Jump to content

911

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 911

  1. Tja QL sier 2,1% komprimert ladning og lavere hastighet enn kronografert. Mulig jeg vil prøve 44,5g igjen for sjekk. Når ladestigen ble testet fikk jeg feil på kronograf så her hvet jeg ikke aktuell hastighet. Registrerte lite eller ingen endre av treffpunkt høydemessig på 100m mellom disse to ladningene.
  2. Hei Har fått svar og effekt gitt av QL sier jeg er under max. Det tar jeg med en "klype salt" all den tid det må ligge en ukjent variabel i krutt lott. Men, sammenligner jeg svaret med mine egne erfaringer ang. manglende trykk tegn vil jeg foreløbig gå for nevnte ladning. Har brukt "samme ladning" (44,5g) i noen år, men med større friflukt uten synlige problemer.
  3. Spør for jeg undrer på hastighet gitt av kronograf. 30 cal. Scirocco 2 165g 203-b 45,0 grain Nytt løp, 55cm Friflukt 0,8mm Snitt 850m/s V0 Ingen trykk tegn å spore. Etter hva jeg forstår skulle dette være på max og vel så det. Kronograf har vær korrekt tidligere. Noen?
  4. 911

    8x68S eller 300 WM

    Takker For moralsk støtte i valget, da smører jeg tykt på med tålmodighet kombinert med auto søk på Finn. Det å kjøpe en ny er ikke tema, da dette ikke er noe jeg må ha. Snarere et ønske om noe med "klask" som er kommet snikende over år. For anslagsenergien er jo fenomenal, hvis en har litt løpslengde.
  5. 911

    8x68S eller 300 WM

    Sitter på et godkjent papir for 8x68s men selger ble fornuftig og ville beholde kaliberet. Svært lite på brukt markedet, og slik vil det vel forbli. Så da må man tenke annerledes, prestasjonen er nokså lik, liten fordel 8mm samt at det er et europeisk kaliber. Ulempen er at det meste må lades selv. Forstår det sånn at 300WM er letter å få tak i, og i andre verdensdeler. Lader selv. Ser noen Sako 75 hunter V på Finn for tiden, problemet er at KKC stokken ikke leveres til V utgaven, men GRS stokken gjør. Med det så antyder jeg jo at stokken ikke er avgjørende ved kjøp da denne ønskes utskiftet til annen allikevel. Det krymper ned til dette egentlig, vente til det klaffer med en 8x68s i en KKC eller gå for en for eksempel. Sako 75V 300WM i en GRS? er livet langt nok til at en bør vente.... 911
  6. Når jeg først er i gang med "spikking" rundt temaet, vil ikke O2 ved forbrenning i et lukket rom gå over til CO2,H2O og til slutt litt CO, dermed så vil vel ikke være riktig å si at O2 forbrent gir et markant undertrykk?
  7. Får du vacum med å fjerne oksygen?
  8. Heisan På to skudd magasinet er det som alle andre sauer mag. bunnen skal stå igjen når du skyver frem øvre del. På det store magasinet er det på samme måte, men de har låst funksjonen ved å lime fast to splitt pinner i bakerste spalte i plastbunnen, ca. 1cm fra enden. Disse må pirkes ut, da kan du skyve delene fra hverandre.
  9. 911

    dachsbracke

    Heisan Generelt mer kontaktsøkende, "hardfør" pels, og sannsynlighet for å få en langtraver er liten.
  10. @Skarvekongen (eller andre) ;"Jeg har ladd med 220 gr A-Frame, N203B og Sako hylser. Startet med 45 grain krutt, stoppet på 46,5. Da var presisjonen under 20mm/100m. COL 77mm. V0 712m/s." Har du/dere erfaring med nevnte i vilt, har liggende en pakke men er litt betenkt om jeg greier tilstrekkelig hastighet til at de ekspanderer tilstrekkelig? 911
  11. Heisan Har nå Beagle hann nr.2 for den jaktformen du beskriver, og burde vel derfor være innhabil når det gjelder vurdering av arten til formålet. Skal prøve og være ærlig mot deg (og meg selv) og innrømme at disse to har blitt komplette jaktidioter som ikke gir seg med det første. Jeg kan ha vært uheldig eller jeg kan ha formet dem galt, men resultatet er det samme. "som eier, så hund " Begge finner drevdyr uansett, og slik sett kan du garantere en flying start på dagen, avslutningen på dagen blir ofte litt mer usikker. Må bemerke at jeg har mest erfaring med hjort, de gangene det har vært rådyr fungerer det mye bedre. Beagle som familiehund(min vurdering)suveren, bra gemytt og rolige. Som et resultat av egen erfaring har jeg nå skiftet jakthund art så får vi se om adferden endres. Gamle beagel`n blir førtidspensjonert som drevhund, men kanskje han kan få seg noen ettersøk. Som du ser, teksten taler for min erfaring. Det betyr ikke at andre ikke lykkes eller du. Du får ta med alle vurderinger, uansett en flott hund.
  12. Hmmmm...."§14 c) "Når båndtvang gjelder,"....
  13. Han sier; "Skal bruke den på smygjakt, bikkjejakt og drivjakt.", dermed så faller lysåpning elegant vekk og Swarovski Z6 1-6 x24 LD utpeker seg som en favoritt. (ja, jeg er inhabil)
  14. Hvis det er Skodje og Engesetdal skytterlag jegerfelten siktes til, er det meste lov. Trivelig stevne uten andre prestasjonkrav enn du måtte ha selv.
  15. 911

    Alpinske Dachsbracke

    From the album: Kjæledyr

  16. Det kan ikke være noe med mirage fra pipa da? At "varmedisen" påvirker siktene forskjellig. Eller du er bitt av Zeiss basillen, og ubevisst ikke kan akseptere andre merker?
  17. 911

    Z6

    From the album: Annet

  18. Men dekning har dem, "i de dype skoger"......
  19. Så svaret på den evige; "skyte bukk eller ikke" blir; - ikke skyte bukk før brunsten for den skal få formere. - ikke skyte bukk under brunsten for da formerer den. - ikke skyte bukk etter brunsten for da er kjøttet uegnet som mat. Og det er godt mulig at dette innlegget ikke bør ligge her, men det er jo bare en konklusjon av tidligere bemerkninger i denne tråd. oi oi oi....
  20. Er ikke så sikker på at TS ikke stiller et adekvat spørsmål. I den forstand at måten man poserer ved viltet kan gi inntrykk av mer eller mindre respekt for viltet som er felt. Min egen objektive oppfatning av de forskjellige "positurer" ved viltet, vil følgelig gi varierende inntrykk av respekt.
  21. Hei Har driftet typen i 8x57IS noen år, og stoler så pass at den har blitt verktøyet på svensk bjørnejakt et par år. Null problem så langt 400-600 skudd, men mater jeg et skudd for mye i stor magasinet får jeg problem. men 5 +1 er ikke noe problem, eller 2+1 i lille. Trivelig børse, noe tillvendig ang. automatikken ved skudd og noe tung samenlignet med egen bolt utgave sauer 200 euro. Kan derfor ikke utale meg om 9,3x62 men 8mm fungerer all over.
  22. Er det noen som har ladet disse for trening, mener området skal ligge mellom 46,5 og 49 grain 203b. Noen med erfaring? Litt kjapp med send her, skulle ligge under; Riflelading,"Samletråd for 8x57IS"
  23. 911

    Sauer 303

    @MTT Hjemmeladet 196 grain Oryx mener jeg passer fint i 8x57IS, (det har jeg noe erfaring med), da jeg ikke greier de høye hastighetene i 303 og ligger på 730m/s tror jeg det kan være lurt å bruke en noe myk kule som Oryxèn`. Hadde et håp om å få nok fart på 220 grain Swift A-frame, men det må jeg nok skrinlegge da jeg forstår det slik at denne trenger noe hastighet for sikker ekspansjon.
  24. Er det noen som har data for nevnte i 8x57IS, eller andre erfaringer vedr. så tunge kuler i 8mm. Kulene er bestillt så testing blir det. Registrerer at enkelte hevder at disse trenger noe hastighet for akseptabel ekspansjon. Antar skuddavstander mellom 5-60m så da skal vel muligens Norma 203-b greie tilstrekkelig hastighet (for kulekonstuksjonen). Mulig Moderator kan flytte denne til "Samletråd for 8x57IS" ?
×
×
  • Create New...