Jump to content

jlovold

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jlovold last won the day on March 8 2018

jlovold had the most liked content!

Community Reputation

82 Excellent

Recent Profile Visitors

328 profile views
 1. Et mulig alternativ for frakt av dyr, hovedsaklig døde: https://www.thule.com/nb-no/cargo-carrier/towbar-cargo-carriers/thule-easybase-_-949000
 2. Jeg kjøpte en ny Outback i 2012, og hadde den i fem år. Helt kurant bil. Tar seg meget bra frem, og god å kjøre, men nesten ubrukelig navigasjon. Men så var det det med plass da. Med en gang man putter en barnevogn baki en stasjonsvogn, så har man ikke plass til fryktelig mye annet, og man må gjerne til pers med skiboks. Land Cruiser 100 er en helt annen verden, så lenge man stort sett bruker den som 5-seter. Bruker man den som 7-seter, så må man til pers med skiboks der også, om man skal ha med seg litt mer enn 4-5 bager. Valg av bil handler til sist om følelser, økonomi og behov...
 3. Joda, og det er derfor du får de såpass billig, sammenlignet med dieselversjonen. Men, til gjengjeld, så er motoren i den både sprekere og mer holdbar enn dieselen. Og til å være en over 20 år gammel bil, så har man en kjørekomfort som man må ha rimelig nye, dyre biler for å få.
 4. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=155409687 Her har du verdens beste familiebil. Hold rusten borte, og den varer bortimot evig. Litt småreperasjoner og servicer må påregnes, så greit å kunne skru litt, eller kjenne noen som kan det. Eneste større ulempen er at de er en smule tørste (1.3-2l per mil) Men, samtidig, så får du en hel del bensin for mellomlegget til en bil som koster 150k mer. Og som sannsynligvis er mindre verdt enn denne når du selger den.
 5. Det er godt mulig de bruker 37mm, siden de skal være "less than lethal". De er uansett basert på 40mm, men i et mindre kaliber for at militær ammunisjon ikke skal være mulig å benytte. Jeg skulle nok ha klart å kose meg skikkelig med å fompe 37mm på 100-300m avstand. Men visste ikke at de var mulig å få tak i her i landet.
 6. Hvorfor ikke bare gå helt til 37mm. Så kan man også få tak i slike: http://www.americanspecialtyammo.com/37mm-launchers.html Man klarer helt garantert å finne på noen artige øvelser med en slik. Ikke minst fordi rekkevidden er begrenset, og prosjektilene sannsynligvis kan brukes om igjen flere ganger, eller eventuelt modifiseres til å bli brukt flere ganger... Dermed blir det en relativt rimelig hobby å holde på med.
 7. Se denne tråden for et alternativ som ikke er direkte ulovlig:
 8. Jeg har dessverre ikke rukket å fått skutt med shortyen, noe jeg håper å få gjort noe med i løpet av året. Jeg fant en gammel artikkel fra "Wild und hund", som kanskje kan være av interesse: https://wildundhund.de/wild-und-hund-jagdpraxis-allgemein-5021/
 9. Jeg TROR at den ikke er direkte forbudt, siden pistolen strengt tatt bare støttes av den, og ikke monteres fast. Det er skytterens hånd som sørger for at pistolen sitter fast på kolben.
 10. Du får google strømpriser, drivstoffpriser, fergepriser og bompenger du da.
 11. Om du ikke har forstått det, så har de fleste utgiftene folk har til livsopphold her i landet gått opp mer enn lønningene har. Så alle monner drar.
 12. Joda, vi har fått med oss at du er lagd av penger, og gir blaffen i de som ikke bruker hundrelapper som toalettpapir...
 13. Da er det jo bare for myndighetene å øke kostnadene for våpenforvaltningen, enten ved å innføre mer byråkrati, eller ved å flytte saksbehandlerene inn i lokaler som blir leid fra forsvarsbygg, så sørger de for at færrest mulig personer har anledning til å eie våpen.
 14. Bare vent. Snart blir det 5000kr for å søke på et våpen, og 1000kr per år for å beholde det. Man kjenner lusa på gangen. Privateide våpen skal bort.
×
×
 • Create New...