Jump to content

Trimmer

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trimmer's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for tips. Har lest grundig Helga- Mari sin blogg, og prøver å gjøre som der står. Hunden jobber godt med nesen og følger spor av andre hunder, dyr, pølser osv., men vi må nok jobbe mer for å skjønne at blod skal følges Jeg skal naturligvis melde oss på sporkurs så snart som mulig.
  2. Tusen takk for nyttige tips, Mikko Den er helt vill etter hjorteskank, så det motiverer nok veldig sammen med litt pølsebiter. Har begynt å legge litt blod i matskålen ved foring for å få den til å forbinde dette med noe godt, vet ikke om dette kan ha noen effekt?
  3. Den er definitivt et matvrak ja, og pølsebiter er en sikker vinner Har prøvd både med pølsebiter og hjorteskank i enden av sporet, men problemet så langt er at den ikke har intresse for blodsporet, så den finner ikke enden
  4. Har en 9 mnd gammel labrador som jeg ønsker å trene blodspor. Både jeg og hunden er helt fersk på dette feltet. I første omgang ønsker jeg bare å aktivisere hunden, men målet er å få den godkjent til som ettersøk for eget jaktlag på sikt. Jeg har prøvd noen gangen med blodspor på 10- 50 meter, men det virker ikke som at den skjønner tegingen enda. Ettersom her er mange meget dyktige hundeførere her på forumet, håper jeg noen kan hjelpe meg med tips på hvordan hunden kan bli trigget av blodlukt og skjønne at det er dette den skal følge
  5. Skjøt en 1,5 år gammal bukk på 40 kg som gikk sammen med en 14 tagger på 150 ++, hva er jeg da? hadde løyve på eldre bukk også.. ikke var det særlig til kjøtt i fryseren og heller ikke noe særlig å henge på veggen...men spennende var det.
  6. I terrenget hvor vi jakter har det tradisjonelt sjelden vært skutt kalver som går sammen med koller, vi har derfor i vårt terreng en høy andel med store koller med kalver + store mengder med fjorsdyr, men relativt lite voksne bukker. Vi har etter at forvaltingsplanen som følge av storvaldinndeling fått tildelt faste kvoter på kalv, kolle 1,5 år, bukk 1,5 år og eldre hann og hodyr. Dette har medført at vi i de senere år har felt endel kalver og eldre koller. Vi har valgt å spare store koller og deres avkom, og heller skyte små kalver med mindre koller. Dette er vår måte å spare de store produksjonsdyra og avkommet deres, det er jo tross alt vårt jaktfelt vi prøver å forvalte. Det som er et problem for oss er at det ikke er lov iflg storvaldet å felle 1,5 års kolle/ bukk istede for eldre kolle/ bukk, noe som virker helt meningsløst for meg, mens det her som eller er lov å felle kalv istede for alle andre løyvene.
×
×
  • Create New...