Jump to content

mauserk98

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mauserk98

  1. Nokon som har ladedata for 120gr hornady gmx i 6.5?
  2. Du har dessverre samme problemet som mange andre, forsendelsen som skulle komme fra Usa blir stadig utsatt. Var sjølv heldig og fikk tak i ein på finn annonse. Så råder deg til å leite videre på finn etter ein brukt, for slik det ser ut så kommer det til å gå lang tid før ein kan få tak i nye her i landet.
  3. Noko ala ditta kanskje? http://militariaweb.dk/items/30314_schwedendegen/30314_schwedendegen_dk.html
  4. Denne har liknande merkinger eg tidligere har sett på ein tesakk fra bondebevæpninga så etter min mening er dette eit bondesverd av typen som blei kjøpt inn av danskekongen. Meget mulig det er ein schwedenger sverd dei har eg ikkje mykje peiling på, men her er folk på forumet med meir kunnskap om dette.
  5. Denne er registreringsfri ja, satt ihop ein gong rundt 1850. Ser ut som det er ein sivil rifle bygd opp av ex militære deler, løpet iallefall ser ut som det er stemplet med eit gammelt norsk eller dansk regimentmerke. Verdi på denne er alt etter hva kjøper vil betale men visst hanen spenner seg og avtrekk fungerer så ligger verdien iallefall over tusen kroner.
  6. Det folk må tenke på er at ein av og til går i skogsterreng og myrlandskap, der er det ikkje alltid lett og finne vatn som renner og som er klart som vatnet ein får fra vassverk. Klortabletter er ein løysning forsvaret har brukt i mangen år, men det er jo ikkje alltid så kjekt å drikke myrvatn som smaker mold sjølv om ein ikkje blir dårlig. Katadyn renser vatnet og fjerner skit og smak og gir eit mykje betre resultat enn klortabletter. For jegere flest kan ein bære med seg vatnet ein treng, men går ein lenge sammenhengende kan det ofte dukke opp problem med vatn. Hilsen ein som er positiv og har tenkt å kjøpe katadyn.
  7. Anbefaler å legge denne ut på qxl visst det skulle bli intressant å selge. Oppnår best pris der.
  8. mauserk98

    Steen gun

    Fin sten gun dette ja, har ein mk3 som har vært i finsk bruk sjølv.
  9. Har inntrykk at det bare er hardcore sten gun samlere som bryr seg om merke, ellers er det tilgang og økonomi (tid på året.) Som styrer prisene.
  10. Enig her, ein fin mk2 blir solgt i desse dager til kr 2000 på qxl, ein som ikkje kan takest ladegrep med vil eg seie 1500 kr er ein grei pris.
  11. Takk for info, ein får vel satse på noko som er mulig å erverve.
  12. Hei, har tenkt på å erverve ein halvauto 223 og tenker ein del på HK mr 223, nokon som veit om det er mulighet for ein jeger å få innvilga ein slik til øvelse/ eventuelt jakt?
  13. Fra eit samler standpunkt ville eg sagt at du ikkje burde tukle med den med mindre den er totalt vrak, men skjønner godt at du har lyst å bruke den, men er vel betre knivar å bruke. Slike er jo laga for å stikke folk.
  14. Har sett etter slike for salg lenge og det er penger i det visst nokon har slike.
  15. Bilder må ein få sjå, bare synd den er i ei prisklasse for høgt for meg.
  16. Desse ser ein fra 10000 og opp til 18000 etter min meining. Mp 38 er jo den mest ettertrakta versjonen og oppnår derfor ein del høgare pris enn sin bror mp40.
  17. Villsauen er jo spesiell på grunn av at den lagrer fettet på utsiden av kjøttet men det skal bli spennande å følge med om du finner ut av det då eg sjølv skal prøve meg på dette snart.
  18. Mange fine mausera her, når det kjem til krigaren så e det uten tvil valnøttstokken som er finast.
  19. Riflen eg har blitt tilbydt er ikkje stemplet oppå låskasse og eg ser at det er vanlig for boer mausern.
  20. Takk for hjelpa, er nok ein boer mauser ja. Noken som vil sette ein ca verdi på denne?
  21. Her er ei rifle eg lurer fælt på ka er har søkt og søkt men blir ikkje klokere, bildene er dårlige men men. Noken som kan hjelpe?
  22. Her er eit bilde eg klarte å skaffe av løpsbandet dette ser ut til å være skrudd fast.
  23. Noken som veit noko om rifla eg har fått tilbud om? Har bare desse bildene men håper dokke kan hjelpe.
×
×
  • Create New...