Jump to content

Borneo

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Borneo

  1. http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article266978.ece Her finner du nok noen gode tips
  2. Borneo

    Valg av rifle

    Beklager, skriveleif
  3. Borneo

    Valg av rifle

    Førstegangsrifla mi var ei Tikka T3 Lite i kaliber 6,5x55. Jeg fikk aldri sjansen til å felle noe vilt med den, så i den sammenheng må jeg melde pass. Men jeg brukte den en del på banen og, selv med noe begrenset erfaring, må jeg si at det føltes som en veldig stødig og solid rifle. Jeg synes den var veldig brukervennlig og lett å håndtere. Veldig mye for pengene, men som sagt er jeg ingen erfaren rifleskytter . Jeg er sikker på at det er andre her som kan gå mer i detalj http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/rifler/tikka-t3-lite-6-5x55-1047734 Uansett, for et par års tid siden ervervet jeg meg en lux utgave Merkel KR1 i kaliber 30-06. Denne er ganske dyr, men Rogne Våpen har for tiden et supertilbud gående: http://www.rognevapen.no/Merkel_-.php Rifla har en løpslengde på 56,5cm, som gjør den godt egnet som hundførerrifle. Den har relativt kort hevarmsløft (40* tror jeg), og er lett å lade om og behagelig å skyte med. Fin samling på skivene. Vekta er 2,9 kilo uten kikkert, og kikkertfestene er konstruert slik at kikkerten er lett å ta av om nødvendig. Hadde et par klikk i fjor vinter, noe jeg tror skyldtes kulden, da jeg skjøt på skiver i 15 minusgrader. Vel, dette er de to riflene jeg har brukt, og er fornøyd med begge. Bare klag hvis anmeldelsen var dårlig, så skal jeg prøve å fiske opp mer informasjon
  4. Har en Beretta Silver Pigeon S i kaliber 12/76, med 67 cm løp. Er veldig fornøyd med børsa på stort sett alle måter Sorry skrivefeil, retta opp nå!
  5. Blir kvalm! Det tar maks et par minutter å lære seg hvordan man bruker ei rifle, men nei da...
  6. Det optimale harehund navnet må vel være Snorre ... men Klaus og Rudolf fungerer også, kanskje Dio?
  7. Hei og hå! Jeg tenkte det ville være gøy med en tråd der vi kunne samles for å skryte av turer vi har vært på. Selvfølgelig må vi ha et foto for å bevise bragden Ok, jeg begynner: Tidlig i høst var jeg en marsj til en liten topp lenger sør i landet; nærmere bestemt Galdhøpiggen. Skal jeg skryte skikkelig må jeg innrømme at jeg har vært på toppen to ganger. Den første gangen var tidlig høst 2009, det var så tjukk tåke at vi i beste fall kunne se 100 meter Dette var litt skuffende, men det var en knall tur fordi! Andre gang ble det bedre. Det var sent på sommer'n 2010. Det var helt klart, knapt en sky å se på himmelen. Jeg kunne se helt til Spania... Så, det var en start Nå er det opp til dere
  8. Jobb? Nei, for meg er elgjakt en ren (og kjær?) hobby Kanskje også den jakt jeg trives best med... usikker...
  9. Rovdyr er noe dritt! Har vokst opp på gård og det har vert år blitt tatt sauer og lam av rovdyr. Ett år mistet vi 30% prosent av lammene til fordel for jerven. Alt dette med å bevare rovdyrene gjør det svært vanskelig å driv hysdyrhold. Dette gjør at Norge blir mer og mer avhengig av varer fra utlandet, med at flere bønder slutter. Ting beveger seg i negativ retning!
  10. Første rifla var en Tikka T3 Lite 6,5x55. Knall børse! Men nå har det seg slik at jeg fikk den av "sjølinj"... Den første børsa jeg kjøpte mer eller mindre for mine egne penger var en Merkel KR1 30-06 som jeg fortsatt har (også knall børse!)
  11. Første viltet var ei Rugde, felte den med min nye Beretta Det var den gangen jeg var ung og sprek, i mitt sekstende år... ... ca. 4 mnd. siden. Er 17 nå
  12. Hei og hå! Er en kjekk ung mann på 17 som har jakta siden det fjortende året. Har ikke vært noe voldsomt aktiv småviltjeger, men har vært med på både rype, skogsfugl og rådyrjakt, spesielt i fjor. Har skutt 1 stk. Rugde Har også begynt med åtejakt på rev. Har lengre erfaring med elgjakt som jeg har vært med på siden jeg var rundt 12-13 år. Skjøt ei feit ku i høst. Var også med på bjørnejakt i Sverige i fjor. Står i besittelse av en Merkel KR1 30-06 og en Beretta Silver Pigeon S 12/76. (Har ingenting imot en kopp kaffe, kjeks og en god bok )
  13. Hepp sann! Der km du meg i forkjøpet Krutt!
  14. Hvis du ønsker å få laget noe av skinnene så krever visst Roar Pelsindustri kun at du flår reven, pakker skinnet i en pose og kaster det i frys'n, og sender når du har nok Bare et tips! (hvis kildene mine er korrekte)
  15. Vel, først og fremst ville jeg anbefalt å ta et bjørnejakt-kurs. Har selv gjort det og det er utrolig hvor mye nyttig og viktig informasjon du får angående sikkerhet og forståelse av dyret. Bjørnejakt er noe helt annet enn vanlig storviltjakt! ...og hvis det ikke haster med bjørnejakta er jo Sverige en mulighet (snill bjørn har de også )
  16. De som lager reglene er de dresskledde politikerne som har koner som synes rovdyra er søte
  17. Forresten... Aldersgrensene er jo ikke så ille, det er bare foreldrene som er for dårlige til å aktivisere ungene. Det er tross alt ikke bare jakt som betyr noe. I Tyskland er det til og med aldergrense for fisking!!!
  18. Litt vel ekstremt eller hva, Cowboy. Du må huske at Norge i dag er det en veldig høy prosent av befolkningen som jakter, spesielt i forhold til mange andre land, samtidig som at den prosenten er i stadig vekst. Og det å bli kalt lystdreper osv. er noe man bare må finne seg i, men tross alt godtar 80% av Norges befolkning jakten, i motsetning til Italia der det er blitt omtrent umulig å jakte. Dette skyldes nok landets lange jakttradisjoner. Jeg synes ikke det med våpenskap er så mye å fly i luften for, det er jo kun en sikkerhetsgreie. Det hindrer jo også at våpnene blir frastjålet... Men jeg må likevel innrømme at det er feil folk som styrer jakt, det kommer alt for mye dritt derifra! Vi får takke og bukke til alle som tørr å si ifra (Kaffe Latte???!! Nei, her går det på kruttsterk ) Skitt jakt!!!
  19. Borneo

    Ny Hagle

    Star Baikal er brukbar og billig den, men skal du kjøpe en skikkelig lekkerbisken som varer i et par generasjoner bør du satse på Beretta. Har selv Beretta Silver Pingeon S. Du skal lete lenge etter en bedre hagle i den prisklassen.
  20. Det er vel slik at oppvarmingen skaper en del ubalanse i klimaet på jorda, det bør alle ha erfart til nå.
  21. Føler meg litt dum når jeg skriver dette (ung og uerfaren), men mener dere med NEG Norsk grå elghund.
×
×
  • Create New...