Jump to content

cdabel

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Her er noen av mine kniver som jeg liker veldig godt: Busse "Leaner Meaner" (INFI stål, svart micarta) Busse "Boney Active Duty" (INFI stål, grønn linen) Foldekniv laget av en lokal smed i en liten by i Italia hvor vi var på ferie. AUS-8 stål, struttsbein. # 5 under "chiudibili" (foldekniv) http://coltelleriaexcalibur.com/coltell ... ianali.htm" target="_blank 240mm Tadatsuna Wa Gyoto kjøkkenkniv. YSS Inox stål, "hackberry" wood/Water buffalo horn. Laget av samurai-smed i japan. Dette er det skarpeste redskap jeg har noen gang vært bort i (inkludert skalpel og barberhøvel)
 2. Har noen erfaring med slike halsbånd? Hvis jeg forstår det riktig, så putter du inn et hvilke-som-helst SIM kort, og ved behov kan sende en sms til halsbåndet, som svarer deg med sin egen SMS med koordinator og/eller link til google maps. I prinsipp fungerer de over alt det finnes mobildekning, men lurer på om de er praktisk i bruk/tåler norsk klima osv. http://www.pawtrax.co.uk/main/ http://www.boligsikkerhet.no/index.php? ... &startrow=
 3. For meg sitter alle disse stolsekker, tripod-stoler osv. for høye. Jeg putter en av disse barnekrakk fra Ikea opp i sekken. De er ganske lette og har hullrom bak, slik at jeg pakker fjellduk, ekstra klær og sånn inn i hullrommet, og så tar det lite plass i sekken. (og prøv å slå prisen ) http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/60101063" target="_blank
 4. De to radioer jeg kjøpte fra 409shop, en Yaesu FT-270R og en FDC-268 var veldig enkle å programmere. Mer eller mindre samme måte som du lagre kanaler på en digital reiseradio eller hvilke som helst dings med knapper. Bruksanvisning er ganske bra skrevet på begge to.
 5. http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=101885 (sjekk om du trenger SMA male eller female) Denne Nagoya har fått meget god omtale (jeg har 2 stk). $12.40 inklusiv frakt, og denne butikken er svært pålitelig og rask. Hong Kong post kan ta ca. 2 uker av og til, men hvis det haster kan du hive på en ekstra $16 for DHL og så kan du få den innen ca. 5 dager. Denne er "dual band" , for både 2M og 70 cm båndene (jaktkanalene er i 2M båndet, som kalles for "144Mhz" båndet, men båndet omfatter jaktfrekvensene som er også litt lavere enn 144Mhz).
 6. cdabel

  valg av slipestein?

  Her finner du "the real deal". Jeg bruker disse for mine japanske kjøkkenkniver og jaktkniver. Jeg har den Beston 500, Bester 1200, Takenoko 8000 og Naniwa 10000. Knivene blir veeeeldig skarpe med litt trening. http://www.japaneseknifesharpeningstore ... s-s/22.htm
 7. Jeg har en FT-270, som er visst nok etterfølgeren til vx-170. De programmeres på samme måte og jeg tror du kan trygt droppe software'en. Bruksanvisning var bra skrevet, og det var veldig lett å legge inn kanalene. Jeg klippet dette fra et annet innlegg viewtopic.php?f=35&t=5801&hilit=jAKTradio+3000&start=140: Legge inn kanaler på Yaesu vx-170 Det er ikke så vanskelig som det ser ut: trykk en gang på [MR] så skjermen viser noe slikt: ----------------------- tun 140.000 ----------------------- -Vri deretter på knotten under volumknotten for å justere frekvensen til f.ex jakt 1 som er 143.900 -Trykk og hold [F] tasten til skjermen ser ut slik: (001 blinker) ----------------------- 001 - - - . - - - ----------------------- trykk deretter en gang på [F] tasten og denne frekvensen er lagret som første kanal Da står det på skjermen (en kort stund) ----------------------- MEM - IN ----------------------- Da kan du fortløpende legge til navn til denne: trykk en gang på [F] - deretter på [0] Nå kan du vri på knotten under volumknotten til skjermen viser dette: ---------------------- 29 NM WRT ---------------------- Trykk [F] en gang til og skjermen viser ---------------------- SEt - - - - - - ---------------------- Trykk [F] en gang til og den første streken begynner å blinke. Da er det bare til å vri på knotten til ønsket tegn- deretter ett trykk på [F] for å gå videre til alle strekene er erstattet med tegn eks ---------------------- JAKt-1 ---------------------- trykk så inn taleknappen en gang og du er ferdig med første kanal Lykke til !
 8. Går ikke med kniv i beltet. Jeg har en Spyderco Delica klipset i høyre lommen, og en litt større kniv i sekken. Hvilken kniv i sekken avhenger av jaktformen.
 9. cdabel

  jaktradio konsesjon??

  Tror jeg skal holde meg til de vanlige jaktfrekvensene. Bare lurte på om jeg måte betale én avgift per apparat jeg eier, eller om tillatelsen gjelder meg som person uavhengig av hvilke apparat jeg bruker
 10. cdabel

  jaktradio konsesjon??

  Blåser liv i et eldre tråd fordi jeg har et par beslektete spørsmål. Jeg har tenkt å kjøpe jaktradio. Faktisk ønsker jeg å kjøpe to stk....en av bra kvalitet og en rimeligere "backup", som også kan lånes ut til andre i jaktlaget som ikke har sin egen radio. I den forbindelse har jeg bestilt søknadsskjema fra NJFF for betaling av avgift for konsesjon. I et tidligere innlegg i denne tråden står det, "Vil bare presisere at lisensavgiften/konsesjonen gjelder bruk av radiofrekvensene - det har ikke noe med selve radioen å gjøre, selv om denne skal være godkjent for den spesifikke bruken." Det er også hvordan jeg forstår regelverket, men har bemerket at i søknadskjema må mann oppgi serienummer for apparatet. Må jeg da betale for to konsesjoner, én for hvert apparat? Hvis jeg gjøre det, kan jeg da låne ut radioen med tilhørende konsesjon til en annen jeger som ikke har betalt avgiften selv? (Har ikke problem med å betale for to, det er så lite det er snakk om) Jeg holder osgå på med å ta radioamatørprøven. Når radioamatørlisens er i boks vil jeg sannsyligvis også kjøpe (eller istedenfor) en mer "fullblods" håndholdt amatørradio. Mange av disse er godkjent for et bredere frekvensområde som bl.a. innbefatter de jaktradiokanalene. Noen av disse har en funksjon hvor mann kan lagre, f.eks. jaktkanalene i minne og så låse apparatet i "memory only" modus, slik at mann ike kan rote bort i andre frekvenser. Vil jeg måtte betale for endå en konsesjon hvis jeg ønsker å bruke dette apparatet under jakten? (Forresten, finnes det noen bestemmelser som spesifisere hva et "jaktradio-apparat" er, slikt at definisjonen eksluderer en VHF amatørradio brukt på jaktradiofrekvensene?)
 11. Jeg har en app som heter "Viewranger" på min Nokia 5800 med symbian S60 OS. De har også en versjon for iphone tror jeg. Den er helt suveren som GPS kart, masse avanserte funksjoner men samtidig lett å bruke. Ulempen med iphone som GPS er det med batteri. Med Nokia kan jeg ta med et ekstra.
 12. @Springer Jeg kjøpte min Dryfire fra den norske forhandleren. Jeg har sett enormt fremgang med den...men jeg hadde ganske mye å gå på Den "feed back" du får er rett og slett fantastisk. Jeg treffer mye bedre på banen. Ikke alle selvsagt, men nå kan jeg si med nesten 100% sikkerhet HVOR jeg bommer når jeg ikke treffer. Den har også en funksjon som ikke er nevnt så mye på nettsiden som jeg nettopp oppdaget. Du kan innstille den til å kaste duen i "sakte film" (mens foranhold er det samme). Jeg spiller fiolin, og den aller viktigst måte å øve på er "slow practice"...dvs at man øver på partier med halsbrekkende tempo så saaaakte at det gjør nesten vondt. Da innøver mann "muscle memory" som gjør bevegelsene automatiske etterhver mann gradvis øker tempoet. Jeg har brukt denne funksjon på samme måte , bl.a. til å gå over til "pull away" type foranhold på krysende skudd (skeet #4 f.eks) , noe som jeg tror ville vært vanskelig eller tatt mye tid (og peng) på banen.
 13. Jeg lurte om mirageeffekten kan forandre treffpunktet, og om dette kan forklare noen jeg opplevd på skyttebanen i dag. Jeg skulle skyte inn sikten, og la meg ned med sandsekker og hadde kjempe god støtte på riflen. Første to skudd var hull-i-hull. Kunne ikke se at det var to skudd en gang på skiven. Skuddene var 3 klikk ned og tre klikk venstre for senter. Etter justering var neste skudd direkte i midten...jeg var veldig fornøyd. Men etter dette skuddet begynte miragen å vise seg. Neste tre skudd var alle for høye. Samling var OK (ikke like bra som før miragen, med akseptabelt), men alle var 4 cm for høye.
 14. Jeg har en Versapod tofot (kort modell for liggende stilling), og ønsker å forlenge den for sittende stilling (har egentlig ikke lyst å kjøpe en ny model hvis kan modifisere den jeg har). Har noen noe lure tips om hvordan jeg kunne få det til? Pinner og duct tape er det enkleste jeg kommer på i farten, med den vil ikke se særlig elegant ut.
 15. Har fått en Dryfire simulator, og med den er det 50-200 skudd hver kveld når jeg har lyst.
×
×
 • Create New...