Jump to content

Frikar

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Frikar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Frikar

    Løpslengde

    Dette er nok veldig inviduellt fra person til person. Hatt både 77,71 og 66. Til kjappe skudd i skogen på ikke for lange hold er min erfaring at 66 passer meg best. Viktig med ikke for lett hagle for min del (3,2kg+) og god balanse på våpenet. Det viktigste mener jeg er at montasjen sitter likt hver eneste gang. Kast opp hagla med øynene lukket gang på gang og se om det "stemmer". Dette skal sitte hver gang og falle naturlig. Dette er essensielt. Tok meg noen hagler før jeg fant den som satt som støpt. Da snakker vi ikke om noe nytt og dyrt, men ei gammal Beretta fra tidlig 90 tall som kosta meg 5 laken. Godt brukt og på ingen måte noe pyntegjenstand, men det spiller ingen rolle. Her er det helt andre ting som er av betydning. Lykke til!
  2. Gratulerer Sveink! Kjører du Toyota?
  3. Godt å høre noen har hellet med seg.Gått både nedi ett stykke og lengre opp mot Øyungen blant annet.
  4. Blir haremiddag på meg i år. Sett mer av det en fugl så langt, så da min Breton fikk ut en stor hare i går ble den med hjem. - Ringsaker / Furnes.
  5. Se om du finner en brukt Ruger Red Label. Sjelden vare, men kan jo dukke opp.
  6. Jakt&friluft hadde denne inne her om dagen. Pris var 8000,- men jeg kom ut godt under det med vedkommende den dagen. Hyggelig det, men gjør ingenting forhastet. Som du sier har jeg blitt godt vant med Beretta-kvaliteten. Jeg er veldig klar over at dette ikke kan måle seg. Men "følelsen" er så god for hver montering som blir gjort. Hvorfor? Føler den "sitter" bedre på alle måter. Doble løp er en ting jeg har falt for. Føler så mye bedre kjemi med den utsikten enn den enkle pipa på en o/u. Tror nok jeg skal gi ting litt tid. Sondere terrenget for sideliggere, og ikke minst ta en tur på bana med ei. Kan jo alltids tømme skapet og gå for Beretta sideligger og!
  7. Hei Lurer på om noen har erfaringer med denne sideliggeren ? Selges på Jakt&Friluft. http://www.akkar.com.tr/churchill-512,2,493 Innehar 5 års garanti er jo ett pluss siden dette er tyrkisk ? Eneste jeg savner er automatisk sikring. Forskjefte er kraftigere enn på andre sideliggere. Dette bedrer grepet føler jeg selv. Har to Beretta 606 i dag (Ultralight 12/70 og Black Onyx12/76 o/u). Har hatt ønske om å anskaffe meg en sideligger lenge. Vil gjerne høre hva folket har å si. Erik
  8. Leny, hvor ble denne kjempen felt ? Snakker vi Østlandet / Innlandet ?
  9. Orrhane fra årets produksjon ble med i sekken i dag etter flott hundearbeide. Godt å se det noe annet enn bare stamfugl. 17-20 grader,vindstille og null vittring på skogen i dag så alt i alt fornøyd. Ringsaker.
  10. Hvor skal du jakte ? I Ringsaker og Furnes almenning ? / NF
  11. I dag ble det en Beretta 686E Sporting på meg! For ei nydelig hagle! Gleder meg som en unge på julekvelden til å komme på bana med den!
  12. Hei! Mange inne her som har ei slik hagle ? Sittet å lest tilbakemeldinger vedrørende denne hagla på internasjonale forum og er ikke positivt overrasket: http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?t=133370 Har noen her inne lignende erfaringer ? // Nightfly
  13. Noen som har denne hagla her på forumet ? / Nightfly
  14. Mine erfaringer for vellykket støkkjakt er Jakter mellom 06-08 på morgenen og 18-20 kveldstid. Fuglen trykker spesiellt bedre på morgenkvisten er min erfaring. Derav større mulighet for å komme skuddhold. Lydløse klær Gå sakte - Bruk sansene og lytt aktivt! God kjennskap til området og at det er bra med mat (bær o.l) er viktig! Ved sterk mistanke om påskutt fugl er ettersøk i fluktretning noe jeg alltid følger opp! Påskutt Tiur som "låste" seg i flukt ble funnet over 1 km unna for min del.Dette hører riktignok til unntakene og man skal i tillegg ha en god porsjon flaks. Man har iblant lett for å ta til seg tanken om at "det ble bom denne gangen også" og gå videre. Myrkanter og bekkefar er som regel sikre kort når det gjelder orrfugl. Tiur i brytning gammelskog/hogstflater av eldre dato. Fugl er og stedbunden til ett visst begrenset område. Derfor muligheter for å finne fuglen igjen ved senere anledninger.
×
×
  • Create New...