Jump to content

Frost06

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Frost06's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Frost06

    S&W - 686

    Tja. S&W er ikke helt det samme hvis en leverandør f.eks. i travelhet glemmer bestillinger, og da mener jeg både på fjærjustering, sikte, nytt hylster...nå er vel kanskje bare en person kanskje alltid et uheldig engangstilfelle - hva vet jeg. Men har aldri opplevd noe gruff hos Pedersen. Føler meg bedre når velvillighet også er til å stole på. Vennlig hilsen Frost06.
  2. Jaggu klarte jeg å ombestemme meg i tide. Jeg tåler å bli beskyldt for å feige ut, for dere får aldri vite hvilke setninger jeg ombestemte! Med troskyldig hilsen Frost06.
  3. Til Sako30-06: Har du prøvd CDON.COM? De påstår å ha Eli's bok om Kåre Kivijärvi til nedsatt pris (kr305), fra Imprintforlaget AS. Jeg tror den boka i utgangspunkt ble laget av Forlaget Bonytt. Til selve tråden: Min banale målestokk når jeg ser et fotografi, og jeg vet i hvert fall litt om foto: Når et bildet ikke bare treffer våre øyne og vår hjerne - men også vårt hjerte, denne treenigheten, da vet vi at det er godt, det er kunst - og noen av disse kunstnerne er det bare å bøye seg for. Hilsen Frost06.
  4. -Nå ble jeg litt rørt, Sako30-06. Forresten, jeg kjente også litt ærefrykt for din kunnskapsvidde. Jeg var en bekjent av Kåre hele hans voksne liv, bortsett fra reisene i ungdommen, hvor han alltid reiste alene. Jeg har hatt opplevelsen av å være betrakter av hans besvergelser inne i mørkeommet. Der var han et geni. Han behandlet et framkalt negativ som en skisse på blankt lerret. Spilte med fingrene i kopieringslysets raske sekunder - raskt, kyndig og lett som avtrekkerfingeren i skuddet - med de mest forbløffende resultater. De samme fingre som ble til blod når han hang i riggen (!) for å fotografere de gamle sidetråleres fiskere når de i full storm prøvde å berge bruket. Og hans nattpoesi for å fange det harde landskap i nord. En sånn fyr dør selvfølgelig altfor tidlig. Jeg har et par av hans bilder - sterke saker - og sterkt også fra deg, Sako30-06. Hilsen Frost06.
  5. Kona og jeg konsumerer bøker som ville dyr på åte - så bokklubber vil drukne oss i tillegg til det vi fortærer jevnt fra bokhandlere og antikvariater. Men denne hjorteboka - har gått meg hus forbi - inntil i kveld. Er den i bokhandelen, er den kjøpt i morgen. Hvis ikke er jo dere ypperlig serviceorgan og kan skaffe, etter det jeg forstår. Det gir et ekstra trøkk å få fakta og visdom om ting man allerede trodde man visste nok om. Det har jeg lært - at jo mer man vet, jo mindre vet man. Du skjønner hva jeg mener. Jeg ser det av bildene med og uten fletter. Forbløffende! (Så får du moderere bort det som ikke passer). Hilsen Frost06.
  6. Frost06

    Whisky

    Aye-aye Sir! Mer - mer! Nå smaker det storfugl! Kan bli en fin tiurleik av dette! Hilsen Frost06.
  7. Frost06

    Whisky

    Synes Pal ettertrykkelig setter whisky inn i en sivilisert - (skal vi si kontekst?) hvor den sannelig også hører hjemme nå som hundreårene har henrullet. Da kan sannelig denne tråden bli evigvarende grenseløs - bare ved å blande inn ordene hvilken (hvilket) og HVORDAN. Som det usiviliserte dyr jeg er må jeg pause noen minutter for å justere siktet til hvordan-nivå. Der er jeg dessverre ikke innskutt! Beste hilsen fra Frost06 til Pal.
  8. Frost06

    Whisky

    Whisky blues: Det finnes i verden intet mer sørgelig enn en tom flaske Blå Johnny spaser på jaktens første dag. (Fritt etter Jens av slekten Bjørneboe). Meget edruelig hilsen Frost06.
  9. Frost06

    Whisky

    Stadig med børsa brukket, mens jeg tenker på turen til den gamle stad som en gang var verdens nordligste - BetaCam: Kunne det være BLÅ Johnny spaser jeg ble utsatt så for i så nidhøflig grad at bilturen til jaktlendet morgenen etter måtte utsettes et par minutts tid? Jo, nå demrer det, selv om det så mange år etterpå ikke er absolutt definitiv sikkert. Her kommer Jaktlykke og vil ha slutt på virringen, men det er ingen vimrende løsprat; det gjelder et poem til whiskyens pris. Blå Johnny? Jeg gir meg kanskje ikke. Får satse på lyrikkens skogsmuser i morgen. Jammen gled den ned! Frost06.
  10. Frost06

    Whisky

    Gjør et nytt forsøk i nattemørket, BetaCam, og det gjelder det mest solgte whiskymerke i den gamle stad Hammerfest, utslettet, gjenreist, forandret - og alle småpiker har lagt seg nå. Kanskje ikke Jaktlykke - kanskje hun også er litt nattdyr, og da vil hun nok moderere oss gamle sporhunder med horn i pannen. Ingenlunde horn i siden, siden temaet er whisky og et pikant poem trenger seg på. Men først må BetaCam gjøre et merkehusk, poemet må ha et puff. Frost06 brekker børsa så lenge.
  11. Høy jaktmoral og terapeutiske kommentarer på denne tråden. Skadeskyting setter seg alltid dypt hos jegerstandens adel. Selv ved meget stor aktsomhet, kan sånt skje. Kanskje litt mal-apropos: Da min nå meget voksne sønn var meget liten, og jeg tilsvarende yngre, kom vi et par litt kry karer ned til hytta med et par harer som hadde vært så skvetne at de kostet meget svette og i hvert fall ikke dårlige skudd å få has på. Min lille sønn strøk harene på snuten, mumlet "stakkars pus" med meget blanke barneøyne og forsvant. Siden har jeg aldri gått på harejakt. Ting er litt innfløkt i blant. Jegersjela er ikke så enkel som enkelte jakthetsere hevder. Jeg har stort sett bare opplevd meget skikkelige folk i jegerstanden - og vel så det. Hilsen Frost06.
  12. Frost06

    Whisky

    En overmåte fornøyelig jåletur med nesten mytiske overtoner til whiskyens hyllest å lese denne tråden! Hvis nivået på jaktturene til mange av disse karene er i nærheten av dette, anser jeg antrekket som kun tweedeste tweed, og hvert eneste avtrekk en Macallan midt i hjertet. Jeg skjønner at dette er folk av solid tømmer, og at man ikke blander seg lettvint inn i dette selskapet. På en tur gjennom Scotland noen år tilbake, var jeg på en pub så uheldig å starte en diskusjon om hvilket whiskymerke som var det edleste. Det ble nesten borgerkrig! Jeg rømte til hotellet, men søvn ble det ikke for resten av natta ble ødelagt av telefoner av insisterende påståeligheter av varierende edruelighetsgrad. EN highlander hadde støttet mitt naive Macallan, og han måtte være av tapper tapning. Skål! Hilsen Frost06.
  13. Jeg synes dere ikke helt ser den "løperen" Fulmen holder under armen til dere! (Hvis jeg ikke har misforstått). Han antyder da en kjøkkenvei med en viss drahjelp via ansvarlig veggspill med Forum. Ellers må jeg si til SKY: Finland 1918-45 representerer noe av den mest interessante våpenhistorikk i Nord-Europa. Mvh Frost06.
  14. En flott terapeutisk gjeng av Hi-Power fans dukker opp fra intet og hjelper mitt ego til på nytt å ta fram gamle-browningen - som jeg synes jeg skyter best med etter at 45-ammoen ble for dyr. Hittil har ungdommen skult på dette antikverte jernet og lurt på hva i helledussan da mann er det du skyter med. Jeg har styrt unna mye fantastisk glitter og stas, og fått litt sving på en tunet Glock 19 som går svinaktig bra - så lenge jeg bare bruker MP+++ - ammo som IKKE bør brukes i pistol! Men nå skal døtte meg Hi-poweren strigles til neste oppmøte. Hva som er skikkelig vare er ikke nødvendigvis det som har de mest sensasjonelle annonsene. Mvh Frost06.
  15. Har ca 30 års erfaring med ulike kniver - også ulike samekniver. De sistnevnte har i hovedsak blitt brukt til alt fra hugging av kratt og trær, til partering av reinsdyr og elg. De som har imponert meg mest, kan jeg rangere i rekkefølge: 1, Janne Marttiini (20 cm blad i hardt kromstål), 2, Isakki Järvenpää (15 cm blad i seigt carbonstål) og Helle Lappland (20 cm i uspesifisert rustfritt). Strømeng er bra, men har over tid vært ujevn på stålkvalitet. (Jeg sammenlikner da min med hva andre har erfart). Men selv om min erfaring med slike kniver strekker seg over mange år, må leseren huske på at det både i Finland, Sverige og Norge finnes sameknivsmeder som lager ypperlige produkter som jeg aldri har fått testet. Det har bare blitt slik at de jeg har nevnt, har vært lettest tilgjengelig. Pr. i dag vet jeg det har grodd opp dyktige sameknivsmeder på Nordkalotten, kanskje særlig på finsk side. Men jeg våger å påstå at de første jeg har nevnt skulle være trygge kjøp i alle fall. Det som er litt synd, etter det jeg har sett av handtering av samekniv-konseptet, er at den ofte notorisk handteres feil, ut fra meningen med konstruksjonen. Da får ikke alle fullt utbytte eller forståelse for denne type kniv. Mvh Frost06.
×
×
  • Create New...