Jump to content

mrt89

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

mrt89's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. var innom kitchen og "prøvde" knivene sammen med samboer. Må si jeg likte Mac, men samboer likte Global. Må si jeg fikk ett bedre inntrykk av Global en tidligere. Kanskje det er en fin kombo som vi begge kan bruke. Og som Bly sier, 50% på de knivene er jo bare helt supert. Trur vi kanskje skal vurdere de. Men skal prøve og få få kjent litt på de knivene som dere nevner. takk for fine innspill
  2. Hei. Som tittelen sier er jeg ute etter og kjøpe meg selv den perfekte julegave. Jeg skal bytte ut mine Victorinox kniver med noe bedre. Jeg ønsker meg kniver av god kvalitet som er gode og bruke. Skal ligge godt i normale "manne hender". Har sett på kniver i prisklassen som Global, Mac osv ligger i. Global synes jeg ikke lå helt optimalt i hendene mine. Hva ville du kjøpt til deg selv, og hvorfor? Håper på noen gode innspill
  3. Trenger jo ikke og være kun til links skytere da. Men slik at jeg kan bruke den. Feks slik som H&K P30 er. Har jo også lyst til at slaidstopp skal være mulig og bruke, selv om du sier man ikke har serlig bruk for det. Noen som kan komme med noen anbefalinger angående pistol som er tilpasset oss som skyter links? Eller er mulig og tilpasse. Er vist orde ambidextrous jeg er ute etter. Men etter det jeg skjønner vil ikke det inkludere magasinutløseren, den vil jeg også ha på "rett" side
  4. Hei. Har prøvd og søkt litt rundt på nett angående pistoler for oss som skyter links. Har vært inne på diverse nettbutikker, både norske og utenlandske uten og finne konkret informasjon. Det står ikke oppgitt om den kan levers for oss links skyttere. Eneste jeg har funnet er H&K P30. Jeg likte det meget godt at både høyre og venstrehente kan bruke denne pistolen. Så spørsmålet mitt er om noen her inne her en god oversikt over hvilke pistoler som levers 100 % for links skytere? Pistolen skal brukes til praktisk skyting om det har noe og si. Kjekt om det er mulig og modifisere pistolen også til egne ønsker.
  5. Hei. Har ikke fått sove, så da har tiden gått med på og se youtub filmer. Kom over en artig sak, og det er en AR-15 pistol (ja det sto pistol i evnebeskrivelsen) Søkte litt rundt på nett og navnet Olympic Arms K23P A3TC kom opp. Er vist 9mm Men det jeg da lurer på er om denne "pistolen" er lovlig i Norge? Kan ikke tenke meg til at den er det, da jeg ser den slik som en forkortet AR-15 rifle.
  6. mrt89

    Rifle til elgjakt

    Takk for svar. Hadde ikke regnet med så mange svar på så kort tid. Prisen er uten kikkert. Er kun selve riflen til max 15.000 kr. Så kommer jo optikk osv. Men siden optikk kan koste fra noen 100 lapper og opp til flere tusen så velger jeg og holde det utenfor. Derfor er budsjette såpass stramt. Skal sjekke ut de riflene dere har nevnt, så er det bare og komme med flere forslag. Tar til meg alt med stor takk. Alt jeg kan bedømme er jo utsende. Erfaring om riflene har jeg ikke. Men av utsende likte jeg litt den remington 700 sps. Er jo viktig at utsende er bra også. Selv om man ikke skal være noe moteløve når man er på jakt.
  7. mrt89

    Rifle til elgjakt

    Hei. Da har økonomien gjort det mulig og invistere i ei rifle til elgjakt. Jeg har vært med på elgjakt tidligere og det har meget givende. Så da tenkte jeg og kjøpe egen rifle. Men så er det jo slikt at jeg ikke kan noen ting om hva som er ei god jakt rifle. Så da må jeg nesten spørre dere her inne. Riflen skal brukes til elgjakt først og fremst. Jeg ønsker en god og presis rifle. Kort løp, da det vil være enklere og frake med seg. Ønsker at riflen skal veie lite. Og er en fordel om riflen har muligheter til og bygges om. Kan tenke meg at jeg vil like og kjøpe utstyr osv og fikle med den. Har værtfall vært tilfelle med alt mulig ellers jeg eier. Hvordan kaliber er det og anbefale? Prisklasse, helst under 10.000 kr. Men kan strekke meg til 15.000 kr.
  8. Hei. Trur jeg skal leite etter en annen klubb. Virker som utrolig useriøst. Står ikke kontakt info på nettside. Mail adressen er oppgitt etter folk har spurt på forumet. Ingen telefon nr eller noe. Men så er jo problemet og være aktiv i en annen klubb som er et stykke unna. Da jeg har lange dager på jobb osv. Hvordan fungerer det. Hvor aktiv må man være. Og kan man være medlem i en annen klubb i en annen by?
  9. Klubben har utlån av pistoler så da er den grei. Klubben ser ut til og holde kurs som grunnkurs og sikkerhetskurs praktisk. Men er ikke sikker på det siste da det er mye rot på hjemmesiden demmes. Jeg er 20 år (21 år innen 6 mnd) så kan jo både kjøpe pistol og rifle da. Men vil ha rifle. Tromsø pistolklubb driver med praktisk skyting. Det står det opplyst på deres hjemmeside. http://tpsklubb.homelinux.org/index.php ... &Itemid=54 Tromsø Praktiske Skyttere er direkte underlagt NFPS som er det nasjonale forbundet for sporten. Så regner nå med det er sant, da jeg snakket med et medlem som bedriver praktisk skyting i klubben. Og det at finsnes er nærmeste klubb gjør ikke noe. Vil ikke satt mine bein der . Da er det like greit og dra til Oslo. Kortere tid med fly dit en med bil til finsnes. Og der er jo ikke så dyrt og fly lenger. hehe
  10. Sikkert gøy. Men ikke noe jeg kunne tenke meg nå. Siden ting koster penger, så vil jeg heller bruke penger på rifle en pistol Men joda, pistol frister også. Men ikke like mye.
  11. Ok. Da har jeg fått klarhet i det. Så jeg skal altså gå frem slik. Melde meg inn i Tromsø Pistolklubb (som bedriver praktisk skyting, men står ikke på listen til NFPS) Ta nybegynnerkurs de holder. Vente 6 mnd så å søke om pistol og kjøpe den Ta sikkerhetskurs i praktisk Melde meg inn i NFPS og så å søke om rifle Dette hørtes meget dyrt ut da jeg ikke er interessert i pistol. Og den vil ikke bli brukt. Ergo kaste penger ut av vinduet. Nei får ta og snakke med pistolklubben og høre hva som skjer. Men er det klubben som holder sikkerhetskurs i praktisk? Og er det samme kurs for rifle og pistol? Takker for hjelpen så langt.
  12. Mente jeg hadde lest sånn lett over. Men skal selvsakt lese på nytt. Men du nevner pistolklubben, og det mener jeg også at de startet opp med praktisk. Men jeg vil drive på med praktisk rifleskyting. Og det kan man jo ikke gjøre i en pistolklubb? Og klubben man er medlem av må vel drive praktisk for og få lov og inneha våpen til praktisk? For man får vel ikke en AR-15 til vanlig baneskyting, slik at vi kan øve oss til vi flytter til en plass som har praktisk rifleskyting.
  13. Hei. Jeg om madammen har lenge tenkt og starte med en hobby sammen. Og har kommet frem til at vi ønsker og drive på med skyting, og helst praktisk skyting da det virker mer morsomt ut. Men saken er at jeg ikke har funnet noen klubb her i Tromsø som driver på med det. Vi ønsker og drive praktisk skyting med rifle, og den eneste skytterklubben for rifle ser ikke ut til og tilby noe annet en vanlig baneskyting. Så det vi tenkte på er og starte med praktisk skyting. Trene på skytebanen og når vi har tid dra til nermeste klubb som har praktisk skyting med rifle slik at vi får trent mer konkret. Men så kommer det enda en tanke i hode. Man får vel ikke kjøpe våpen egnet til praktisk skyting uten og drive på med det. Drømmen må være HK 416 eller en AR-15. Men det blir vel vanskelig siden vi bor på denne drittplassen. Og får man forresten lov og kjøpe HK 416 her i Norge? Og hvordan går man frem når man skal søke om slikt våpen? Stikke innom våpenkontoret på politihuset og si at man skal søke om Ar-15 eller HK 416 til praktisk skyting? Trenger gode tips, slik at vi kan ta del i denne nydelige sporten.
×
×
  • Create New...