Jump to content

MikkelFlom

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MikkelFlom's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Reputation

  1. Jeg får trykktegn med 530 og 123 scenar allerede på 25 så har stoppet på 24,5. Husker ikke fart men såvidt under 700 med 24,5 tror jeg. Har liggende en eske med 123 Amax så kan teste en stige og kjøre over magnetospeeden. Sjekke hvordan Amax er vs Scenaren. Virker som mitt kammer tolerere mye lavere ladninger enn det som er oppgitt i tabeller som max. Har HB løp, vet ikke om det har noe å si. Er det forresten noen som har erfaring med 123 Amax på fugl? Typ gås eller tiur? Satser på at vinden snart løyer litt her i nord så skal jeg dra en liten test. Jeg bruker forresten Lapua Hylser og cci 450. Ser andre oppgir mye høyere hastigheter enn jeg får/tørr selv.
  2. Da var det litt flere tiurer på samvittigheten til minien. Og kan ikke si annet enn at man er storfornøyd. Scenar i ca 700ms gjør en fin fin jobb. Ladet opp noen serier med 120 Scenar L. Og tok en skyterunde feltmessig med anlegg på sekk i en snøfokk - 15 og litt sur vind fra venstre gjorde sitt til at jeg fikk til det jeg fikk. Skal ikke unnskylde, jeg er vel ikke stort bedre uansett. Siktet er justert 3 klikk mellom serie 2 og 3. Dette er på 300m Seriene er: 1 og 2. 123scenar 24,5grs N530 med forskjellig COAL 3. 130 Berger Federal Gold medal 4. 120 Scenar L 24 grs. 5. 120 Scenar L 24,5 grs 6. 120 Scenar L 25 grs 7. 120 Scenar L 25,5 grs Ladet opp en dose med 24,5grs da den så meget lovende ut.
  3. Største ulempen jeg har sett til nå er magasinutløseren som ved mange anledninger har løst ut magasinet når det absolutt ikke har vært hensikten. Kjedelig når man sniker seg i stilling opp på sekken og magasinet plutselig ligger i dypsnøen. Ligger ny magasinutløser og underbeslag fra Kinneys i postens tollager så det skal bli bra å få utbedret dette. Jeg bruker aldri tofot på jakt, kun anlegg på sekk så for min del funker stokken helt fint, men har stivhet den av og frest ut litt av løpskanalen. Bruker N530, cci450, lapuahylser og 123 Scenar. Husker ikke hvilken node jeg landet på, men lå vel ca på 700ms på den jeg brukte sist. Største fordel er for min del at jeg føler jeg virkelig kan stole på presisjonen og at det er et solid bruksvåpen. Skal slenge ut litt bilder neste gang jeg er å jobber opp en ny ladning.
  4. Da har man hatt rifle i hus noen måneder og fått skutt litt tiur, orre og ryper med den. Kort fortalt gjør minien en mye bedre figur enn min tidligere x-bolt. Den er absolutt ikke like pen og føles som en baikal i forhold men Leverer stabilt gode samlinger og hastigheter på ladningene passer perfekt til mitt bruk på fugl. Svemcoen var dritfin! Ble en standard Hunter på meg. Nå er det bare å vente på underbeslag og ny stokk så er man superfornøyd.
  5. Smaug, hvilke hastigheter får du med de litt lettere kulene (rundt 100) de kulene du nevner tenkte jeg var litt hard mot fugl(FMJ kan vel være en mulighet, men hører mange sverger til litt ekspansjon)? Kan jo sikkert bare lades slappere selvsagt. En Boyds Pro Varmint står på lista ja Har ikke helt knekt koden på hvordan man skal få tak i underbeslag i metall, ser det lages over dammen, men får de ikke til å sende hit...enda. Er nå også bestilt inn en Svemko Hunter og 20moa picatinny. Men er stokken så peise dårlig at jeg vil plages med den selv om jeg bredder den og stiver av forskjeftet?
  6. Da var en Howa Mini i 6.5 Grendel med HB løp kommet i hus. Bestilt inn litt kuler og krutt som man får prøve å få til å gå. Børsa er tenkt til fugl og skal erstatte en x-bolt i 223 som forsåvidt går godt, men vindfølsom ut på de lengre holda. Og litt vel hard mot fugl synes jeg. Og så var det det med noe nytt da.... Bestilt inn Lapuahylser, N-530, CCI450, 123 Scenar og 123 a-max. Har fra før liggende CCI-400 og N-140. Ser mange bruker Scenar på fugl og var det som var tanken her. Men kan vel tenkes at amax også kan fungere med en litt slapp ladning? (evnt hodeskutt som jo nevnes her ) Ser jo veldig bra ut med tanke på hva andre her inne får til med børsa. Noen som har modifisert stokken noe? Vurderte umiddelbart å bedde rifla og stive av forskjeftet. Hva har andre gjort her? Kan vel tenkes at man går for ny stokk etterhvert, men den tid den glede.
  7. LeifShultz: høres veldig ut som min. Fikk ikke bedre enn 30mm uansett. Ny bedding gjorde susen for meg. Nå går den meget godt.
  8. Chiefen.v-2: Jeg forklarer rett ovenfor hvorfor jeg ikke har brukt reklamasjonsretten, og det er vel ikke det som her diskuteres heller? Jeg svarer her på Tor Arne sitt spørsmål om erfaringer og slitestyrke på stokken. Og jeg vil bare få delt min erfaring og mening om at den er dårlig. Dette bekrefter jo svært mange andre også om man tar et kjapt søk på nettet. Din erfaring fra din rifle er at coatingen på din tåler norsk snø, kratt og å ligge baki en pickup, og du er fornøyd, som jo er kjempe bra. - Nå klarer jeg bare ikke å la være. De gutta jeg vet om drar rundt i Afrika i bushen på jakt har ikke akkurat det hardeste bruket på utstyret... Derimot en svært høy nikkersfaktor og er ofte besserwissere.... - joke Men om jeg ikke klarer å oppfatte ditt poeng om reklamasjonsrett så får du kanskje prøve å formulere deg bedre i stede for å påpeke min dårlige forståelse? Det kan jo være flere her som har problemer med forståelsen? Poenget ditt var kanskje at om man har problemer med dårlig coating så dra å få den byttet? - wild guess.
  9. Så bra dere har fått gode eksemplarer. Sikkert ingen problem på de fleste. Jeg bruker nok mitt våpen hardere enn mange, og at den skal tåle både snø og kratt ser jeg på som en selvfølge. Et av forumene der erfaringer fra defekte dura touch diskuteres.: http://www.insideoutoutdoors.com/inside-out/brownings-dura-touch-coating-problems-experienced 100vis av lignende forum og sider på nett der problemet diskuteres så ikke noe unikt for min stokk iallefall. Min stokk er jo ikke klissete, men coatingen sitter bare ikke godt fast, og tåler svært lite. Kunne vel brukt reklamasjonsretten men har akkurat beddet stokken så nå går endelig rifla godt så får være som den er. - ser det som helt naturlig at jeg meddeler min erfaring med stokken her på forumet. Selv i en browning tråd der jo de fleste kun vil fremme de mest positive sidene og erfaringene sine med browning. Jeg sier ting slik som de fremstår for meg Skal sies at jeg ellers er fornøyd med rifla nå når den etter endel modifikasjoner samler svært godt.
  10. bbdg - slik nå har jeg endret feilen. Nå står det coating og ikke duracoat. Jeg skulle gjort litt mere reserch på denne coatingen før kjøp. Et kjapt Google søk så dukket det opp masse saker på coating som peeler av og noen som blir helt klissete. Browning har også blitt saksøkt pga coatingen ikke holder det dem sier den skal. - hadde jeg visst dette skulle jeg kjøpt rifla med en annen stokk.
  11. Hei, har en X-bolt 223 superlight som er coatet i carbon mønster. Behagelig finish, men er ikke noe fornøyd med slitestyrken på coatingen. Hadde rifla på ryggen her for noen dager siden og da ble ca 2cm av coatingen slitt vekk. Også fått masse bruksmerker. Dette etter noen få mil på ryggen og i vanlig bruk. Nå er ikke jeg så opptatt av utseende på rifla sålenge den skyter godt, men jeg har tenkt å erstatte stokken med en mcmillan etterhvert. Absolutt ikke fornøyd med slitestyrken på den coatingen. Men nå har jeg ikke noen andre coatede stokker å sammenligne med så blir nå bare min subjektive vurdering.
  12. 1:8. Så jeg ble litt overrasket over at 40vmax gikk såpass godt i denne.
  13. Hei, jeg har en x-bolt super light i 223 som jeg kjøpte i sommer. Jeg har plagdes litt med presisjonen på min. Det vil si, - jeg fant et par forskjellige ferdigladda som jeg fikk ned til ca 25-30mm. Lapua match 69 og Federal Vmax 40. Annen ammo lå fra 30-60mm ved 5 skudds serier. Dette er jo godt nok for mange og til vanlig jakt kan det funke, men jeg ville ha mer. Hadde jo lest meg til at løpene til browning hadde gode presisjonspotensialer så jeg klødde meg lenge i hodet og fant etter en stund ut at beddingen fra fabrikk var helt håpløs. Beddemassen var helt myk. Kunne lett lage et merke med negelen i beddingen og det var tydelig flex i den. I tillegg var beddingen rundt rekylklakken så full av luftbobler og det var generelt svært lite beddemasse der. Så jeg heiv meg rundt og stivhet av fremstokken med gysemasse og beddet rundt fremre skjeftebolt/rekylklakk med vanlig locktite epoxy fra clas ohlson. Justerte også ned avtrekket. Nå går rifla som en stråle! Ferdigrulla Lapua 69 Scenar går i et litt rufsete hull på 100m.-det vil si 11mm. Dette er selvsagt om jeg gjør ting rett. Tror den samler bedre også, må bare få trent mere. Jeg beddet ca 1 tomme ut på løpet. Skal sies at jeg også har montert en justerbar kolbekam og en neopod. Det som nå er litt ergerlig er at jeg har kjøpt inn alt av utstyr for å begynne med hjemmelading da jeg tenkte dette måtte til for å finne godladningen. Jaja, blir uansett morro å lade selv. jeg har svært god tro på Berger 77 otm tactical til toppjakten. Totaltsett er jeg nå svært fornøyd med rifla siden presisjonen er blitt veldig bra, noe jo denne tråden handler om, men for min del krevde det ny bedding. For de som måtte lure så er hastigheten på fabrikkladet Lapua Scenar L 69 på 766m/s - es:9 fra mitt 42cm løp ved 6 grader og 1005 hpa.
  14. Kan meddele om et over middels godt år i indre-ofoten/sør-troms. Hatt over 50 jaktdøgn til nå så har grei oversikt over de fleste fjellan i området. Er godt med fjellrype stortsett overalt, litt mer lokalt med lirypa, men sett tildels mere lirype i år enn tidligere år. Grunnen til at tellinga her i år viste dårlig me fugl var at fugln satt skamhøyt og langt over 1000meter ganske lenge ut i jakta. Så er nok mange som har gjort feiltellinger grunnet det. tellingene her iallefall går på de eksakt samme plassene år etter år, men fuggeln flytte på sæ avhengig av vær og vind, og hadde i år tilhold høyt i terrenget. Hilsen Mikkel
  15. Kan rapportere om et godt fjellrypeår i Indre Ofoten og sør-troms i år. Sett opptil 100fuggel stortsett hver tur, og det er på svært forskjellige steder. Sett godt med lirype også har jeg. Har gått mye på jakt i mange år og må si at jeg har aldri sett så mye før som i år. Utrolig arti når det er mye fuggel i fjellet. Virker som det er godt med smågnagere i fjellet også. Det som uroliger meg litt er den stadige økningen av kråkefugler. Ikke gått en tur uten å sett ravn. Har heldigvis klart å skutt ned flere av disse, men ønsker virkelig en "plan" for å få kutta litt ned på disse bestandene. En skikkelig skuddpremie tror jeg kunne hjulpet. Hilsen Mikkel
×
×
  • Create New...