Jump to content

kabar

Members
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kabar

  1. Artig å prøve å finne historien til slike ting. Ihvertfall når det er så mange kunnskapsrike folk å spørre her. Bladet på min kniv har ingen stempel. Bladet er jo veldig slitt, så det kan være derfor. Min oldefar, som kniver er etter, ble født i 1897, så kan stemme at kniven er fra rundt 1920-åra
  2. Artig:) noen som har boka og kan scanne den siden til meg? Hva er historien til Olle? Når laget han kniver og hvor bodde han?
  3. Har en gammel kniv etter min oldefar som jeg er veldig nysgjerrig på. Jeg tror det er sølv, og den er forholdsvis grovt gravert. Er sannsynligvis fra Gudbransdalen. Noen som kan vite noe utifra bildene under. https://docs.google.com/file/d/0B2rHSBD ... VBGeXE2V1E" target="_blank" target="_blank https://docs.google.com/file/d/0B2rHSBD ... kJSTk9welU" target="_blank" target="_blank
  4. kabar

    Kikkert på mini 14

    jeg har en mini 14 ranch synt. Det handler om at jeg ikke får justert kikkerten langt nok ned, den skyter for høyt.
  5. kabar

    Kikkert på mini 14

    Jeg har kun originalmontasje i 30m, og ingen kikkert for denne. Har prøvd med over låsekassen, men da blir kikkert så høy at jeg får ikke skrudd siktepunktet langt nok ned. Noen som vet hvor jeg kan få tak i original 1" montasje for en rimelig penge?
  6. kabar

    Weatherby-klubben

    Får melde meg inn jeg og da. Har en Weatherby Vanguard 1, med Harris tofot og en Redfield Revolution 3-9x50mm kikkert. Ikke så voldsomme greiene akkurat, med går bra. Har tenkt å sette på demper og ny stokk når pengene strekker til.
  7. Jeg har en Ruger mini 14, som jeg har forsøkt forskjellige kikkertmontasjer og ringer på, men kikkerten kommer alltid for høyt. jeg får ikke justert den langt nok ned. Hva er den beste og rimeligste løsningen?
  8. Hvordan er det med disse knivene nå. Har vært stille rundt de på markedet. Jeg har to slike liggende. Hva kan de være verdt i dag tro?
  9. Kjedlig da. Hadde en aimpoint clone på den og det gikk fint.
  10. Jeg forsøker å få montert en kikkert på min mini 14, men alt blir for høyt. forsøkt med to kikkerter, 2 par ringer, både picatinny skinne montert oppo og med ved å bytte ut sideplate. men alt blir for høyt. må jeg ty til originale ringer som festes direkte på toppen? har et par for 30mm men har kun 1" kikkerter, og etter hva jeg ser er slike ringer alt for dyre. trenger hjelp!
  11. kabar

    For høy kikkert

    Jeg har montert en Redfield Revolution 3-9x50 på en Ruger Mini 14, men jeg får ikke justert kikkerten lavt nok. hva kan jeg gjøre?
  12. kabar

    30-30 ammo

    Får begynne med import da. Mye rimelig over dammen..
  13. kabar

    30-30 ammo

    Kan noen gi meg tips til hvor jeg kan kjøpe rimelig 30-30 ammo?
  14. kabar

    Rustbeskyttelse

    trenger egentlig bare noe å flekke på med. ikke ny blånering på alt
  15. kabar

    Rustbeskyttelse

    Jeg har ei gammel rifle som har hatt litt rust som har blitt pusset vekk, så blånering er på noen steder borte. er det noe jeg kan ha på disse flekkene for å beskytte mot rust?
  16. Hvor mye må det varmes opp? Er det noen som selger 20 eller 30 skudds magasiner i Norge nå? Og ja, husker på det. det er ikke til jakt! Leste en del bra om et Choate handguard, var visst bedre kjøling.
  17. Har en 580 stainless mini 14 og har et par spørsmål: 1.Hvordan kan man fjerne/flytte frontsiktet? 2.Hvor store magasin er lov i Norge nå? 3.Handguard er ødelagt så jeg trenger en ny, hvilken er den beste?
  18. kabar

    Gjengebeskytter

    Diameter = 12,7mm Lengde = 11mm Tusen hjertelig takk!
  19. kabar

    Gjengebeskytter

    Oi takk for det! Sender over info ila helgen:-)
  20. kabar

    søknad mini 14

    Hva er løpsengden på en mini 14 som fylles på våpensøknaden? Eller kan jeg bare skrive 40cm, så går det bra om den er lenger?
  21. Jeg skal sende inn en våpensøknad nå og vurderer å slenge på en bøyerifle. Hvilket kaliberber det mest vanlige på disse? Hva må man gi for en brukbar en?
  22. Vurderer å kjøpe en Mini 14 fra Huntershouse.dk. Hvordan tror dere det vil gå?
  23. kabar

    Gjengebeskytter

    Det er et godt stykke til en børsemaker fra her jeg bor. Mulig å bestille noen steder på nettet?
  24. kabar

    Gjengebeskytter

    Jeg har en Marlin 925r med en Atec CMM4 demper. Noen som vet hvor jeg kan få tak i gjengebeskytter jeg kan ha på løpet når ikke demperen er på?
  25. kabar

    søknad for halvauto

    Men på enkeltskudd våpen kan man fortsatt bare skrive kaliber?
×
×
  • Create New...