Jump to content

famousGrouse

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by famousGrouse

  1. Husker fra da jeg var guttunge at mutter brukte helle en skvett med matolje av ett eller annet slag på tørrforet når bikkjene ble matlei. Resultatet var at bikkjene heiv i seg foret og fikk i tilegg skinnende blank pels.
  2. Norrøna svalbard Gore-Tex Pro shell Pants Norrøna svalbard Gore-Tex Pro shell Jacket - Utmerket på vinterjakt og sein høst....veldig gjennomtenkt sett, men bråker helt sinnsykt Norrøna forelhogna Gore-Tex Paclite Jacket Norrøna forelhogna Gore-Tex Paclite Pants - Absolutt bra saker på høst/sommer. Litt mye støy.
  3. Vurderte om jeg skulle kjøpe ei slik rifle til langholds og storvilt....men, jeg lader ikke selv. Sjekka pris på fabrikkladet ammo, og jeg måtte betale rundt 1000 kr for 20 jaktskudd. En annen ting er at ammo til 7mm Rem mag er vanskelig å få tak i på mindre steder. I de større byene så er det å få tak i, men utvalget er fortsatt ikke stort. Sett i lys av dette så la jeg kjøp på is inntil jeg en gang kjøper ladeutstyr, og jeg tror nok at det er mange som fort faller fra som potensielle kjøpere av samme grunn.
  4. Har nå fått testet Varg Polar på et par mindre turer, og så langt så innfrir de alle forventninger. Trodde skoene skulle bli forferdelig tunge, men jeg kan ikke si jeg føler meg begrenset i så måte og i praksis har høy vekt lite å si. Sålen har en fin stivhet som gjør at frasparket på flatmark blir effektivt, men samtidig føler jeg at de er stive nok til å gi veldig god kontroll i utforkjøringene. Filtskoen er veldig praktisk, varm, og polstret på steder der de glir mot lærskoen. Faktisk har produsenten tatt et par tilbakemeldinger jeg har sett i andre tester på nettet og gjort en rekke forbedringer. Blant annet har de forstørret "halsen" på skoene slik at du kan ta på filtskoene først og lærskoen etterpå. Veldig solide snørehemper på skoene, men bland annet et "kulelager" på de nederste slik at du minsker slitasje på skosnørene. I tilegg har filtsko og lærsko praktiske hemper for å ta skoene på. Skoene er UTROLIG varme. Jeg har ikke fått testet i ekstrem temperaturer ennå, men mot -10 var de nesten ubehagelig varme med vanige hjemmestrikkede raggsokker:) Bruker skoene sammen med Åsnes Amundsen ski og vanlige 75mm rottefella. Fungerer veldig bra etter min smak:)
  5. Synes dette er et VELDIG bra tiltak av statskog! Er nok rev og kråke over hele landet for å si det sånn og lokkejakt er jo spennende:) Men....jeg ser at statsalmenningene i sør og midtnorge er untatt?! Stemmer dette? Betyr dette at jeg som bor i midtnorge ikke kan benytte dette kortet i mine lokale områder?
  6. Har vært innom BarnesX, silvertip, silverblix, nosler, elite osv, og nå har jeg endt opp med oryx. Forklaringen er enkel: oryx fungerer greit på det meste av norsk storvilt, og ikke minst så er tilgang på fabrikkladet ammo god selv i de minste avhøl. Har tidligere kjørt på diverse aparte kuler som har veldig gode kvaliteter, men når ammo med disse kulene blir vanskelige å få tak i så har jeg måttet bytte flere ganger....og slikt koster pææng og er VELDIG frustrerende. Oryx derimot får du tak i over alt i de "3 store", eneste bakdelen er at det blir svindyrt i forhold til f.eks winchester ammo. Blir vel litt mer eksprimentering igjen når jeg en gang begynner å lade selv;)
  7. Har A-Tech Maxim og er godt fornøyd. Litt av årsaken til at jeg valgte nettopp denne er pris og forventet levetid ettersom innmat er i stål mens røret er i alu. Sånn i følge selger skal da altså en ståldemper holde lenger. Vet at en del er opptatt av vekt på demper og synes Maxim (og ståldempere generelt) er litt tunge. Dette med vekt plager meg ikke i utgangspunktet, men rifla mi (kaliber 6,5x55) har 53 cm løp dermed bli det litt ubalanse når demper bygger ytterligere noen cm, men ikke værre en at man lett kan venne seg på det. Ettersom kaliber i dette tilfellet er 308, så er det godt egnet for kapping av løp, noe som jeg vil anta vil gjøre rifla rimelig balansert selv med en ståldemper. Kapping av løp har jo blitt heftig debattert her på kammret tidligere.
  8. Da ble det jeg gikk for Varg Polar. Virker som en solid sko, og den passer foten min utmerket. Fikk en liten tur oppe i marka med de i går, og ved -7 grader var de nesten utrivelig varme. Skal på en lengre tur om 2 uker, regner med å legge inn noen ord om de etter det. Synes forslaget fra barskekarsten om bruk av fotposer sammen med innersko kan være en veldig god ide, spesielt på revlokking i januar:)
  9. Rufus: du har nok evig rett i at det er pausen som er problemet. Fotposer en noe å tenke på.... Barskekarsten: Passform og størrelse er nok det viktigste. Trange sko er kalde sko. Etter litt ettertanke er ikke pris nøvendigvis det viktigste nei. Har jo et par lærsko flere titalls år med godt vedlikehold....dessuten er det tross alt billigere å kjøpe et par gode sko enn å måtte fryse av seg et par tær Tenker litt på oppbygningen på Polar, og tross alt sverget jo "gamlekara i skogen" til lærsko med innersko i ullfilt. Er sikkert en grunn til det? Tror jeg må stikke ned på et par av butikkene igjen og sjekke videre.....
  10. Har innsett at jeg må investere i nye skisko. Type: 75mm binding. Bruksområde: bortoverski på fjellet og i skogen, blir noe jakting på ski også. Overnatter en del ute om vinteren. Ser ikke akkurat "alpint" egenskapene som viktig. Det som derimot er viktig er at skoene er varme, da jeg har forfrosset føttene 2 ganger. Har sett litt på følgende: - Varg Polar (skal visstnok være varme....men koster en del:-/) - Alfa Grønland (virker ok, grei pris, masse beskyttelse mot slitasje) - Crispi Sydpolen (virker ok, men koster nesten det samme som Varg polar) De skoene jeg har nå (Merell goretex/lær) er veldig stive i sålen. Mister fort følelsen i fotsåle og tær, noe som har ødelagt et par turer. Er det verdt å gå for Varg polar til 3500, eller vil et par litt romslige Alfa Grønland til 2500 med ull såler og ull lester gjøre jobben? Alle innspill mottas med takk da jeg har lite peiling på slikt utstyr
  11. Fin rifle! Hva slags stokk har du tatt i bruk, og hva var prisen på den? Har du beholdt den i kaliber 8x57 eller har du kamret om? Har en m98 liggende som ikke blir brukt, kanskje en ide å ta frem denne fra glemselen og gi den en sjanse.
  12. Jeg leverte første søknad på sentrum politikammer. Lite poeng å stikke opp på Heimdal, da våpensøknaden blir sendt til sentrum uansett. Jeg for min del leverte søknaden hos Lensmannen i Hommelvik. Fikk innvilget søknaden etter 5 dager. Har hørt at det er kort behandlingstid om du leverer ute i Orkdal også. Lykke til, og håper det ikke tar så alt for lang tid:)
  13. Finnes jo diverse løsninger som baser seg på mobiltelefon/sms. Vet pistolklubben i Trondheim bruker noe slikt. Hvem som tilbyr slikt vet jeg ikke.
  14. Strengt tatt er det vel ingen systemrifler som har billige løpssett Men kjøper du deg en så må du poste en liten erfaringstråd her, savner litt håndfast info om denne rifla her på forumet. 13900,- hos Rogne for std utgaven er tross alt grisebillig mener jo jeg da
  15. Har ikke skutt med rifla kun "klådd" på den, så mine erfaringer er rimelig begrenset. Uansett, rifla er jo veldig lett og fin, og veldig godt balansert. Løpsbyttet er etter min smak mye bedre en hos Sauer...ligner jo mer på Mauser systemet, og du kan jo bytte mellom standard og magnum kaliber med å skifte bolthodet. Magasinet er til forveksling lik den nye Blaseren. Nå er det jo slik at bolten ser ut som noe merkelige greier....men av en eller annen grunn så likte jeg den selv Fin, kompakt gange la jeg merke til. Eneste er at du bør sjekke priser på montasje og løpssett....har en mistanke om at dette ikke er så billig? Jeg likte rifla veldig godt, og angrer litt i dag at jeg ikke kjøpte denne istedenfor de to jeg kjøpte i fjor Sett i lys av pris (har sett den ned til 13000,-) så hadde jeg gått for denne uten tvil!
  16. Det meste er allerde sagt ser det ut til, men jeg synes tipset å gå som du er på elgjakt er litt slående Jeg bruker å sette meg ned innimellom, og faktisk så ser jeg som oftest mere skogsfugl iløpet av de neste 5 minuttene etter en pause enn jeg gjør ellers. Å gå rolig og ta pauser er nok et veldig godt tips. Har også sett at tiurn trives godt i skillet mellom tjukkskog og åpne flater, spesielt på ettermiddagen. Skitt jakt!
  17. Enig med amatør her, fleste våpen har litt for kraftig stokk for damer. Eneste våpen jeg kan huske som var kort og smekkert var Mosseberg 4x4 som selges hos winge våpen. Smekkert pistolgrep som ikke passet meg i det heletatt og for kort kolbe. Kan ikke gå god for kvaliteten, men jeg vet at de har gjort det ganske greit på noen tester.
  18. fikk bortimot kasta et par Lundhags Alaska jakt etter meg for 17 - 18 år siden pga at de hadde feil farge (var den tiden alle skulle ha oksblod). Skoene brukte jeg i 14 år!!! Måtte kassere de etter hvert pga revnede sømmer og slitt såle (praktisk talt slicks:) Har hatt et par goretex støvler etter dette. Funker med goretex skoene, men jeg har en følelse av at de ikke holder stort lengre. Jeg kommer til å gå tilbake til Lundhags nå.
  19. måtte vente 9 uker på å få behandlet søknad levert til Trondheim Politikammer i fjor. Kjøpte et annet våpen senere på året, leverte da til et lensmannskontor utenfor Trondheim, og da tok det 5 dager.....lønner seg å stikke ut på bygda for å få ordnet dette, er mindre press på mannskapet der virker det som.
  20. Faktisk den beste tråden jeg har lest her inne! Veldig lærerik og inspirerende!
  21. rullemagasin og annen rekylkappe på x-bolt er vel noen av forskjellene i tilegg til de overnevnte?
  22. Har et Norrøna Forelhogna sett som jeg er svært fornøyd med. Bråker litt for mye til at jeg ville brukt det til smygjakt på rådyr, men er slettes ikke ille. Opplevde at borrelåsen på anklene revnet, men Norrøna fikset dette på under ei uke. Veldig bra jobb hadde de gjort også. Synes det er like viktig at produsenten tar garanti seriøst, for slik jeg ser det så er det vel strengt tatt ingen som produserer jaktklær av den kvaliteten som man kunne få før Personlig så synes jeg Norrøna sine klær er litt mer gjennomtenkt enn Bergans....men dette er litt subjektivt
  23. ja, må jo si at hvis det ikke går an å fyre i den så er det i bunn og grunn et jævla digert spisstelt
  24. Bodde noen år i Australia. Jeg oppdaget etter hvert at skandinaver har en tendens til å kutte ut høflighetsfraser ettersom vi heller bruker tonefall for å uttrykke høflighet, med andre ord så glemmer vi å si "please" ol. Dette kan i tilfelle medføre at vi blir oppfattet som uhøflige. Handler ofte i utlandet gjennom jobben, og har absolutt ingen problemer med det, men jeg ser at det å få varer gjennom tollsystemet i norge er relativt tungvint, spesielt som privatperson....tror nok det helst er der skoen trykker. Jeg er litt enig i at det har gått litt "kred" i å kritisere sine egne, for det er enkelte som tror de da blir oppfattet som veldig intelligent og bereist. Ser dette spesielt blant sånne backpacker typer med sarong og skjellsmykke. Tullinger og drittsekker finner du over alt, men man må ikke glemme at det faktisk finnes bra folk i alle land....INKLUDERT Norge.
×
×
  • Create New...