Kanskje ikke en matprat tråd, men jeg kan i det minste fortelle hvordan jeg tilbereder anda -
Har hatt mye prøving og feiling med denne tilberedninga , men har endelig kommet frem til noe som virkelig blir godt Når anda er felt, skjærer jeg ut bryst og lår av anda. (ps. låra kan bli i det minste laget på kvinender mm. så jeg pleier derfor ofte og steke låra bare som en liten smak etter avsluttet jakt .) selve skroget bruker jeg ofte å koke kraft til sausen av, hvis jeg har tid nok.
Andebrystene stekes på hver side, men ikke for lenge,(kommer "and" på hvor rødt du vil ha kjøttet, selv foretrekker jeg kjøttet ganske rødt i midten ) da kjøttet har en tendens til å bli tørt hvis det stekes for lenge.
Når dette er gjort legger du kjøttet til side for å hvile.
Av tilbehør er det gøy å være litt kreativ Jeg pleier å variere mellom ulike grønnsaker og frukt sammen, som asparges, sukkererter, druer, og epleterninger mm. som freses i kort tid i panna sammen med godt med smør.
Poteter i båter er en sikker vinner, ha olje i ildfast form, og salt og pepre godt. I det siste minuttene legger du andebrysta oppå potetene for å la de få tilbake varmen.
Sausen er opp til deg , prøv deg frem, det finnes mange muligheter !