Jump to content

endl3ss

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by endl3ss

  1. Jeg kjøpte en av de tre siste som kom inn i landet i 2010. Allerede da var det kommet restriksjoner fra USSD på eksport på denne modellen, men Capsicum hadde en allerede godkjent eksportlisens liggende som ennå ikke var benyttet, og denne ble brukt for å få de siste tre børsene til Norge. Den meldingen de fikk hos Capsicum var at det ikke kom til å bli mulig å få eksportlisens på den spesifikke modellen noe mer, og grunnen var rett og slett flammedemperen og gjenget løp. Har ikke hørt at dette har forandret seg, og de har ikke hatt den i sitt sortiment siden da så vidt jeg har sett. Forøvrig, det første jeg gjorde etter at børsa var i havn var å stue den sorte synthstokken lengst inn i skapet, og handle en standard Mini-14 trestokk istedet...mye penere Finishen er grei nok for min del, ikke noe enorm eye-catcher som en laminert gærning kan være....helt grei, hverken mer eller mindre.
  2. Jeg sitter på en Mini-14 Tactical rifle med 16.12 inch løp, og planen har vært å bruke den til rådyr. Derfor var jeg en smule interessert i å finne ut hvor mye futt det var i børsa med forskjellig jaktammo, og testa litt forskjellig. Rådyrene bryr seg sannsynligvis mindre om de små forskjellene som er i guffe på forskjellig ammo fra børsa mi, men skal man være pirkete så har jeg strengt tatt funnet kun én fabrikkammo frem til nå som i børsa mi er lovlig for rådyrjakt, og det er S&B Softpoint. Blå verdier er kronografert (med demper), alt annet er beregnet med Norma sitt ballistiske program. Rødt er i teorien good shit for rådyr (dog ennå ikke prøvd "In Reallife™ "): Masse helmantel som har mer energi, men med ekspanderende ammo så dere selv resultatet over. Så jeg tenker at det kan være greit å være forsiktig med kappinga.
  3. Jeg har en Mini-14 Tactical Rifle med ca 41 cm løp, og en A-Tec CMM-6 ståldemper. Under normale forhold synes jeg ikke bakblåsten er noe problem. Unntaket er når våpenet er nypussa og jeg har vært litt lemfeldig med tørrpussing i etterkant, eventuelt ikke tørka av det som børsa har svettet ut. Da kan det kjapt bli en del artige seanser med svarte flekker over hele trynet, til overraskende stor forlystelse for de som måtte være i nærheten På børsa mi øker utgangshastigheten med en 4-5 m/s sammenlignet med uten demper, samt at treffpunktet detter ca 15 knepp ned. Men samlingene krymper jevnt over til halvparten av det jeg får uten demper, så totalt sett er det veldig god stemning hos meg ihvertfall. Det største problemet jeg har hatt (det er ikke VELDIG stort) er at det hender at børsa ikke lader ny patron, en god gammel FTL (failure to load). Dette skjer konsekvent med mine 5-skudds jaktmagasin, begge de to jeg har. Når jeg plugger i det 20-skudds magasinet som fulgte med børsa, så går det helt greit. Har bytta til Wolf rekylfjær som er litt sterkere for å se om det hjalp; det hjalp litt, men ikke helt. Børsa veksler tilsynelatende veldig godt, pælmer tomhylser ut med stor entusiasme som normalt er, men innimellom så får den ikke med seg en ny patron inn i kammeret. Har ikke fått noen forklaring på hva som kan være feil. Jeg TROR at det kanskje kan være at økt trykk i glidekassa presser ned på patronfølgeren i 5-skuddsmagasinene på feil tidspunkt, og at dette gir en FTL, men er ikke sikker. Har vurdert å ofre et av de to 5-skudds magasinene jeg har, og mekke litt på det. Bore opp noen hull i patronfølgeren for å "ventilere" nedover litt bedre, og se om det hjelper noe. Men aner egentlig ikke... Justerbar gassport kunne kanskje også hjelpe, men orker ikke styre med det ennå ihvertfall. Og hvis det er økt trykk i glidekassa som er årsaken (som jeg tror pr nå) så vil ny gassport sannsynligvis ikke hjelpe i det hele tatt. Tror jeg...
  4. Ok, det var som bare tusan. Er det noen andre steder som har åpent i Oslo-området, de neste tre dagene? Eventuelt i Trondheim, eller strekningen Oslo-Trondheim via RV3 første del av neste uke?
  5. Hei, Er det muligheter for oppskyting i Oslo-området i løpet av inneværende uke? Tenker da både på begge rundene med treningsskudd og selve skyteprøven? Har skutt en del tidligere i år, men ingen av rundene er sånn sett registrert som treningsskudd. Hadde tenkt meg på Løvenskiold på lørdag og få gjort det som trengs da, men trenger å få ordnet en runde treningsskudd før det også...er det muligheter? ...og ja, Fjellhallen har vel åpen i kveld, men det kolliderer med andre ting... Har tittet på OJFF sine sider om Løvenskiold, men blir forøvrig litt forvirret av dette (uthevet del): ...og dette (uthevet del her også): Er det åpent på 100-meter'n på fredager også, eller er det ikke? Og hvis ja, hva er åpningtidene?
  6. Satt å titta på det samme, og stålsatte meg for ett eller annet dritt, men det var jo til syvende og sist greit innslag. Kudos til han fra DFS, positivt overrasket over hans kommentarer, med bakgrunn i min latente skepsis mot de kara (godt basert på en del uttalelser her inne, bare sånn at det er sagt; ikke sett noen "sure gamle gubber" sjøl...selv når jeg har kommet slepende med min egen Mini-14 og dens iboende leamikk... ).
  7. Merk at klarering er noe annet enn autorisasjon. Mange som er klarert for Hemmelig som overhodet ikke kommer i kontakt med noe som helst "hemmelig". Denne klareringen er kun et forberedende tiltak som gjøres i tilfellet man skulle bli satt til en jobb som betyr omgang med informasjon som er gradert Hemmelig. For å få faktisk tilgang så må man også AUTORISERES for Hemmelig. Det å bli KLARERT for Hemmelig betyr bare at hvis jobben din skulle innebære at du trenger tilgang på Hemmelig info, så kan du autoriseres for dette uten problemer. Klareringen betyr ikke at man automatisk har tilgang på alt av Hemmelig info. Mange som misforstår det der... Det er forholdsvis få personer som er klarert for høyere enn Hemmelig (mao Strengt Hemmelig), totalt sett. Angående hva man får lov til eller ikke; en bekjent rota litt med "alternativ tobakk og urtevekster" før førstegangstjenesten, og ble pga dette ikke klarert for Hemmelig. Men han hadde allikevel en helt grei og normal norsk førstegangstjeneste som ammunisjonssoldat i Brig N. Han var temmelig happy han, og skjøt like mye som de fleste andre gjør i løpet av året sitt i grønt. Det er allikevel mulig at du kan få trøbbel med NATO-klareringer da, noe som fort er nødvendig for utenlandstjeneste, hvis det skulle være interessant for deg.
  8. endl3ss

    Ruger mini 14.

    Uten å garantere at dette er ditt problem på børsa di, så kan jeg bekrefte at min nye Mini-14 Tactical i 2010 hadde godt med kliss fra fabrikken på "gass-nippelet". Jeg pella hele børsa fra hverandre og kjørte en full puss før jeg stakk på skytebanen første gang, og det funka helt greit. Så du skal ikke se bort ifra at det kan være lagringsfett også på ditt smelljern.
  9. Hvis man ser følgende uttalelse... ...opp i mot følgende... ...så kan vel dette kjapt tolkes som kroken på døra for alt av halvautomatiske rifler til praktisk skyting, og de få børsene med uttagbart magasin som er godkjent for jakt, for eks Mini-14, Molot Vepr etc. Spesielt når utvalget for alle praktiske formål her sier at registrering av magasin vil by på store utfordringer, på grensen til hva som er laseggjørbart. Når man i tillegg titter på følgende: De fleste kan vel være enig i at Mini-14 (og dermed også alle andre halvauto med uttagbart magasin med høy kapasitet) ikke lenger, gjennom sin utforming, fremstår som spesielt ufarlig, og det samme vil også gjelde for de fleste rifler for praktisk skyting. ...jeg blir ikke mer positiv her...
  10. @TIKKA-T3-NAMSOS Er enig i at tradisjonell ull er helt forferdelig, der tilter jeg selv og klør vettet utav meg sjøl. Men Ullfrottè er helt fint, det er ull men stikker/klør ikke. Megaforskjell på for eks Forsvarets ullgenser mot bar hud (...the horror...), og ullfrotte langarma skjorte. Sistnevnte er en fryd. Gamle ullgenseren stakk jo omtrent igjennom feltskjorta hos meg ihvertfall, ble tullete.... De andre variantene av moderne ullundertøy er også stort sett helt brilliant i så måte. Unntaket er selvsagt hvis man er allergisk mot ull da, hvis det er noe som går an...
  11. Åhh du aner ikke hvor rett du har der....eller...? Det har skjedd temmelig mye på klesfronten i Forsvaret de siste årene, mye bra og noe mindre bra. Man skal allikevel være LITT forsiktig med å glo for mye på de fancy klærne som man ser på soldater enkelte ganger. Dette er av samme grunn som det bestandig har vært, mange handler privat, rett og slett fordi det utleverte materiellet ikke bestandig duger... eller at gutta har litt vel stor havesyke. Har selv ALT for mye utstyr som jeg har stæsja meg opp med til jobben, gjennom sivile innkjøp. Så noe av det utstyret man kan se på gutta kan være anskaffet privat. Ensfargede membranjakker for eksempel, typisk anskaffet privat, dog vet jeg ihvertfall av èn avdeling der dette blir utlevert. Arcteryx LEAF er et eksempel på dette. Personlig så kan jeg faktisk dresse meg opp med kun privat kjøpt bekledning, og fortsatt se helt militær ut. I tillegg så er det flere varianter av enkelte deler av bekledningen, membranuniformen er et godt eksempel på det. Membranuniformer har det blitt testet flere varianter av, vi har vel vært innom Norrøna, Cato Ringstad, Bergans og Helly Hansen. Fuglene må vite hva som leveres ut nå, det har skjedd hurtige forandringer der tidligere, så jeg kan ikke garantere at det jeg fikk utlevert i 2006 er det samme som er i sirkulasjon nå (jepp, bruker faktisk fortsatt den fra 2006 ). Ørken-membranen min fra 2005 var fra Bergans, samme med den jeg fikk i 2007. Tror N-kamo membranen er Norrøna faktisk. Med andre ord så kan man gå på en smell når man handler, og kjøpe noe som bare var til utprøving og til slutt ikke holdt mål, til tross for at det ligner på nåværende utstyrspakke. På undertøyssiden så er det veldig bra synes jeg, spesielt siden det stort sett er odel og eie etter tjeneste, så jeg sitter med en ganske stor haug med Ullfrottè langunderbukse og langarma skjorte. De er veldig digg, utrolig bra som base-layer. Det samme kan sies om de litt tykke sokkene fra Ullfrottè, og den litt tykkere "bestefarsskjorta" med glidelås fra samme produsent. Ullfrottè selges jo over en lav sko, men er ikke akkurat billig. Her er det massevis av helt sivilt tøy, Ulvang, Devold, Aclima....you name it. Windstopperlua med fleece på innsiden er veldig god og varm, der får man tilsvarende løsning fra Lowe og andre. Men på sitt varmeste, altså bretta ned over ørene, så har den en påvirkning på hørselen da. Her finnes det mange typer som gjør samme nytten fra det sivile markedet. Hansker har jeg egentlig gitt litt opp på, har fortsatt en stadig søken etter den perfekte hansken som gir meg full førlighet med våpenet, men som allikevel gjør at jeg ikke fryser fingrene av meg. Der har jeg til gode å få utlevert noe som funker etter MINE krav ihvertfall, og har endt opp med å kjøpe ett par Damascus-hansker som jeg ikke husker betegnelsen på. De virket varme nok til 30 speik på Rena i fjor, men ikke fått testet de ut tilstrekkelig til å kunne si bastant at "this is it!". Registrerer at Arc'teryx har kommet med noe som heter Arcteryx Leaf Alpha SV Hanske som ser lovende ut, men ikke testet de overhodet. Vurderer de faktisk. Har aldri blitt komfortabel med vindvottene og ullvottene inni, selv de "nye" med fornuftig stramming og forsterkninger. Jeg vet at det må være min egen feil... Vedrørende membranuniform så er det som nevnt i starten litt forskjellig ja. Jeg har en ørkenvariant fra Bergans som er veldig stiv og bråkete, men på grønnkamo-siden har jeg en fra Norrøna som bråker vesentlig mindre og som faktisk er veldig myk og behagelig, OG holder vær og vind ute. Har hørt mye skryt om Norrøna Recon, som er sivil versjon av den jeg har i militær utgave, og har sågar sett noen karer fra "de-som-ikke-bestandig-bryr-seg-om-å-gå-veldig-likt-kledd" som benytter seg av denne. Har ikke prøvd denne selv, men hører de sier at den blir mye mjukere med bruk, uten å nødvendigvis å miste alle væregenskaper. Personlig så har jeg switcha litt over til Arc'Teryx LEAF jakke og bukse, egentlig en militær variant av Alpha SV jakke/bukse, og er veldig happy med den. Men den bråker jo LITT da, uten å være en værsting. Og dyr... Jeg har også blitt veldig glad i Kermel-uniformen, den er vel i utgangspunktet fra NFM/Equipnor, og heter Baja Smock og bukse. Ser ut som om den er forsvunnet fra markedet nå, så da blir det vel raskt fra overskuddsutsalg at man kan finne den. Uansett, den er veldig myk og behagelig, veldig stille. Det er som en litt tynnere M75 feltjakke, og vesentlig mindre stiv. Bakdelen er at den også ikke er vind/vanntett... i den grad M75 noen gang var det... Baja'en må med andre ord benyttes med et eller annet windstopper-lag under, samt ekstra isolerende lag. Alt dette er jo vel og bra det, men det plagget jeg har brukt desidert mest vinterstid, dog ikke på jakt, det er JIB. Jacket-In-a-Bag, boblejakke som kan pakkes bort i en liten ball. Det er utrolig digg å hive på seg utapå alt annet man har på seg, når man setter seg ned for en liten pause. Varmer som fy, men er ikke noen regnjakke da, så er det regn eller sludd så blir den fort kjip. Men tørt og kaldt...glimrende! Der er jeg faktisk usikker på hvem som lager den som benyttes i Forsvaret nå, da jeg ikke har blitt beæret med utlevering av denne. Trur det er Nanok. Har sett at Nanok lager jakke/bukse i som ligner veldig, der begge deler er vendbare grønn/hvit. Vedrørende forsvarets modell så er det strengt tatt ikke en JIB, da den er alt for stor til å kunne komprimeres i særlig grad, og så vidt jeg vet så blir ikke dette gjort heller. Registerer at du sier at du ikke har veldig mye penger å bruke på klær akkurat nå, og der kommer vel det første og største problemet med det nye materiellet som Forsvaret bruker pr i dag. Det er DYRT materiell. Faktisk veldig dyrt for sivile... (alt er selvsagt relativt da) Utstyret som leveres ut i dag er dyrt i utgangspunktet, og i mange tilfeller får man ikke kjøpt dette noe sted i militær utførelse. Da gjenstår direkte sivile utgaver, eller helt sivilt med tilsvarende egenskaper. Alternativet er å holde seg til eldre utgaver av militært materiell som er å finne på overskuddsutsalg. Det utstyret som vi har brukt i alle år frem til Soldat2000 kom for fullt har jo tross alt fungert, enkelte er fortsatt veldig begeistra for M75 feltjakke i bomull, og får man et ubrukt eksemplar og er litt nøye med vedlikehold så kan den fungere fint. Jeg har prøvd begge tidsepokene. Jeg har selv surra rundt i ned mot 35 speik og på nullføre i sludd og dritt med M75 jakke og bukse, M77 støvler med tåladder og østerdalssokker (...fy f...), Anna, BF, "vinter, under, lang" i bomull, feltskjorte i bomull, helsetrøye i bomull og ullgenser, og jeg lever ennå. Det funka jo på et vis... Men jeg har også prøvd det samme med Alva Bever, membranuniform, Brynje Arctic, Ullfrottè og diverse sivile remedier, og ser meg ikke tilbake Vet ikke om jeg tør å komme med noe prisoverslag for en komplett vinterutrustning bestående av SIVILE VERSJONER av nåværende militære utrustningen, men du kan nok komme opp i 10-15 000,- for komplett sett med membran jakke/bukse, et par sett med Ullfrottè over/under, to-tre par med Ullfrottè sokker, tykk Ullfrottè skjorte, Trango windbloc fleecejakke (1600,-), den gode gamle ullgenseren (den er vel mulig å få billig og er fortsatt like god), M77 støvler og fotposer (eventuelt et par Alfa Bever Gore-Tex støvler, kjappe 2500-3000,- avhengig av modell), gode hansker/votter, Nanok fiber jakke/bukse (1600,- for jakka) og den windstopper lua som ligner den fra Lowe. Da snakker vi altså sivile direkte ekvivalenter til Forsvarets nåværende utrustning. Hvis man går for sivil bekledning som ikke nødvendigvis har et direkte slektskap til et militært plagg, men som fortsatt gjør samme nytten så kan det tippe begge veier spør du meg, du kan finne ting som er overraskende billig og som fortsatt er bra, men det kan bli vesentlig dyrere også. Som et eksempel, så vil en komplett Norrøna Recon, som er én av de variantene av membranuniform Forsvaret har benyttet (dog da med norsk kamuflasje), og som er mulig å få fatt i for sivile, koste 6098,- som det billigste jeg har sett, ofte nok enda dyrere. Ullfrottè er ikke billig det heller. Et annet eksempel, Arc'teryx LEAF Alpha SV jakke og bukse kjøpte jeg for ca 6000,- settet gjennom jobben; skal jeg handle den sivilt så vil det koste meg 5800,- for kun jakke, og over 3600,- for buksa... Og hvis man skal gå for den helt sivile utgaven av sistnevnte, så blir det altså en Arc'teryc Alpha SV jakke/bukse, og da blir prisen 5400-5500,- for jakken og ca 3000,- for en ekvivalent til LEAF buksa. For min egen del, så benytter jeg mye Arc'Teryx om dagen, både på skall/membran-fronten og middellag under. Hvis jeg MÅ gå reglementert, så blir det den gode gamle Norrøna-membranen. Jeg kjører KUN ull helt innerst. Forsvarets gode gamle feltskjorte har jeg kasta i søpla til fordel for Ullfrottè-skjortene, de er helt overlegne. Jeg bruker ullstrømper innerst på beina, og eventuelt ullsokker hvis det er ekstra kaldt. Jeg har kutta M77 og fotposer, selv om den kombinasjonen var en suksesshistorie, og bruker nå stort sett Alfa bever. Ullgenser'n er fortsatt fin som snus, dog har jeg handla litt sivilt der også og endt opp med en Mountain Hardware Monkeyman fleecejakke. JIB har jeg med selvsagt, både jakke og bukse, der bruker jeg fortsatt en Snugpack-variant, rett og slett fordi jeg ikke har utlevert Nanok (eller hva det nå er) pr i dag. Jeg sverger av en eller annen grunn fortsatt til "jegerlue", men ikke Forsvarets, den likte jeg aldri. Har bestandig brukt sivile varianter der, og har brukt en fra Ullfrottè de siste gangene. ...dog har jeg nå kjøpt en skikkelig horete ull-lue hos Rogne utafor Trondheim, sort med Ruger-logo og rødt/gult flammemønster langs nedre kanten, som sikkert vil lage trusekrøll på enkelte neste gang jeg skal stille i uniform... Litt fritt etter husken dette her, hvis noen ser direkte feil, så rop ut!
  12. Min Mini-14 Tactical i .223 Rem med 16.12" løp gir 869 m/s med S&B 69gr Match UTEN demper, og 874 m/s MED demper. Demper er A-Tec CMM-6. Målt flere ganger så det er en relativt konsekvent økning. men det er marginalt ja, og ikke merkbart på skiva mi ihvertfall...
  13. Er selvsagt enig i det, prinsipielt sett ikke noe forskjell på mitt og andres våpen sånn sett. Men er spent uansett...
  14. Noen som har Mini-14 og har vært på skytebanen etter 22/7? Jeg har en Mini-14, men har holdt meg unna foreløpig, litt pga dårlig med fritid, men også pga en gnagende følelse i bakhodet om at enkelte ville glo stygt på meg... Nå blir det vel snart noen turer på Løvenskiold igjen, men er selvsagt veldig spent på hva slags reaksjoner (if any) jeg kan få. Jeg er selvsagt veldig klar over at det da altså ikke er min feil at ABB brukte den børsa han gjorde, og at det heller ikke våpenets skyld. Og jeg forventer selvsagt også at jeg skal kunne få brukt den uten å være nødt til å høre/se at noen reagerer på det, og behandler meg som spedalsk. Men er det noen som allerede har luftet Mini'en sin og fått noe pepper/kommentarer? Edit: skriveleif
  15. Ok, takker og bukker. Skal sjekke ut litt nærmere. Ser etter litt sjekking på Hauskens hjemmesider at også de har dette designet. Sto faktisk på sidene deres (doh!)...
  16. Hei! Vet noen om en lyddemper som er mulig å få fatt i her i Norge, i kal .22 LR, med hel innmat? Altså innmat (baffler osv) som er maskinert ut i et eneste stykke metall, og ikke består av moduler og/eller løse baffler og spacere? Har hørt/lest at Hausken muligens har en slik design, men er usikker; noen som har en modell som har slikt design? Skulle gjerne likt å høre hvilke modeller som har dette, diameteren på innmaten, og hvilket design som benyttes, hvis dette er mulig å finne ut av...
  17. Mine dypeste kondolanser til alle. Dette påvirker oss alle, selv de som ikke er direkte berørt med tap. Jeg har egentlig ikke ord...men sender varme tanker til alle berørte. Har selv fått uoffisielt bekreftet at en god venn av min bror og meg er ett av offrene på Utøya.
  18. Årsaken at jeg spør vedrørende magasin, er at jeg fikk både 30 skudds og 20 skudds magasin fra USA tidligere i år (rundt mai-juni), uten problemer. SÅ har det kommet restriksjoner etter dette?
  19. Oooooh, veldig nice Grei samling, omtrent det samme jeg hadde på 50 meter med min Mini-14 Tactical. Er de gruppene der med eller uten demper? Sjøl så venter jeg fortsatt på ett par smådeler før jeg får bytta den svarte synthstokken børsa kom med til en mye koseligere trestokk, men skjer vel forhåpentligvis snart. Er litt gass bak til meg også med en A-Tec CMM-6 foran, men ikke verre enn at det går greit, såfremt at jeg ikke har dosa inn sluttstykket og låsekasse innvendig med olje. Humra litt han standplasslederen i fjellhallen på Kjelsås da jeg lå der med nypussa børse... @ Hassel: Har de slått seg vrang mtp magasiner i det siste eller?
  20. Det er vel det jeg må bynne med også, eventuelt sette opp et finmaska ishockeymål til høyre for meg. Trur jeg fant 1/3 av hylsene etter runden oppi fjellhallen - aner ikke hvor resten ble av. Uansett, så lenge man sier ifra at man har halvauto, og at hylsene kan fly litt, og får anledning til plassere seg til høyre, så burde jo problemet være ikke-eksisterende. I forhold til å unngå å skape irritasjon, så hjelper det nok vesentlig å ikke nødvendigvis prøve å emulere forsvar mot de røde horder i en skyttergrav, og kanskje holde ildtempo på noe annet enn rapid fire...
  21. Menace: Her er børsa, bildet er leecha et annet sted på nettet: Her er ett eksempel fra skyting på papptallerkener i forrige uke i Trondheim, Sellier & Bellot 55gr FMJ på 100 meter, nederste serie er uten demper, den øverste er med demper, en A-Tec CMM-6 forøvrig. Det må sies at det ikke er helt representativt da. Jeg har skutt bedre med børsa enn dette, men ett par faktorer var i mot meg her, for eksempel medforstørrende retikkel som gjorde det umulig å se den svarte flekken, litt dårlig lys etter hvert, og jeg fikk trøbbel med å dele skiva med retikkelet. Jeg har skutt bedre uten demper oppe på Løvenskiold, på den 100 meter elektronikkbanen der. Forøvrig, ikke spør hvorfor skudda gikk så høyt med demper, aner ikke. American Eagle 55gr FMJ gikk laaaangt under svarten. Jeg er jo klar over at jeg ikke akkurat kjøpte noen skarpskytterrifle, så jeg er egentlig happy, og for mitt bruk er det mer enn tilstrekkelig. Men skal se mer på samlingene i fremtiden, med ordentlig skiver og litt mer hensiktsmessig støtte...vel og merke når det går an å legge seg ned på en bane her i området uten å fryse av seg bjellene... En annen sak er at Tactical'en er problematisk nå. Det var Capsicum som førte disse, men de fikk de tre siste børsene her i høst, min er en av dem. US State dept. liker ikke å gi eksportlisenser på halvautomater med flammedemper (eller var det gjengingen) nå lenger, så det ble alt for mye mas med disse børsene. Capsicum sa at de ikke ville ta inn disse igjen.
  22. Jeg kjøpte en Mini-14 her for ikke lenge siden, og har vært på Løvenskiold og fjellhallen oppi Kjelsås med den noen ganger. Det første jeg gjorde var å henvende meg til skytebaneleder vedrørende problemet og prøvde å få plass ut på høyre flanke, da jeg jeg hadde hørt at Mini'en var ganske røff på utkastet, og ville ikke irritere noen. Men fikk høre alle gangene at "det var ikke noe problem, det går så bra så...". Og det var det heller ikke, ingen klager, selv fra folk som lå rett til høyre for meg, snarere mer litt positiv interesse i hva slags børse jeg hadde, i og med at den kanskje ser litt vel...hrrmm....SORT ut... Det er forøvrig en Mini-14 Tactical rifle med sort synth-stokk og ultrakort løp med flammedemper (40,9cm). Ble positivt overrasket faktisk, ingen irritasjon eller klager, mer litt godmodig humring der børsa med stooor entusiasme pælmet hylser i alle retninger, 5 meter skrått fremover, 10 meter rett ut til siden, oppi nakken på karen rett ved siden av, over kommunegrensen....etc etc... Jeg har jo lest litt her inne om at det ikke er alle steder i landet der man er like positivt instillt til halvautomater, men jeg har som nevnt ikke fått en eneste negativ henvendelse. Når det er sagt, har jeg mulighet og det er ledig så legger jeg meg konsekvent ut på høyre side
  23. Hmmm, jeg får prøve litt forskjellig fremover... Skyte litt mer og se om børsa "setter seg", og hvis ikke det hjelper så får jeg se hva som skjer hvis jeg plukker ut bufferen. Når vi er inne på bufferen: hvor stort problem er det at metall-mot-metall slagene fra mekanismen på Mini-14 ødelegger kikkertsikter? Det var eneste grunnen til at jeg satte den inn, og merker ikke noe særlig forskjell i etterkant. Er jo ikke mye rekyl i børsa her, men metallet slår en del.
×
×
  • Create New...