Jump to content

Morten Kappelslåen

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Morten Kappelslåen

  1. Samboeren min kjøpte seg også en Sabatti Short(Lady), 20 kaliber. Det fine er forholdsvis lav vekt, av naturlige grunner (kortere og tynnere pipe), og velbalansert for de som ikke er 1.80+. Hun kunne ha kjøpt en 12 kaliber, men måtte da ha kuttet kolben såpass at hagla blir fremtung. Med 20 kaliberen skyter hun bra, og hun kan treffe målet. Da spiller det ingen rolle om patronen har noen færre kuler. Med kaliber 12 ville hun sendt 400 haglkuler 30 meter unna rypa... Hagla hennes er tilpasset av våpensmed i Oslo, noe vi begge måtte. Burde nok anbefalt det... Hvis du selv har 12 kaliber, er det klart en uting at du må ha to typer ammunisjon, men, det er verdt det så hun får en noe som passer henne. Klikk her for link Lykke til!
  2. Kjøpte våpenet mitt på Intersport i Bogstadveien. Fikk tilpasset hagle av børsmakeren i butikken, og fikk inntrykk av at de har peiling (les posten min her). Hvis ikke kan hjelpe deg, vil de sikkert fortelle deg hvor du kan gå. Du treffer de på telefon 22 95 50 60. Adresse: Eilert Sunds gt. 59. Lykke til!
  3. Har lyst til å poste vår erfaring. Ikke for å sverte XXL, men for å gi litt ros til Intersport Bogstadveien. Samboeren min (ei ganske lita og nett jente) og meg har vært innom flere butikker i Oslo på jakt etter hagle. Vi har ingen erfaring fra før, og må stole fullt og helt på ekspeditør. Siden XXL Storgata ligger rett ved jobben, har jeg vært innom flere ganger å snakket med de om hvilke hagler vi bør ha. I tillegg dro vi til Sandvika for å dobbeltsjekke. Stort sett greie nok folk, men litt lang ventetid for å få service. De brukte kun et par minutter alle gangene på å finne hagle til både meg og min kjære. Dette gjorde meg litt skeptisk, da jeg har lest en del her på forumet samt et par bøker om småviltjakt - det handler om å finne en hagle som passer deg. Tilfeldigvis kjørte jeg forbi Intersport i Bogstadveien, og hadde 10 min ekstra så jeg stakk innom. Mye kunder, men ekspeditøren i våpenavdelingen virket interessert i bruke litt tid. Siden samboeren ikke var med, ba han meg reise å hente henne så han fikk sett på henne. "Du stenger om 20 min" sa jeg. Han gav meg mobilnummeret sitt å ba meg ringe når jeg var på utsiden. Én time etter stengetid var vi på plass utenfor, ringer og han låser opp. Han forklarer at han er børsemaker, og sitter å tilpasser våpen nesten døgnet rundt nå (rett før jakta startet). Han bruker allikevel to timer på å finne hagler til oss, etter stengetid! Kjæresten min sin hagle må han virkelig bende å vri på kolben for at den skal passe da hun har noen markante trekk på kjeve og kinn. Hun skjøt overaskende dårlig med lånt hagle på skytebanen, og nå skjønner vi hvorfor. Dette hadde ikke superselgerne på XXL lagt merke til, men de hadde ved flere anledninger funnet våpen til oss og nærmest sendt oss til kassa. Min og hennes hagle står nå begge i spenn hos børsemakeren. Hun kjøpte en Sabatti Short 20 kaliber, og jeg en Lanber Gyttorp 12 kaliber. Totalt må vi betale et par tusen ekstra, men da får vi hagler som også passer oss. XXL anbefalte oss Silma Finnskogen til meg og Silma Finnskogen Light til henne, begge kaliber 12. Vi ble ikke gjort oppmerksomme på tilpasningen. Jeg har også skjønt at Lanber og Sabatti går for å være gode våpen. Merk også kaliberet. Ei så lita jente bør ikke ha 70cm pipe og kaliber 12. Det er for henne bedre med en noe lettere og kortere hagle. Børsemakeren sa han godt kunne kappe ned kolben på en 12 kaliber til henne, men den ville bare bli feil balansert (fremtung). Siden Sabatti Short'en er lettere og riktig balansert, er det naturlig å tro at treffpunktet hennes blir betraktelig forbedret (jfr lånt hagle på skytebanen). Jeg er veldig glad for at jeg dro innom Intersport i Bogstadveien, og fikk skikkelig service av en børsemaker og spesialtilpassete våpen. Det er verdt den ekstra prisen, og at han brukte to timer en tirsdagskveld syns jeg var imponerende.
  4. Fant denne tråden som omhandler hvilken retning du skal rengjøre løpet (fra kammer mot munning). Og denne tråden som handler om litt oljer o.l.. Oppdaterer posten om jeg finner mer.
  5. Hei Ulfen, har selv en Gyttorp inne til tilpasning nå. Lurte bare på hva du gjorde med dette? Gikk du tilbake til butikken? Mvh Morten
  6. Denne lurer jeg også på litt. Hvor ofte? Hva man vedlikeholder? (løp, skjefte, mekanikk) Hvordan man vedlikeholder det (man må vel ikke kjøpe butikkenes super-duper-mega-cleaning-pakker til 2.000,-? Olje = vanlig, fin låsolje? Jeg har skjønt en pipestokk er fint å investere i, for å få fjernet skitt innvendig i løpene. Stemmer? Tips til hvilken som er anbefalt? Håper ikke dette er nøye forklart et annet sted på forumet, jeg har ikke sjekket denne gangen. På forhånd mange takk for svar på spørsmål eller link til bedre viten
  7. Happy hunting Muflon! Liker umiddelbart argumentene og virkemidlene du presenterer. Håper på en bedre rypebestand og gode (les: respektfulle) diskusjoner her på forumet, oss jegere i mellom.
×
×
  • Create New...