Jump to content

jolr

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

jolr's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tollen i Finland bekreftet at det var tilstrekkelig med europeisk våpenpass.
  2. Hei Til helgen skal vi kjøre fra Oslo til Finnmark for å jakte rype, via Sverige og Finland, og har med oss 2 hagler og ammunisjon. Lurer på hva vi trenger av løyver for å komme oss helskinnet over grensene. - Har våpenpass og våpenkort - Melder inn våpnene elektronisk til svensk toll. Da har vi vel det vi trenger ift Sverige? Men hva trenger vi ift Finland??
  3. Prøver å få litt liv i denne tråden igjen, 10. september nærmer seg jo =) Er det noen som har hørt noen rykter fra taksteringen i Finnmark?
  4. Planlegger årets småviltjakt i Finnmark, men ser at Fefo gjør sitt for å diskriminere.. Fefo skriver: Fra 2011 innføres reguleringer for å bedre sikre en bærekraftig forvaltning av småviltet i det enkelte jaktfelt. De nye reguleringer innebærer begrensinger i adgangen for tilreisende på de mest populære jaktfeltene. Bosatte i Finnmark har adgang til jakt i alle jaktfelt hele jaktsesongen. Hva innebærer dette i praksis? - Hvis jeg kjøper jaktkort i aktuelt felt når salget starter 1.august, og en skokk med søringer og finnmarkinger kjøper kort for samme periode og felt, men etter meg. Hvem blir da kastet ut av "køen"? Og hvis jeg har jaktkortet i hånda den 1.august kommer jeg jo til å dra ut og jakte uten å ha noe mer kontakt med Fefo, så hvordan skulle jeg da få beskjed om at "jakttrykket er så høyt at du som søring får ikke jaktet i dette feltet"? Mulig jeg har tungt for det, men slik denne regelendringen beskrives på nettsidene virker det ikke som de har ofret en tanke på praktisk gjennomføring? Men sitter og igjen med en følelse av at det er nettopp det som er hensikten her.. Jeg merker jeg blir forbannet av hele Finnmarkslovgivningen. Neste gang jeg ser en Finnmarking på en fullstappet t-bane i rushtiden skal jeg be han som tilreisende om å gå av for å sikre en sunn forvaltning av de travleste avgangene..
  5. jolr

    Garmin Astro

    Hei. Jeg har kjøpt en ny Astro med DC40. Jeg ladet opp halsbåndet for et par uker siden. Når jeg skulle teste dette i dag var halsbåndet helt tomt for strøm. Hvorfor har det ladet seg ut på så kort tid? Er dette normalt? Lade-klipsen man fester på halsbåndet stod på i disse to ukene.. Kan det være at dette har ladet den ut? For det skal vel ikke være sånn at batteriet lader seg ut på kun et par uker??
  6. Etter en ufrivillig luftetur i en steinur i Porsanger har min Silma Finnskogen fått et slag helt ytterst på munningen, så løpet krummer seg en mm opp, slik at choken ikke kan beveges på. Tenkte derfor å høre om noen kan anbefale en børsemaker i Oslo sentrum som kunne tatt en titt på dette.. På forhånd takk
×
×
  • Create New...