikke lenge før man må selge alt man har og eier for å kunne dra på jakt. Snart blir det de med mest penger som vil få mulighet til å jakte. Er man villig til å betale 150 kroner får å jakte ulv, så kan dette medføre en prisøkning i kortet,over tid, siden grunneirne skjønner at folk er villig til å betale for å jakte. Dermed blir ulvejakta en inntekt for grunneierne. Prisene på jakt har økt noe grusomt de siste årene jeg mener vi må prøve å stoppe denne trenden. Slik at den allmenne mann har en mulighet til å jakte.
  20. Hei har veldig lyst på en enkelt løpet harrington richardson i 223 rem. Jeg har en harrington hagle og er meget fornøyd med den. Har testet disse riflene og liker de fantastisk godt. Er det noen av dere som vet om våpenforhandlere i Norge som driver ¨selger harrington and richardson? Takk for alle svar.
  21. Må si jeg virkelig liker disse filmene, veldig ekte opplevelse her. Liker seærlig rammen rundt selve filmen. I tillegg er aktørene med på å gjøre filmene fantastisk morsomme.
  22. Det er en gammel skytterlags mauser. Har skutt med den siden jeg var 5 år. Har igrunn litt lyst til å beholde selve riflen.
  23. Har ei gammel kongsberg mauser banebørse i 22 lr. Jeg har lenge hatt planer om å gjenge ned løpet og bytte kaliber til 6,5. I tillegg vil jeg bygge om stokken til en kkc. Planen for våpenet er ei ordentlig treningsbørse, siden jeg har ganske sære og dyre kalibre til jakt. Hvis man i tillegg vil ha en demper på en slik rigg hva tror dere prisen på riggen vil bli. Noen med same erfaring? Tenkte jeg kanskje kunne hyre Ryen ved Hamresanden. Er det andre stokker som burde vurderes, fås det i det hele tatt kkc skjefter til slike våpen? Takk for alle svar.
  24. kjøpte ei sako L691 i 338 win mag. vanvittig rå rifle. Liker litt eldre våpen som tåler en trøkk.
  25. Uansett så er vi i to veldig ulike kulturer.
×
×
  • Create New...