Jump to content

Chiefen.v-2

Members
  • Posts

    16,097
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    152

Posts posted by Chiefen.v-2

  1. Skrueråmuttere skrev (1 time siden):

    Takk for informasjon. 

     

    Da kan vi altså regne med at alle halvautomater med løse magasiner kommer til å ryke, og det helt uten å bry noen med å endre lovverket. 

     

    Garantert, det handler bare om tid.

  2. goosehuntarn skrev (40 minutter siden):

    Er vel solgt rimelig mye av de khan haglene, inntresangt å høre om flere har samme erfaring med sikring/løpsvelger

     

    99% av alle spørsmål på internett om hagler som klikker, fyrer begge løp på samme tid, sikringer og løpsvelgere som lever sitt eget liv er om tyrkiske hagler.

    • Like 2
  3. Du får uansett ikke rett svar her inne, det er et element av Lotto i hvordan dette ender. De ulike våpenkontorene vurderer ulikt.

     

    Mitt råd er å ha absolutt alt rundt dine våpen 100% på stell (ikke så mye som en patron på hylla ved PCen, og lev videre. Ballen ligger helt ig holdent på politiets/forvaltningens banehalvdel.

    • Like 2
  4. tg1 skrev (2 timer siden):

    Men gitt at det blir et krav om legeerklæring/"mental helse"-attest/kall det hva du vil - finnes det en hensiktsmessig og god måte å gjøre det på? Den engelske måten som ble omtalt tidligere i tråden, virker å ikke være hensiktsmessig - all den tid det fører til at våpeneiere unngår legebesøk fordi de er redd for å bli fratatt våpnene dersom legen mener det er nødvendig. I tillegg er jo legene da nødt til å ha tilgang på våpenregisteret for å se hvilke pasienter som eier våpen. Høres ikke ut som en triviell greie.

     

    Intensjonen om at folk som er ute av stand til å ha våpen, ikke skal ha våpen, er det jo egentlig lite å si på, men jeg skjønner ikke hvordan dette skal foregå i praksis uten å innføre minst like mange nye problemer.

     

    Et åpenbart problem er at en kan regulere og lage regler til kyrne kommer hjem, det rammer kun de av oss som forholder oss til lover og regler.

    Om en innfører totalforbud mot sivile skytevåpen betyr ikke det at antall drap medxskytevåoen vill bli 0..

     

    Det jeg har fått med meg har ikke politiet funnet noe som tilsier at noen i forkant kunne plukket opp noe varsel i de to drap/selvdraps sakene som er nærmest i tid. 

  5. Rugerdud skrev (46 minutter siden):

    Om det er Trainer du tenker på trenger ikke den samle bedre bare fordi det er Norma for å si det slik ;) Har sett den bli brukt i flere våpen og det er alt fra bra til "ojda, er det noe feil med rifla di" samlinger. 

    Selvfølgelig, men en får tomhylser av bra kvalitet (som en får solgt for 2-3kr/stk). 

    Og oddsene for bra ammo er jeg nokså trygg på er bedre enn med Fiocchi

  6. I det offentlige Norge skjønner en ikke forskjellen på å lede og å styre...

     

     

    høggern skrev (4 timer siden):

    Tja, i dag er vel en master omtrent som gymnas var for 70 år siden. Omtrent "alle" har jo det. Sååå.... Hvis man skal slå i bordet med no utdanning er det vel en doktorgrad som er minimum i dag.:)

     

    Resultat av at "høyere utdanning" er blitt distriktspolitikk; stem på oss og få en høyskole eller "campus". At resultatet blir i beste fall middelmådig er det ikke så nøye med, vi justerer bare kravene og vipps er det topp!

  7. meatpukk skrev (1 time siden):

    Nå er jeg ikke helt innsatt i miljøkjemien, men den dagen messing (gitt at den er blyfri) blir forbudt pga farlig avrenning og sånt, ja da har vi større problemer.
    pr nå så må vi bare kvitte oss med blykjølen, skuta synker ikke hvis vi har et godt alternativ

     

     

     

    Ikke jeg heller men å tro at vi kan hive rundt oss med kopper i lang tid? Neppe..

     

    https://www.forskning.no/debattinnlegg-miljo/viktig-om-kobber-i-samfunnsdebatten/1298852

     

    Jeg ser og at lerduebaner hvor en har skutte lenge med bly uten SYNLIGE "forurensinger" nå etter 25år med jernhagel ser helt jævlig ut. VBetyr det noe for miljøet? Neppe, men en trenger bare noen sta jævler med en agenda (naboer feks) så er en igang.

×
×
  • Create New...