Jump to content

Djevlen

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Djevlen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, har en Beretta 682 Trap som det sitter 76 cm løp på, men er interessert i 81 cm. Er det noen her inne som kunne hatt noe sånt stående eller er villig til å bytte med meg?:) Mvh Steffen S
  2. Hei, fikk stoppet ut en rev og en tiur i høst, som jeg vurderer og selge pga innkjøp av ny stokk til hagla, men hvor mye tror dere att jeg kan få igjen for de? Disse er meget pene og fint stoppet ut av norges beste taksidermist, og garantien på att de holder seg like fine er mange mange herrens år, hva er deres erfaringer med dette? Mvh Steffen
  3. Ikke ha vind i ryggen på sommeren, sitt i motvinden
  4. På alle skinn, er det ekstremt viktig og og få bort alt av fett, men høres no greit ut det du har gjort, bortsett fra det lille fettet, fy fy:p Men ellers har du no gjort det riktig etter det du skriver, bare og sitte på det nå Tørke lenge skal det, men du kjenner og ser sånn ca når det er ferdig:)
  5. Høres ikke så aller verst ut det her:) Men viktig att du slipper hunden igjen, når du kobler den så den ikke tror den gjør noe galt;) Kan slå feil ut, det har jeg erfart:/ Men begynner og løsne igjen:) Jeg jaget inn på hare først, så dachsen min er ekstremt spornøye, og det syns jeg er bra, mindre tap føler jeg:)
  6. Grunnen til att du skal gå mye turer i skogen, er jo selvfølgelig att det er der haren er, og vitringen av dyr som bikkja skal bli fortrolig med. (Skogsvant) og ikke minst nysjerrig på alle luftene i skogen, og grunnen til att det heter harehund, er jo fordi den er avlet til og jage hare, så i de fleste tilfeller, er det den vitringen som er mest intressant, derfor hører du den første losen begynner nedi lia en stand når hunden begynner og bli vant til skogen, og får lov til å utforske uten å være i bånd av eier, dermed loser hunden, og det er jo det morsomste som fins for den:) Man kan ikke vise bilder av harepusen, da skjønner den ingenting, derav grunnen, må den være mye i skogen, og sluppet løs;) Hvis ikke lærer den ingenting:)
  7. Må ha tåmlodighet med jakthunder vettu;) Slår som regel til tredje eller fjerde høsten, men hvis ikke så gir jeg dem 1 høst til:) Kan ikke avskrive for fort heller vettu:)
  8. Det beste tipset jeg kan gi deg er, og dette fungerer: Gå med bikkja i skogen og gå dit du veit det er hare, når du ser bikkja har fot, sett deg ned på stolsekken og vent til bikkja tar ut, hvis bikkja begynner og tulle, så betyr det som regel att vitringen ikke er god nok til og finne pus, eller att bikkja ikke er "god" nok enda. Men viktig er det att du ikke går ifra bikkja, for da avbryter du hunden din i å arbeide, og da får du en hund som ikke blir god til og ta ut, å en hund som ikke slår ut godt nok. Og hvis du begynner og kjede deg fordi hunden bruker lang tid på og ta ut, så tenk heller att hunden må få tid på seg til og lære og bli bedre. Og min regel når hunden skal "glimte" til er på 5 sesonger. Hvis den ikke har glimtet til på den tiden så er det greit, da er ikke hunden jaktmatriell. Men husk att de lateste jegerne, får de beste bikkjene:) Veldig viktig att hunden får mye ros når den har jaget, uansett hvor lenge egentlig, for det kommer med tiden att den jager lengre og lengre
  9. For det første, når det gjelder og trene hunden ifra den er valp, så skal man egentlig ikke ha noen form for slags forventninger før dem er inne i fjerde eller femte høsten, og for og prege hunden utenom jakta, og i jakta hvis man ikke får skutt dyr, så gi dem godbiter, som en slags bekreftelse på att dem har vært flinke når dem jaga det dem sku, hvis dem ikke jager det man skal ha, ta hunden i bånd, ikke si noe som helst til hunden, bare ignorere den og gå videre med den til neste slipp, ikke god biter, for da skjønner hunden til slutt att da får den ikke belønning hvis man jager det:) Men viktigst av alt er selvfølgelig tålmodighet;) Kommer langt med det:)
×
×
  • Create New...