Jump to content

Doodlebugger

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Doodlebugger last won the day on September 19 2019

Doodlebugger had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så du har altså 3 stk (eller flere) Burris Fastfire i bruk? Det er jo en sterk anbefaling
 2. Jeg er ute etter erfaringer med Burris Fastfire på grovkalibret rifle, evt. hagle. Jeg har en Marlin Guide Gun i 45/70, og endte opp med en Vortex Crossfire og en Weaveskinne som nødløsning før elgjakta. Dette fungerer forsåvidt greit, men ser ikke bra ut, og er unødig høyt i tillegg, selv med den lave montasjen som fulgte med siktet. Burris, derimot, har en spesifikk montasje (plate) for Fastfire på Marlin 1895 og 336, og denne sammen med Fastfire siktet er en mye lavere og smekrere løsning etter min mening. Alle brukererfaringer med Burris Fastfire er svært interessant! (Driftssikkerhet, batterilevetid, egenskaper under ulike lysforhold, generell robusthet, osv) (Jeg er så heldig at jeg har amerikanske kollegaer, så kan få sikte og montasje til US priser, uten toll, tull og fraktkostnader )
 3. Om jeg skulle kjøpe enda en rifle, ville det stått mellom CZ, Kimber, Dakota og Rigby Highland Stalker. Er definitivt ingen fan av "moderne" konstruksjoner
 4. Hei, har kikket mye på ulike typer 6.5x55 ammo i det siste, og ser at Norma DL 130 grain er svært flattskytende, og sannsynligvis bra på vindavdrift i tillegg. Spørsmålet mitt er om den er trygg å bruke i en "svenskmauser" fra 1904? Noen nevner jo disse "small ring" mauserne i samme åndedrag som Krag mhp ladninger, men det kan da ikke stemme. Jeg har så langt skutt minst 1000 skudd fabrikkladet Norma jaktammo i denne børsa ( Nosler Partition 140 gr, Vulkan 140 gr og Oryx 156 gr) uten noen problemer eller trykktegn. Og mange flere Jaktmatch og Lapua Scenar i tillegg.
 5. Neida, lurte bare på hvilke erfaringer folket har med ulike hylser.
 6. Funker grease i kulde? Jeg jakter innimellom i skikkelig kaldt vær, minus 20 eller deromkring.
 7. Har akkurat mekka litt på "Salongrifle II", en Marlin 70P fra slutten av 80 tallet. Har byttet begge utdragere, og byttet ut rekylfjæra med en stivere fra McCarbo i USA. Original rekylfjær er alt for svak når man skyter Stinger og andre kraftigere High Speed patroner, og bufferen blir fort slått i stykker. Har etterhvert konkludert med at lyddemper på en halvauto ikke er særlig hensiktsmessig, det er jo mye lyd fra sluttstykket og repeteringen blir upålitelig, særlig i kulde. Så nå er det CZ Varmint med A-tec der jeg ønsker lite lyd, og Marlin med high speed ammo der lyd ikke betyr noe, og lett og hendig er en fordel. Så til spørsmålet, hvilken olje er best egnet til smøring av sluttstykke, rekylfjærstang og underbeslag? Måtte vaske/ gni vekk mye størknet "gugge" fra smådelene nå da jeg mekket litt på utdragere og rekylfjær. Så en olje som ikke størkner/blir hard er vel et krav.
 8. Jeg har en M96 fra 1904, ombygget til jaktrifle hos Ruud/Aaserud i Drammen, kjøpte den i 1984. Den har fortsatt original pipe (kappet til 60 cm), originalt avtrekk, en Boyds Classic laminatstokk og en Burris 3-9x50 i Leopold stålmontasje. Fortsatt ei presis børse, holder stort sett innertier liggende med reim. Mange med nyere børser sliter med det, men det skyldes nok også skytteren Og en etterhvert mye modifisert KV M67 i 7.62x51 (.308) Den tredje boltrifla er forsåvidt også en sivil Mauser, en Brno ZG47 i 30-06. ZG 47 er double square bridge, har ikke tommelutsparing i låskasseveggen, har hengslet underbeslag, egen sikringskonstruksjon og en egen avtrekkerkonstruksjon. Men jeg har en Timney M98 avtrekker i min, pga bruk av en Bell & Carlson M98 stokk. Jeg har i løpet av 35 år med disse Mauser type riflene ikke hatt en eneste klikk, mateproblemer eller andre funksjonsproblemer. Mens familiemedlemmer med flett nye T3 har hatt flere ulike problemer, bla. tennstempel, magasinlås og boltstopper. Og flere kjente med eldre Tikka modeller har opplevd at magasiner har falt ut osv. En M98 konstruksjon med hengslet underbeslag og M70 sikring er vel omtrent så robust og pålitelig som en rifle kan være, etter min mening. Om det er snakk om en ekte Oberndorfer, Prechtl,Rigby, Dakota Arms, Kimber, FN, Pre-64 M70, ZG 47 eller noe annet, er jo avhengig av lommebok og preferanser. Ruger M77 er jo stort sett en Mauser den også, selv om produksjonsmetodene er styrtav krav til rasjonell produksjon. Om jeg skulle kjøpt en fabrikkny storviltrifle, ville Kimber stått høyt på lista, siden Rigby ikke akkurat er billige. Og om jeg skulle kjøpe en .222 eller .223 ville det nok blitt en CZ527. Lang utdrager, ja takk
 9. Har akkurat kjøpt en eske Hornady V-Max 110 grain i .308. Planen er å lade disse i 30-06, og bruke de Norma hylsene jeg allerede har liggende, sammen med Vihtavuori krutt. Ladedata fra Vihtavuori er basert på Lapua hylser. Så da lurer jeg på om oppgitt startladning likevel kan benyttes med Norma hylser. Rifla er en Brno ZG47, som er en sivil variant av M98.
 10. Konklusjonen er uansett at tape/kondom eller lignende over munningen er uproblematisk, og en grei forsikring mot evt. problemer med uønskede hendelser. Jeg teipa en bit av en brødpose over munningen på Guide Gun nå på slutten av elgjakta, men har så langt ikke skutt noe med den. Og nå er det så mye snø, at om siste kalven skulle komme på skuddhold, blir jeg å bruke 30-06 rifla i tilfelle langt hold. Jeg har en Eberlestock sekk, og da peker jo pipa nedover, så snø er ikke et problem.
 11. Vel, jeg så altså AG3 løp med buler, og fikk forklart av børsemaker at dette var pga vanndråper. Har ikke forsøkt å replikere dette, av innlysende årsaker. Mulig at AG3 løp er mere utsatt, siden de er forholdsvis tynne i godset. Vil uansett tro at en vanndråpe opptrer rimelig ufleksibelt for en kule som har 400-800 m/s idet den treffer dråpen.
 12. Kanskje ikke i hagleløp, men en vanndråpe kan resultere i en bul i rifleløp. Kula presser vannet utover, ikke foran seg, og det dannes en bul i pipa. Så flere tilfeller av dette på AG3 da jeg var våpenmek i hæren på 80 tallet.
 13. Takk for greit svar! Hvilken twist har de sauerpipene dine? Antar at denne Sako'en har 8 eller 9 tommer. Min urgamle M96 mauser har iallefall 8" etter mine målinger. Ifølge hjemmesiden til Barnes har de faktisk 2 stk varianter av 130 grain TSX i 6.5, en utenboattail, og en med. Så da har de 3 alternativer rundt 130 grain i 6.5/.264. https://www.barnesbullets.com/components/
 14. Har en jaktkompis som har en Sako Finnbear i 6.5x55, ei riktig flott børse fra 70-tallet. Vi har diskutert litt rundt homogene kuler i 6.5, og som kjent er utvalget skralt.... Har lekt meg litt med Norma ballistikkapp, og ser jo at 127 gr Barnes LRX vil ha MYE mer energi på 200 m enn f.eks fabrikkladd 156 gr Oryx, hvis man antar en V0 på 850 m/s, dog noe mindre enn 140 grain Nosler Partition. ( 156 gr Oryx gjør jo en 6.5 til rene potetkasteren.......) Hva kan man realistisk sett forvente av hastigheter fra denne 6.5x55 Sako'en med 60 cm originalpipe, og Barnes TSX 130 gr/ LRX127 gr? (Om det etterhvert skulle vise seg at pipa hans nærmer seg pensjonsalder, kan det hende jeg legger inn et godt ord for ei ny pipe i 30-06....)
 15. Jakter du med en M67 med ukappet 21 mm matchpipe? Min Brno ZG47 i 30-06, 60 cm originalpipe, Tung Bell&Carlson stokk, Meopta 3-9 ×42 veier vel under 4.5 kilo med fullt magasin. ZG47 kassa er så godt som identisk med en sivil, double square bridge M98.
×
×
 • Create New...