Jump to content

olegjermund

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

olegjermund's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Er det noen som vet hvor i Norge man kan få tak i denne ammunisjonen? Evt. Speer 75 grain TMJ kuler?
  2. Er veldig usikker på om jeg skal velge 1:8 eller 1:10 pipe. Du sier at børsa samler fint med 55 grain. Hva slags samlinger snakker vi? Hva slags tykkelse på løpet har du?
  3. Prøver meg på denne her. Har lyst på en CZ 527 i kaliber .223. Denne er dessverre ute av produksjon. Ta gjerne kontakt om du skulle vite om en forretning som fortsatt har denne til salgs?
  4. Høres lovende ut. Lader du selv eller har du prøvd rimelig 55 gr fra fiocchi, s&b, eller lignende? Har du noen forslag til noen tyngre ferdirulla som går godt? Er det noe poeng med skinne egentlig? Side & Lock montasjene er vel laget til å passe rett på våpenet?
  5. Vurderer denne rifla i .223. Er usikker på hvilken riflestigning jeg skal velge, 1:10 eller 1:8. Lader ikke selv. Har du fått vanlig kjøpeammo i 55 grain til å gå bra i din @bardp ? Hvilke forretninger selger denne rifla? Virker litt begrenset. Kjøpte du denne @mogster ?
  6. Så å bruke samme CD to ganger/to maskiner går ikke pga. av en type sperre, eller fordi det er ulovlig?
  7. Tengte det var unødvendig å lage ny tråd, så håper det er greit at jeg legger det inn her. Er det mulig å kjøpe Topo Adventure eller Topo premium og bruke denne på to ulike GPS-enheter. Slik at jeg og en kamerat kan gå sammen om å kjøpe et CD-rom?
  8. olegjermund

    Sideligger

    Har i lengre til vurdert å gå til anskaffelse av en sideligger med engelsk skjefte, faste choker, to avtrekkere, kaliber 20 til under 10 000. Et krav er også godkjenning for bruk av stålhagl. Fra tid til annet dukker det opp mye fristende på bruktmarkedet. Problemet er at disse ikke er godkjente for stål. Hva finnes egentlig av nye våpen på det norske markede som tilfredstiller mine overnevnte krav? Beretta silver hawk og sabatti sirio er gode alternativer, men ligger for høyt i pris. Det eneste våpenet jeg har funnet i "riktig" prisklasse er Hawk/Huglu 202b. Noen andre forslag?
  9. Hva mener folk er riktig plassering av kule under toppjakt? Har hørt ulike meninger om hva som er riktig plassering. Noen sikter midt i fuglen, noen litt høyt for å unngå kjøttødeleggelse, mens andre velger å plassere kula i overgangen til hals. Kan dette være riktig plassering? http://www.norma.cc/sida/foretaget/bild ... ttavla.pdf" target="_blank Legg gjerne inn ett bilde hvor du markerer "din" skuddplassering. Legg gjerne til kaliber og kule som brukes.
  10. Takk for mange svar! Virker som at rifla samler bra. Tar man prisen i betraktning(1900,-), så kan jeg ikke skjønne annet enn at dette må være et greit kjøp. Noen som vet hvor mye det eventuelt vil koste å få justert avtrekket?
  11. Grunnen til at jeg kjøpte denne rifla var først og fremst økonomien. Som student hadde jeg derfor ikke alt for mange valg. Jeg ville heller ikke gå til innkjøp av ei større/tyngre/dyrere rifle, da mitt bruk begrenser seg til toppjakt noen helger i desember med tungt føre. Altså: økonomi, vekt og få jaktdager var hovedgrunnen for kjøpet.
  12. olegjermund

    Baikal ij-18

    Har nettopp gått i anskaffelse av en baikal ij-18 enkeltskuddsrifle i kaliber .223. Rifla skal primært brukes til toppjakt. Det jeg lurer på er om det er noen som har erfaringer med dette våpenet til toppjakt eller skyting generelt. Hvilke patroner er det som går godt i rifla? Fikk med en eske federal american eagle på kjøpet, er dette noe og satse på? Det bør vel nevnes at jeg ikke bedriver hjemmelading, så det er kun fabrikkammunisjon som er aktuelt. Takker for alle svar!
×
×
  • Create New...