Jump to content

CrtObs

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About CrtObs

  • Birthday 10/31/1971

CrtObs's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du vet ; her i Tromsø svinger temeraturer ofte og tildels mye på kort tid. Som nevnt er jo det alle tiders for å danne kondens. Hvis du klarer å holde samme temp i boden din er jo det aller best. Men er det for kaldt vil du i samme øyeblikk som tar det inn på ladebenken kondensere. Jeg lagrer mitt krutt på en innebod som holder stabilt 15 grader og har gjort det i mange år. Men så blir jo ikke kruttet mitt så gammelt heller får det går opp i røyk
  2. Har en gang for "noen" år siden ladet noen patroner i 44 mag som tuslet avgårde i ca 150 m/s. (crona) Disse ble brukt i en Ruger SRH. Meget behagelig rekyl som passet bra til formålet med at kona kunne bruke disse. Men kulebanen ble som å lobbe dem i skiva. Kulene var av heimkok type med gaschecks i rumpa (240 grains SWC). Oppskrifta legger jeg ikke ut her. Men trikset som jeg brukte var å ta ut fyllet fra foret på en vinterjakke og bruke dette som "filler". Borte i Statene kaller de det for DECRON FILLER. Med dette vil da kruttet ligge i samme posisjon hele tiden. Dvs at trykket alltid ble bygget opp i rett ende av patronen dvs rett over tennhetta. Tror vel at dette er måten for å ha "kontroll over trykk oppbyggning" - hvis det skal kunne kalles for det........ Må vel innrømme at jeg var meget spent da første patron ble prøvd. På med store votter,store hørselvern,store splintbriller og store klær.(og nei - det var ikke kona som måtte gjøre det Det funka bra uten noen for for tegn på uønsket trykk. Det ble bygget noen hundre av disse patronene og alle ble brukt. Det finnes vel noe info om dette på nettet skulle jeg tro. Skulle vel funke i 454 casul som alt annet. Men.....alt på egen rissiko !!!! Alfred Nobel opplevde vel noen uønskede hendelser før oppskrifta hans var perfekt? Spørsmålet er vel om man skal våge å teste ut dette selv. Det er vel utført mange rare ting utenom kokeboka rundt om mange ladepresser skulle jeg tro.
  3. Har en gang i tiden med for mange hylser på lager og alt for mye tid til overs saget/slipt hylser på langs/tvers. Har limt på tennhette og satt i/fast kuler i noen. Når man viser dem til andre som har interesse får våpen sier dem oftest : Ahhh.... så det er sånn det er! Ja det er sånn det er og det kan være vanskelig "å se det for seg". Alle hylser av type 38 spl som er ofret er vesentlig tynnere i godset nederst sammenlignet med 357mag hylser. Jeg mener ydmykt at alle våpen/kaliber er tilpasset med kammer/hylser slik at det burde være sikkerhetsfaktor til overs. Joda det forskes mye ved mange presser med mange ting. Som regel er det nøye overveide handlinger når man velger å gjøre noe som IKKE STÅR I BOKA..... Som regel går det bra men hvor mye sikkerhetsfaktor er det til overs? Man er sin egen lykkes smed ! Da kan man vel ikke klage til noen hvis fingrer og/eller øyer går? Har selv gjort endel snåle ting opp gjennom årene og muligens vært heldig.....eller...????
  4. CrtObs

    neck siezer

    Ok...min erfaring med neck siezer er bare med 308w og 22-250 Rem. På 22-250 er det presisjon å hente men på 308w kanskje ikke så mye. Kan det være at det funker best på litt mindre kulestrørrelser? (les. ikke nødvendigvis med lite hylse volum) Men det som er nokså sikkert er at man reduserer strekk i hylsehalsen med å bare neck sieze dem. Har gjort endel forsøk med overnevnte kaliber og har skutt disse hylser 6-7 ganger uten å måtte dreie av langde på halsen. Og hvem hater ikke den jobben? Mener å huske at RCBS lagde noe dem kalte X-siezer er noe deromkring. Der ble det sagt at man bare dreide èn gang på hylsa og deretter bare skjøt og pressa til hylsa takket for seg. Er det noen andre som har hørt om den? Og Lee sin Collet neck siezer er en god kandidat! Så for dem som ikke har prøvd ut dette : Det er bare å hoppe i det. Hva er det å tape ?
  5. Da har jeg blitt med på noe... Det er nokså mange som driver seg med Facebook,Nettby osv men jeg har ikke blitt bitt av den basillen. Da måtte det bli Kammeret. Jeg driver litt med alt som kan spytte ut noe av et rør. Driver på med rifle (bla langhold),salongrifle (for morro!!!),luftvåpen (fint om vinteren),hagle (mest lerduer),og softgun (for oss som aldri blir helt voksen..!!). Har drevet i tidligere år med håndvåpen av div sorter men har gitt opp det. Det blir for mye med jobb og ikke minst familie så det ekke tid til alt. Justisfolka mente at jeg ikke var aktiv nok så.... Har vel drevet på med lading av patroner like lenge som jeg har trykket inn avtrekkere. Det har ikke blitt mye kjøpskudd opp gjennom årene. Softgun ja... MilSim for oss som liker det. Det er også godt som følger med det. Kondisjon får en oppblomstring , konsentrasjon , mestring av stress situasjoner , og selvfølelig mange hyggelige Fi som man kan vaffle med etter et slag. Min datter er en kløpper med sin airsoft Glock. Det måtte da bli en G26 som passer en 8 årings fingre. Hun plukker ned doruller nesten rasker en meg. Dobbeltap....No problem Hun mestrer 22LR på en imponerende måte. Kan man vel ønske seg noe mere ?? Vel nå er jeg på forumet så vi får se hvordan det blir.
×
×
  • Create New...