Jump to content

røde hunder

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by røde hunder

  1. Tja, jeg kom over en Valmet 220 som bare hadde gått 60 skudd. Kaliber 20, men veier 3 kg. Litt kapping av kolben, og satte på ei myk rekylkappe, og vips, så hadde dattera ei børse som passa utmerket, og med veldig lite merkbar rekyl. Børsa er strøken, og jeg kjøpte til og med ei sånn slip-on-kappe for at jeg av og til skal kunne bruke den sjøl. Kjempegod børse, ikke noe fiksfakseri som løse choker og ejektorer. Trodde aldri jeg skulle si at en Vamet er smekker
  2. Nettopp vært og skutt på banen. Hagla blir her
  3. Joda, fin børse! Tror det var Våpensøilen som var importør av dem. Det jeg har lest og hørt om dem, er bra.Nå er det jo sikkert noen som er bekymra for om det er mulig å oppdrive nye deler hvis det går ei fjær eller ei nål, men det går nok an å få smidd sjøl om det koster litt. Fikk forresten med brosjyren fra da børsa var ny, og der var det absolutt flere fine våpen.
  4. Nei. Sideplatene er ikke ekte, og det er en bokslås.
  5. Ingen? Bare O/U og Beretta som gjelder her inne? Noen må da vite noe?
  6. Hei. På starten av nittitallet ble jeg forelska i en Bernardelli Hemingway. Har siden tråla diverse annonser på Finn, og rett før jul dukka en Nydelig sak i kaliber 12 opp. Jeg fikk oppgitt kolbe mål og tilstand, tok sjansen og smelte til. Da børsa kom på nyåret, viste det seg å være et aldeles nydelig eksemplar av våpenet. Kaliber 12/70 Faste choker 1/4 og 3/4 Engelsk skjefte 68 cm løp Enkel avtrekker (ups) Børsa er god og skyter bra. Så til spørsmålet: Jeg finner lite på nettet om Bernardelli fra tidlig 90-tall. Derfor lurer jeg på om det er noen her inne som kan si noe om disse haglene, og om det evt er noe man bør være obs på. All info er av interesse, så bare fyr løs. Jeg er altså ikke ute etter prisvurdering, men all info om Bernardelli sine sideliggere er interessant, da jeg rett og slett er nysgjerrig
  7. Alle Franchi O&U hagler produseres idag av Bettinsoli. Franchi eies av Benelli som igjen eies avBeretta. Franchi lager ikke noe selv, men kjøper fra ulike underleverandører. Merkelig at importøren da tør å skrive at "SB precision er ei beretta-produsert hagle". Det spiller for øvrig liten rolle så lenge det er et knallgodt alternativ.
  8. Franchi er absolutt aktuelt, f.eks falconet SB precision. Den er beretta-produsert.
  9. røde hunder

    Blyhaggel

    Skal ikke begi meg inn på å diskutere effekten av stål. Jeg skyter med gode treff på rype- og skogsfugljakt, og prøvde nikkel en gang, aldri mer! Men til dere som kan dette: Hvilket billig alternativ anbefales til rype- og skogsfugljakt? Trangboringa er 1/2 og forbedra syl. Her i gården skytes det kun i flukt, ikke på bakken. Hittil har jeg brukt eley bismuth, men det koster i meste laget. Tips mottas m takk.
  10. Hei. Jeg har vært i kontakt med Raudnakke pr pm om stokkolje. Jeg er ingen dreven mann med våpen og stokker, men makan til velvilje og raushet med å forklare har jeg ikke opplevd. Ville bare si at mitt inntrykk av mannens kunnskaper og vilje til å dele disse med meg er overveldende positivt. Så Raudnakke, hvis du leser dette, tusen takk for hjelpa!!! Og til dere andre, God helg! Hilsen fra en våpenamatør (bortsett fra jaktskytinga, da )
  11. Sidem Franchi SB Precision produseres av Beretta, stemmer vel ikke dette helt. Har den hagla, og er for øvrig kjempefornøyd så langt.
  12. Hei. Den hagla du kjøpte skulle jeg akkurat til å anbefale, har den og er superfornøyd så langt!
  13. Ja, dårlig service er det, så han bør forlange å få kolebetilpasning inkludert så han blir fornøyd.
  14. Hei, og grattis med ny hagle, Brodern. Denne tror jeg du blir fornøyd med. Etter å ha hatt en fatal start på rypejakta i fjor, med sjanser etter sjanser servert på sølvfat, kom jeg til at NÅ SKULLE DET BLI SLUTT PÅ DENNE BOMSKYTINGA!!! Så desperat var jeg, at den gamle sideliggeren ble skifta ut med nettopp ei slik hagle du har fått i erstatning nå, det ble faktisk skutt litt på leirduer, men mest uten patron på kvisthøl i kjelleren. I høst har jeg nesten ikke bomma på jakt. Det har selvfølgelig med at Franchien passer meg så godt, men den hagla er virkelig god å skyte med. Før Francien ble kjøpt inn, drev jeg detektivarbeid ang modellvalg, og mitt høyeste kriterie for valg av hagle var holdbarhet. De kyndige jeg snakka med sa at nettopp denne modellen skullle være av meget god kvalitet, så det var denne som burde velges. Det eneste de påpekte var at stokken måtte mettes skikkelig med olje før regnværsbruk, og det stemte nok, for den var sparsomt behandlet med stokkolje, men det er jo bare trivelig kveldspussel å stryke litt på treet. Jeg har hatt hagla i bare ett år nå, men kan ikke si annet enn at jeg til nå er storfornøyd. Håper du blir like fornøyd som meg, og lykke til med hagla!
  15. Interessant. Har selv vokst opp i Modum, så kanskje dette blir en grunn til å flytte hjem igjen? Forslag til aktiviteter: -dressurkurs / apportkurs -treningssamlinger i et av de flotte skogsområdene høst og vår -sosiale helgetreff -Et par klubbmøter årlig med interessante tema som tas opp. Hør etter hvert med medlemmene. Lykke til!
  16. Du har mange positive og tolerante innlegg, du, Hostesaft
  17. Hei. Som førstegangseier av en Franchi, tenkte jeg å spille min kompis som har annet merke et puss og spandere på ham litt Franchi-bekledning. Hvor i Norge får man kjøpt slikt?
  18. ja, jeg kaster meg på, og det er hagle jeg tenker på: -synth-stokk -easy-hit -sideligger uten eng. skjefte -o/u med eng. skjefte -duraditt og datt -justerbar kolbe
  19. røde hunder

    Haglepuss

    Hei. Vil det si at dere skyter med våpenet uten å tørke av oljen inni løpene først?
  20. Forskjeftet er ikke uelegant, det tar bare litt tid å venne seg til, men det er usedvanlig godt å holde i.
  21. Godt å høre at folk er så fornøyd !
  22. Det var liten respons her. Jeg tar sjansen på litt synsing. Det finnes en god del utgaver av Falconeten, jeg ble av importør anbefalt SB Precision etter å ha forlangt et ærlig svar på hvem jeg burde velge ut fra hvor solid våpenet er (Jeg sa at jeg nå var lei av våpen som slarker etter 4-5 år med moderat bruk og nå skulle ha et skikkelig solid våpen på høyde med Beretta og Browning). Nå er jo importøren den som sitter med bukta i begge ender her, men forklaringen han ga meg på låsesystem og forkjeftestramming virket fornuftig. I tillegg har flere av mine kompiser Falconet av ulike utgaver (og produsenter) som har vært veldig, veldig solide. Jeg tror at Franchien lett kan konkurrere med de tre første du nevner, og de to siste er såpass anerkjente at jeg tror det ville være dumt å betvile kvaliteten på disse, men jeg anser i allefall Franchien som en god nummer tre. Nå må jeg til slutt legge til at jeg ikke har peiling på dette, så svaret må du ta med ei stor klype salt
  23. Hei. Kjøpte nettopp dette våpenet for 3 uker siden, så jeg har ikke allverdens erfaring, men tar sjansen på en anbefaling. Jeg prøvde dyrt og billigi butikken, og kom til at balansen i denne var best. Veldig behagelig i bruk, lite rekyl (har bare skutt 4 skudd med den, men kjente det med en gang at den var som fløte å skyte med). Av importør fikk jeg anbefalt akkurat SB Precision fordi den hadde et veldig solid låsesystem. Jeg prøvde langt dyrere våpen på B, (hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe en slik)selv om det er denne fabrikken som produserer SB Precision, og kom til at Franchien var mye bedre i balansen for meg. Hvis valget hadde stått mellom de samme våpen i dag, hadde jeg fortsatt valgt Franchi SB Precision. En ting bør du passe på. Stokken virker litt sparsomt oljet, så start med å mette stokk og forskjefte. En kompis av meg kjøpte samme våpen for to år siden, han er helfrelst. Jeg synes rett og slett det virker som et kjempegodt våpen! Løp og kjøp
  24. Heisann. Da har jeg testa nyhagla , dvs brukt den på tre jakt-turer. Rypene falt uten lange avlivinger etterpå, så jeg må si at hagla "dreper" godt, og jakt smaker best når ryper og skogsfugl unngår mest mulig lidelser. Jeg trodde ikke det var mulig å beskrive hagleskyting som komfortabelt, men det var det faktisk! Smidig rekylopptak, svært, svært behagelig i forhold til min gamle hagle, som røska godt i skuldra, til tross for lavere vekt i den nye. Kjempevåpen så langt! Stokken har blitt ganske fin etter mye arbeid med stokkolje. Gruer meg til første ripe, men den kommer jo. Så til spørsmålet: Jeg ble i en annen tråd på forumet anbefalt å bruke våpenfett på utsida av chokene etter puss, og betviler ikke kompetansen til den som ga meg det rådet. Men betyr det at våpenolje er uaktuelt på chokene, eller hva sier dere andre som kan noe om dette? Jeg har sett folk bruke begge deler, så jeg tenkte å spørre litt mer hva dere mener er best, fett eller olje?
×
×
  • Create New...