Jump to content

bimbo1

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bimbo1 last won the day on September 19 2018

bimbo1 had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bimbo1

  Kick-stop i rifle

  Jeg har litt erfaring med dette etter å ha installert det i en boltrifle. Rekylen reduseres proporsjonalt med våpenvekta. Har du et våpen som veier 3,0 kg uten kikkert og monterer en kikkert på 450 gram, reduseres rekylen med 15% Rekyldempere kommer i ulike størrelser. Installerer du en på 325 gram øker våpenvekta med ca. 300 gram, siden du må borre bort noe tremateriale. Skyter du uten kikkert, reduseres rekylen da med 10% på grunn av økt vekt. Spørsmålet er da; hvor mye reduseres rekylen i tillegg på grunn av mercuryen i beholderen som beveger seg? Jeg har ikke hatt noen mulighet til å måle, så mitt svar er egentlig personlig synsing. Jeg vil si i overkant av 5% og i alle fall ikke mer enn 10% . Med andre ord opplever jeg rekylen nesten lik når jeg nå skyter våpenet uten kikkert, som det jeg gjorde før med kikkert. Før du bestemmer deg for å montere en rekyldemper, bør du prøve ut hvordan du synes balansen blir med ekstra vekt i kolben. Fest noen bly eller stålbiter med tape og kjenn etter. Det er selvfølgelig avhengig av hvordan balansen i geværet ditt er i dag, og hva du liker, men jeg tror at mer enn 300 gram i kolben lett fører til et våpen med en uvanlig balanse. Selv monterte jeg en rekyldemper fra Breako med vekt 227 gram i kolben. Jeg spesialbestilte også en i halv størrelse, som jeg monterte i forstokken. På mitt våpen synes jeg at balansen i våpenet ble bedre etter montering av rekyldemperne. Det er mulig å montere en Breako Universal uttakbar rekyldemper i kolben. Dette forutsetter jo også at bakkappen er avtagbar. Jeg tror at de rekyldemperne Krieghoff installerer, er produsert av Breako. I alle fall var de det før. Rekyldemperne i mitt våpen ble installert av Ragnar Hansen på Hokksund. Rekyldemperne kjøpte jeg direkte fra Breako.
 2. eller bruk brille isteden for bakkskive/chuck
 3. Modellen fra Akah bygger 18 mm i høyden. Jeg har en til salgs for kr 300,- Det er mulig at denne modellen også produseres, eller har vært produsert, i en annen lavere høyde.
 4. Dette er en gummiring som kan kjøpes som halvfabrikata på Rimi/Rema/Kiwi etc. Kan kjøpes i forskjellige farger.......
 5. bimbo1

  Dilemma

  Jeg hadde en Sauer 3000 tidligere og denne måtte jeg justere siktene på. Dette var ikke noen stor jobb. Kornet kan bankes ut med en liten dor. Deretter kan messingplaten som utgjør stolpen files ned. Det er også mulig å lodde på plass et rundt korn isteden, om dette passer bedre for hagleskudd. Når det gjelder skuret, kan en børsemaker file bort gods på den ene siden og lodde inn gods på den andre siden. (Skuret kan tas ut ved hjelp av en tynn dor). Børsemakeren brukte 1.5 time på denne jobben. Det er viktig at du kan fortelle ham nøyaktig hvor treffpunktet er i dag. Fordeler og ulemper med kikkert på drilling har vært diskutert på forumet en rekke ganger tidligere, og du kan søke opp dette. Et alternativ er å montere et Doctersight II (III går ikke) i en Maknetic montasje. Dette krever ikke børsemakerarbeid, eller noe som helst inngrep på våpenet. Kjøper du en Blaser senere, kan du flytte over (eller selge). Vekten på Doctersight i montasjen er 79 gram, og dette kan tas av og på vel så raskt som en hakemontert kikkert.
 6. Torf Takk for svar. Jeg har også opplevd dette med en Safari i 375. Jeg snudde de 2 korsformede små platene som ligger under styreskinna, og har ikke hatt problemet siden. Spørsmålet mitt var egentlig om ombygging til mauserutdrager som noen i USA hadde gjort. Har du noe info om dette, for eksempel bilder, navn på børsemaker eller lignende? Uansett, takk for ditt svar.
 7. Sporet i Maknetic montasjen for Docter er 5,4 mm dypt
 8. Jeg har og har hatt samme problemet med 270 win. Hylsene sprekker i halsen. Bytte av die-set, løp, kuler,ladning, hylser hjelper ikke. Virker som hylsene herdes og sprekker. Muligens hjelper det å anløpe hylsehalsene, men jeg har ikke prøvd dette....
×
×
 • Create New...