Jump to content

jlovold

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jlovold last won the day on March 8 2018

jlovold had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

Recent Profile Visitors

371 profile views
 1. jlovold

  Hvilken jaktbil?

  Og hva koster det å holde den på veien?
 2. jlovold

  Hvilken jaktbil?

  Den beste bilen: https://www.blocket.se/annons/skane/toyota_land_cruiser_100/89918799 20 år gammel, men det merker man knapt. Kvalitet tvers gjennom. Jeg har samme type, og den kjører som en ny bil. Drikker en del bensin på bykjøring, 2l/mil, men er nede på 1,3 l/mil på langkjøring. Er såpass gammel at det meste kan fikses av en selv, uten å ta veien til et verksted. Denne er gått lite, og tilstanden ser ut til å være brukbar. Men viktig å sjekke at det ikke er for mye rust. Samt rustbeskytte.
 3. https://www.accurateshooter.com/cartridge-guides/22-250/
 4. Tror at de har truffet bunnen i pris, og er på vei opp igjen, som kuriositet og samlerobjekt. Og dette er vel skarpskytterversjonen, som er den mest ettertraktede.
 5. Mulighet til magasinforlenger: https://www.buynsellguns.com.au/listing/so-sommer-ockenfuss-magazine-extension/
 6. Her er en av de mest informative sidene om rifla: http://www.patricks-home.de/bullpup/so.html
 7. Godt spørsmål... Jeg har ikke fått skrudd rifla i atomer ennå, siden jeg helst ville fått tak i en manual, eller i alle fall tegninger. Men jeg antar at pipen er skrudd i låskassa. Det er tross alt en Lothar Walther pipe. Her er noen informative patenttegninger: https://patents.google.com/patent/US6276256
 8. I følge Georg hos Jakt og Friluft, så var visstnok det statusen. Jeg aner ikke hvordan han fikk den informasjonen, med mindre det var Jakt og Friluft som var importør i sin tid...
 9. Bruker vanligvis å bevege meg innom (gjennom) Oslo en til to ganger om året, men har kompiser og gamle våpenbrødre som bor i området. Men blir ofte på MC, eller fly, så da begrenser nyttelasten seg selv.
 10. Aner ikke. Etter sigende så har jeg den eneste "Jagd Lux" modellen i landet. Og så skal det være en håndfull flere rifler rundt omkring. Jeg mistenker at disse opprinnelig ble kjøpt av relativt velbemidlede personer, gjerne i 50-60-års-alderen,. Og at disse først kommer for salg når de enten blir for gamle til å jakte, eller ved at naturen går sin gang... Jeg antar at din versjon er en Jagd, men aner ikke hva mer modellen heter. Jeg holder til i Sandnes. Hadde vært artig det! Det forplikter å være medlem i exclusive klubber!
 11. Ikke ennå. Hadde vært mye greiere å bo på bygda i så måte. Man må øve litt med sikringen for å bli komfortabel med å bruke den, for det ville være litt kjipt å stå med et ladd våpen man ikke klarer å tømme. Ellers, så er det dekselet over utkasteråpningen, som ikke bør lukkes når pistolgrepet er i bakre stilling,siden det da hindrer sluttstykket i å gå frem igjen (og dermed også pistolgrepet.) Løsningen er så enkel at det bare er å åpne dekselet manuelt, men det er like greit å unngå det til å begynne med, siden det ikke er beregnet for det. Det åpner og lukker seg automatisk ved ladegrep. Jeg har ikke klart å få av forskjeftet, selv ved å bruke ganske mye krefter. Om det følger med en manual til ditt våpen, så hadde jeg blitt overlykkelig for en kopi. Og det tror jeg svært mange andre eiere ville blitt også. Jeg har ikke sett noen på nettet.
 12. På den positive siden, så åpner det seg da opp muligheter for andre, mer egnede aktører, til å organisere kjøp og salg av halvautomtiske rifler. Og alle andre våpen eller våpenrelaterte gjenstander som følger med på lasset. For jeg tviler på at folk vil bruke en aktør som FINN til slikt, når de vet at FINN egentlig misliker de. Kjøp og salg her på kammeret kunne godt fått seg en makeover, og dermed blitt betraktelig mer relevant!
 13. Jeg så ved en tilfeldighet, at FINN har innført forbud mot salg av halvautomatiske rifler. https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/360001168849-Forbud-mot-salg-av-halvautomatiske-rifler-på-FINN Løkken strammes sakte, og det er ikke bare politikere og byråkrater som har makt.
×
×
 • Create New...