Jump to content

hosthost

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hosthost

  1. Takk for mange nyttige synspunkter. Hagla er litt over 100 år, men virker være helt førsteklasses restaurert av en italiensk børsemaker. Ser nesten nyere enn ny ut. Jeg hadde den til børsemaker i Midt-Norge med spørsmål om kammeret kunne forlenges de nødvendige mm, men det ser ut til at løpene er blitt hardforkrommet (!) og derved litt mer krevende å få det gjort. Jeg tror nok jeg gjør som kompisen, og slik som også Cardinal og sofus177 er inne på. Jeg skal se litt nærmere på målene i kammeret. Jeg målte lengden på en skutt Eley 70 mm patron, og den målte 69 mm. Foreløpig har jeg ikke fått søkt etter artikkelen av Sherman Bell, men det var mye interessant informasjon på http://www.shotguns.se/html/65_and_67_5mm.html. Takk for tips. Jeg tenker komme tilbake når jeg finner ut litt mer.
  2. Jeg har en 100 år gammel sideligger, engelsk. Den har 67 eller 67,5 mm kammerlengde, hvis det er korrekt det jeg måler ved å føre inn en tommestokk, til der det kjennes at det begynner å bli smalere. (Jeg fikk opprinnelig oppgitt at den har 65 mm kammer.) En kamerat har akkurat samme hagla, og har brukt den jevnlig på jakt i mer enn 10 år, og skutt med 70 mm patron. Her om dagen ba jeg han måle kammerlengden, og han kom til samme mål 67 mm på hans hagle. Hva tror dere? Er det trygt å bruke 70 mm patron i 67 mm kammer?
  3. Takk for råd og synspunkter. Jeg har beholdt kammerlengden 70 mm (og har truffet bra i gåsejakta etter at jeg klistret en liten lapp på venstre brilleglasset for å skjule løpet.... Jeg har nok venstre øye som ledeøye.) Har et spørsmål til om kammerlengde, og det legger jeg ut i en ny tråd.
  4. Denne er fra 1982, og det er vel før Beretta begynte med light-modellene. Det står ihvertfall ingen L på våpenet, og den er tyngre og kraftigere enn jeg ser andre har av nyere Berettaer.
  5. Takk. Har allerede hatt kontakt med han, men forstår det slik at det kreves spesielt utstyr i hardforkrommet løp, og at det ikke er så vanlig å ha.
  6. Har Beretta 686 o/u i kaliber 12/70, forkrommet løp. Skulle gjerne ha boret den opp til kammerlengde 76 for å kunne bruke magnum patron. Noen som har kunnskap om dette? Trengs det spesielt utstyr siden det er innvendig forkrommet løp? Noen som vet om børsemaker i Midt-Norge som kan gjøre en slik jobb? Skulle gjerne ha det klart før gåsejakta...
×
×
  • Create New...